Naslovnica >Studiji  
 
 
 
 
 
Studiji

O nastavnoj djelatnosti

Medicinski fakultetu u Zagrebu organizira dodoplomsku i poslijediplomsku nastavu, te nastavu stalnog medicinskog usavršavanja za liječnike.

Dodiplomska nastava

  • Područje u kojem se obrazuju studenti u dodiplomskoj nastavi Medicinskiog fakulteta jest biomedicina, polje medicine (temeljne, kliničke i javnozdravstvene znanosti).
  • Trajanje dodiplomskog studija medicine je 12 semestara (6 godina).s
  • Obrazovanje na dodiplomskom studiju medicine obuhvaća pet skupina predmeta. To su općeobrazovni predmeti , prirodoslovni predmeti, pretklinički, klinički i javnozdravstveni predmeti (opširnije pročitajte u priručniku "Vodić za buduće studente" .)
  • Završetkom dodiplomskog sveučilišnog studija medicine stječe se stručni naziv "doktor medicine" (dr. med.)
  • Nakon završetka dodiplomskog studija obavezan je jednogodišnji pripravnički staž, nakon kojeg se se polaže državni ispit. Nakon uspješno položenog državnog ispita diplomant se može zaposliti kao liječnik opće prakse u privatnim i državnim ambulantama ili nastaviti specijalizaciju za neko uže medicinsko područje.


Poslijediplomska nastava

  • Poslijediplomska nastava na Medicinskom fakultetu obuhvaća sveučilišne poslijediplomske doktorske studije "Biomedicinu i zdravstvo" i "Neuroznanost" te sveučilišne poslijediplomske specijalističke studije.

Nastava stalnog medicinskog usavršavanja liječnika

  • Stalno medicinsko usavršavanje podrazumijeva sve oblike poslijediplomskog usavršavanja koji se organiziraju na Medicinskom fakultetu izvan redovitih poslijediplomskih studija.Polaznici mogu biti doktori medicine i drugi stručnjaci koji obavljaju djelatnost zdravstvene zaštite.

Katalog znanja i vještina