Osmrtnice smrtovnice
Naslovnica >O nama >Osnovni podaci >Izbor izbornih predmeta >Upute za izbor  
Upute za izbor

Upute za izbor izbornih predmeta preko Weba.

 

Kad pristupite stranici na kojoj se obavlja izbor prije svega se trebate predstaviti (autorizirati). S desne strane nalaze se tri polja za upis podataka. U najgornje polje unosi se vaše AAI korisničko ime, u polje ispod AAI lozinka. Kad unesete sve podatke kliknite na gumb Traži /Search/. Ako vam se ime i prezime pojavi na sredini stranice i pokažu predmeti ponuđeni vašoj godini uspješno ste se logirali i možete početi s odabirom predmeta.

Na ekranu će se pojaviti niz predmeta koji se na vašoj godini nude na izbor. Na početku bi svi redovi trebali biti bijeli osim zadnjeg koji pokazuje da niti jedan predmet nije izabran. Na vrhu stranici se nalazi vaše ime i prezime i matični broj. U prvoj koloni u tablici predmeta nalazi se naziv premeta, u drugoj broj tjedna/termina u kojem se predmet održava (u tablici desno nalazi se legenda koja redni broj termina spaja s datumom), u trećoj koloni nalazi se približan broj mjesta predviđenih za taj premet. Ako se netko u već prijavio za taj premet iza kose crte nalazi se broj prijavljenih studenata. Predmeti se više puta pojavljuju u tablici jer su ponuđeni u nekoliko raznih termina. U slijedeće četiri kolone nalaze se gumbi /tzv. radio button/ kojima birate predmete. Morate izabrati tri predmeta pazeći pritom da ne odaberete iste predmete u različitim terminima ili različite predmete u istim terminima. Ako se to desi aplikacija će odbiti registrirati odabir dok ne izmijenite izbor. Predmete ne morate izabrati odmah, možete ih birati u proizvoljno mnogo pristupa do datuma koji će biti određen kao kraj izbora kolegija. Isto tako u tom vremenu možete mijenjati izbor prema želji. Ovisno o vašem prosijeku i želji formira se rang lista. Vaš položaj na rang listi prikazan je u zadnjoj koloni. Bodovi koji određuju položaj na rang listi generiraju se iz vašeg prosjeka ponderiranog ECTS bodovima predmeta koje ste položili. Taj broj bodova korigiran je vašim izborom. Za predmet koji ste odabrali kao prvi izbor dobiti će te veći broj bodova nego za drugi izbor odnosno treći itd. Kad odlučite da ste zadovoljni odabirom predmeta kliknite na gumb Pošalji. Red odabranog predmeta postat će plav. Taj odabir ne mora biti konačan sve do datuma kad izbor završava. Ako se predomislite ili uočite da ste prenisko na rang listi predmeta samo kliknite na drugi predmet i kliknite Pošalji i odabrali ste drugi predmet. Kad se predmeti zaključaju njihovi redovi postat će sivi i ako ste se uspjeli prijaviti za taj predmet u njegovu redu stajat će oznaka x. U koloni s oznakom x više ne možete birati predmete, ali one nezaključane kolone (kolone u kojima ste odabrali predmet koji još nije zaključan možete normalno birati dalje pazeći na termine. Ako se niste uspjeli plasirati za zaključani predmet u njegovom, sada sivom, redu nema nikakvih oznaka, a vi možete ponovo birati iz preostalih nezaključanih predmeta.

Kad završite s odjavite se kliknuvši na gumb Odjavi pored vašeg imena čime ćete onemogućiti da netko drugi mijenja vaš izbor. Ovo je specijalno važno ako izborne predmete prijavljujete s nekog javnog računala.

 

 

11111111111