Osmrtnice smrtovnice
Naslovnica >Studiji >Poslijediplomski studiji >Doktorski studij - Biomedicina i zdravstvo >Obavijesti  
Obavijesti
 Rasporedi ak. g. 2015./2016.
 

Raspored predmeta za prvu godinu studija 2015./2016.
- obavezan predmet: Struktura, metodika i funkcioniranje znanstvenog rada 1 (5 ECTS)

Raspored predmeta za drugu godinu studija 2015./2016.
- obavezni predmeti druge godine:
           Struktura, metodika i funkcioniranje znanstvenog rada 2 (4 ECTS)
           Statistička analiza podataka u medicini 1 (5,5 ECTS)
           Dan doktorata (4 ECTS)

Raspored predmeta za treću godinu studija 2015./2016. + metodološki predmeti
- obavezni predmeti treće godine:
           Struktura, metodika i funkcioniranje znanstvenog rada 3: znanstveni projekti (2 ECTS)
           Dan doktorata (4 ECTS)
           jedan od praktikuma Medicinska statistika 2.1, 2.2, 2.3 ili 2.4 (ovisno o istraživanju
) (2,5 ECTS)

 

U svakoj godini mora se upisati ukupno 20 ECTS bodova iz nastave.


 
2015-10-12 Na vrh
 UPISI u akademsku godinu 2015./2016.
 

UPISI U I. GODINU DOKTORSKOG STUDIJA: 13.10. – 23.10.2015., 9.00 – 15.00 sati, Odsjek za poslijediplomsku nastavu, soba 116, gđa. Anite Putrić.

Sve informacije i upisni materijal novim studentima će biti podijeljeni na sastanku studenata, Vijeća studija i voditelja metodoloških predmeta koji će se održati 12. 10. 2015. u 16:00 sati u dvorani Čačković, Medicinski fakultet, Šalata 3.  Pozivamo polaznike prve godine da na sastanak dođu u 15:30 radi fotografiranja za potrebe LMS-a (sačekati pred garderobom, I kat.).

 

UPISI U II. i III. GODINU DOKTORSKOG STUDIJA: 19.10. – 30.10.2015., 9.00 – 15.00 sati, Odsjek za poslijediplomsku nastavu, soba 116, gđa. Anite Putrić.

Pravo na upis u drugu godinu ostvaruju doktorandi koji imaju prijavljen prijedlog doktorskog rada, podnesena izvješća o radu mentora i doktoranda te odslušanu nastavu I. godine studija (svi potpisi).

Pravo na upis u treću godinu ostvaruju doktorandi koji imaju odluku Fakultetskog vijeća o prihvaćenom prijedlogu doktorskog rada, podnesena izvješća o radu mentora i doktoranda te odslušanu nastavu II. godine studija (svi potpisi).

Doktorandi upisne materijale mogu početkom listopada zatražiti osobno ili putem e-maila na Odsjeku za poslijediplomsku nastavu na anita.putric@mef.hr. Molimo obavezno navesti poštansku adresu kako bi  upisne materijale mogli poslati poštom.

POVEZNICE, OBRASCI i UPUTE za prijavu prijedloga doktorskog rada i podnošenje izvješća o radu mentora i doktoranada nalaze se u obavijestima ispod.

 

NAPOMENA: Studenti koji su pauzirali u studiranju mogu upisati sljedeću studijsku godinu u navedenim rokovima uz prethodno predanu molbu za nastavak studija. Molbu je potrebno nasloviti na prodekana za poslijediplomsku nastavu prof.dr.sc. Dragu Batinića i priložiti joj kopiju indeksa (sve ispunjene stranice) te potvrdu o uplati 300,00 kuna (račun prethodno zatražiti kod gđe Anite Putrić).

 


 
2015-09-07 Na vrh
 PRIJAVA PRIJEDLOGA DOKTORSKOG RADA
 

Obrazac DR.SC.-01 za prijavu prijedloga doktorskog rada (teme) možete pronaći ovdje.


 
2010-09-02 Na vrh
 Godišnja izvješća o radu mentora i kandidata
 

Godišnje izvješće mentora i doktoranda

Odlukom Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta od 24. rujna 2013., a u skladu s Pravilnikom o doktorskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, podnošenje godišnjih izvješća o radu mentora i doktoranda uvjet su za upis u višu godinu doktorskog studija, za sve upisane u akademsku godinu 2013./2014. i nadalje.

Doktorand podnosi izvješće o radu kroz On-line bazu doktoranada – OBAD na adresi: http://doktorski.unizg.hr/obad putem obrasca DR.SC.-04. Obrazac DR.SC.-04. se zaključava prije nego se predaje u poslijediplomsku referadu fakulteta, a do tada je obrazac označen kao "TESTNI OBRAZAC". Sadržaj obrazaca više nije moguće mijenjati nakon zaključavanja, a obrazac treba u papirnatom obliku i potpisanog dostaviti u 2 primjerka u referadu doktorskog studija prije ili pri upisu više godine.

Mentor podnosi izvješće o radu na obrascu DR.SC.-05, ali ne kroz OBAD. Potpisano izvješće mentor dostavlja pismenim putem u 2 primjerka u referadu doktorskog studija prije upisa više godine. Za studente koji upisuju drugu godinu izvješće podnosi osoba navedena kao predloženi mentor u prijavi prijedloga disertacije na obrascu DR.SC.-01A.

DR.SC.-05 GODIŠNJI MENTOROV IZVJEŠTAJ O NAPRETKU DOKTORANDA

DR.SC.-05 ANNUAL MENTOR'S REPORT ON THE DOCTORAL CANDIDATE'S PROGRESS


 
2014-08-29 Na vrh
 RADIONICA - How to get published
 

U suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, 30. listopada 2015. na Medicinskom fakultetu održat će se besplatna radionica pod nazivom „How to get published“

Prijavite se na vrijeme jer je broj mjesta ograničen - PRIJAVA

 

Prenosimo poziv:

Dragi autori, 

Taylor & Francis održat će u Zagrebu poludnevni događaj koji će pomoći znanstvenicima i knjižničarima razumjeti proces objavljivanja u znanstvenim časopisima, od odabira pravog časopisa, postupka recenziranja, 10 najčešćih razloga zbog kojih su znanstveni članci odbijeni, do pregleda mogućnosti u otvorenom pristupu.

Također, imat ćete priliku saznati o tome kako Taylor & Francis podržava akademske knjižnice diljem svijeta, dobiti informacije o različitim pretplatama koje nudimo i saznati kako vaše institucije mogu od njih imati koristi.

Ne propustite ovu fantastičnu priliku susresti se s timom Taylor & Francisa, povežite se sa svjetskom zajednicom znanstvenika i potražite odgovore na svoja pitanja! 

Radujemo se Vašem dolasku. 

Lijep pozdrav 

Vasiliki Brachala

Inside Sales Executive

Ukratko 

Datum: petak 30. listopada 

 

Vrijeme: 13:00 - 15:00

Mjesto: Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3b, dvorana Čačković 

 

Voditelji:
Victoria Babbit
Izdavač –Skandinavija i Istočna Europa
Taylor & Francis Group

Amy Card
Inside Sales Executive
Taylor & Francis Group

Vasiliki Brachala
Inside Sales Executive
Taylor & Francis Group


 
2015-10-20 Na vrh
 Dokumenti za upis - pomoć pri ispunjavanju
 

Kao pomoć pri ispunjavanju dokumentacije potrebne za upis prve godine doktorskog studija možete pogledati ove predloške:

Matični list

Upisni list

Indeks

Prijavni list

Pristupnica za Carnet

Ovi predlošci ne zamjenjuju originalne obrasce, već služe kao pomoć pri ispunjavanju. Mole se pristupnici da ispune dokumentaciju koju su dobili. 


 
2015-10-12 Na vrh
 ProQuest
 

Uz bazu ProQuest Hospital Collection, čije korištenje je u 2015. godini omogućio Medicinski fakultet, od 9. listopada do 8. studenog dostupne su nam još tri ProQuestove baze:

ProQuest Central – multidisciplinarna baza
ProQuest SciTech Collection – za područje prirodnih i tehničkih znanosti
ProQuest Dissertations & Theses A&I – vrlo zanimljiva baza disertacija sa sveučilišta diljem svijeta

Sve baze http://search.proquest.com/


 
2015-10-13 Na vrh
 Cotutelle
 

Informacije o dvojnom doktoratu / cotutelle-u dostupne su na sljedećem linku:

http://www.unizg.hr/istrazivanje/doktorski-studiji/doktorski-studiji/dvojni-doktorati-cotutelle/


 
2014-06-16 Na vrh
 EURAXESS
 

Poštovani,

 Agencija za mobilnost i programe Europske unije (Agencija) unutar svojih aktivnosti uključuje i EURAXESS uslužni centar namijenjen pružanju pravne i administrativne potpore stranim istraživačima prilikom nastavka njihove karijere u Republici Hrvatskoj; hrvatskim istraživačima za realizaciju znanstveno-istraživačkog rada u inozemstvu, kao i potporu u planiranju međunarodne znanstvene suradnje i korištenju financijskih pomoći/stipendija.

 Dodatno, Agencija je uključena u proces uklanjanja prepreka koje se javljaju prilikom dolaska stranih istraživača u RH, kao i u promociju i administriranje EURAXESS portala koji omogućuje lakšu potragu za istraživačkim poslovima unutar EU, kao i oglašavanje poslova na razini EU putem portala EURAXESS Poslovi (EURAXESS Jobs) te povezivanje istraživača i poslovnog sektora.

 Kako bi se EURAXESS inicijativa, koja ove godine obilježava 10. godinu svojeg postojanja, predstavila hrvatskim građanima, prvenstveno studentima i mladim istraživačima, u suradnji s Europskom komisijom Agencija 3. travnja 2014. ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice organizira događaj pod nazivom EURAXESS na kotačima - Istraživači u pokretu! u okviru europske turneje s 29 postaja u 22 grada.

 Ovim događajem studentima i mladim istraživačima pružit će se informacije o mogućnostima pokretanja ili nastavljanja istraživačke karijere u okviru Europskog znanstvenog prostora. Autobus Europske komisije, kao dio navedene turneje, ponudit će direktan pristup informacijskim terminalima i EURAXESS stručnjacima s kojima će biti moguće razgovarati o EURAXESS uslugama i mogućnostima. Kao dodatan poticaj za nastavak istraživačke karijere, u okviru turneje pružat će se usluge profesionalnog fotografiranja i uploadanja životopisa na portal EURAXESS Poslovi te time svima zainteresiranima olakšati prezentiranje znanja, vještina i kompetencija poslodavcima.

  Uz navedeno, u okviru događaja dostupne su i radionice na temu Kako se prijaviti na istraživačka radna mjesta u Europskoj uniji i korištenje Europass životopisa te Predstavljanje mogućnosti financiranja (NEWFELPRO, ERASMUS), s ograničenim brojem sudionika. Detalje možete vidjeti u programu na sljedećoj poveznici.

  Pozivamo Vas da se pridružite ovom događaju kojim se Republika Hrvatska i njezina postojeća i buduća istraživačka zajednica pridružuju obilježavanju djelovanja zajedničkog europskog istraživačkog prostora koji obuhvaća 40 država.

  Događaj će na razini Europske unije obuhvatiti više od 100.000 studenata i istraživača, stoga Vas pozivamo da i Vi budete uključeni u taj broj, te ljubazno molimo da Vaše službe objave vijest o ovom događaju na mrežnim stranicama Vaše ustanove (prijedlog teksta za objavu: link) i proslijede ovu obavijest ciljanoj populaciji - studentima i istraživačima. Ulaz je slobodan, a prijave za radionice primat će se na mjestu događaja do popunjavanja mjesta.

  Za više informacija, posjetite posebnu Facebook stranicu ovog događaja(https://www.facebook.com/events/255765597932053/?fref=ts) kao i mrežne (www.mobilnost.hr) i Facebook stranice Agencije (https://www.facebook.com/pages/Agencija-za-mobilnost-i-programe-Europske-unije/131718973563002).

  Veselimo se Vašem dolasku!

 S poštovanjem,

 Alan Kečkeš
Stručni suradnik za pravne poslove, Odjel za mobilnost istraživača /
Assistant for legal issues, Department for Mobility of Researchers  

 Obzor 2020. nacionalna osoba za kontakt, Energija i Promet /

Horizon 2020 National Contact Point, Energy and Transport

Agencija za mobilnost i programe Europske unije /
Agency for Mobility and EU Programmes

 Adresa / Address:

Frankopanska 26, HR-10 000 Zagreb
T +385 (0)1 500 5954
F +385 (0)1 500 5699

 alan.keckes@mobilnost.hr

 www.mobilnost.hr

www.euraxess.hr

www.obzor2020.hr

 


 
2014-03-25 Na vrh
 Interdisciplinarna doktorska konferencija
 

Informacije o održavanju međunarodne Interdisciplinarne doktorske konferencije koja će se održavati od 15. do 17. travnja 2014. u Pečuhu, Mađarska, nalaze se na sljedećm linku: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/konferencija-intedisciplinarna-doktorska-konferencija-u-pecuhu-madarska/


 
2014-03-03 Na vrh
 MODOC - Modernizacija doktorske izobrazbe kroz implementaciju Hrvatskog kvailifikacijskog okvira
 

Nakon istraživanja koje je Sveučilište pokrenulo među poslodavcima, započeli su i s istraživanjem među doktorandima:

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/modoc-sveuciliste-u-zagrebu-poziva-doktorande-da-se-odazovu-istrazivanju-u-sklopu-projekta-mode-1/

Rezultate istraživanja bit će predstavljeni u travnju 2014. godine. 
2014-02-17 Na vrh
 Modernizacija doktorske izobrazbe kroz implementaciju HK (MODOC)
 

Ovim putem željeli bismo Vas obavijestiti da smo započeli s provedbom projekta Modernizacija doktorske izobrazbe kroz implementaciju HK (MODOC), te da smo u sklopu toga projekta započeli istraživanje među poslodavcnima o njihovim očekivanjima prilikom zapošljavanja doktora znanosti. S obzirom da ćemo rezultate ovog istraživanja koristiti u izradi kurikuluma za razvoj dodatnih vještina doktoranada, važno nam je da imamo dobar odaziv poslodavaca na ovo istraživanje. Ovim istraživanjem ciljamo na organizacije, tvrtke i institucije izvan sustava sveučilišta, jer nam je cilj utjecati na povećanje zapošljivosti doktora znanosti izvan akademske zajednice. Kako bismo doprijeli do što većeg broja ispitanika, molimo vas za pomoć u širenju poziva koji se nalazi na poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/modoc-poziv-za-sudjelovanje-u-istrazivanju-o-ocekivanjima-poslodavaca-od-doktora-znanosti/, objavom na web stranicama vaše sastavnice.

Više o cijelom projektu možete pročitati ovdje: http://www.unizg.hr/istrazivanja/poslijediplomski-studiji/projekti/modernizacija-doktorske-izobrazbe-modoc/


 
2014-01-24 Na vrh
 ORPHEUS - AMSE - WFME Standards for PhD Education
 

Dragi polaznici Doktorskog studiji “Biomedicina i zdravstvo” 

Aarhus University Press je tiskao publikaciju o europskim standardima doktorskih studija u biomedicini i zdravstvu ORPHEUS - AMSE - WFME Standards for PhD Education. Moglo bi Vam biti zanimljivo pogledati koliko je to u skladu sa studijem čiji ste Vi polaznici.

Uz najbolje želje,
Zdravko Lacković
voditelj studija


 
2012-02-09 Na vrh
 Raspored za pismeni dio razradbenog postupka - doktorski studij 2015/2016
 

Raspored za pristupanje pismenom dijelu razradbenog postupka u sklopu natječaja za upis na sveučilišni poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo u ak. god. 2015./2016. dostupan je ovdje.

Pismeni dio postupka održat će se na Medicinskom fakultetu, Šalata 3, u kompjuterskoj učionici (I. kat, kod studentske referade).

Pristupnici se mole da ne traže promjene termina ukoliko nemaju dogovorenu zamjenu, zbog ograničenog broja računala.


 
2015-06-17 Na vrh
 Rezultati natječaja za upis na doktorski studij 2014./2015. - prosinac
 

Fakultetsko vijeće Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na sjednici održanoj 15. prosinca 2014.  prihvatilo je 3 kandidata za upis na prvu godinu doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo koji su zadovoljili uvjete natječaja, zadovoljili u postupcima razradbenog postupka i ostvarili bodove temeljem prosjeka ocjena i znanstvene aktivnosti.

Sukladno čl. 8, st. 4 Pravilnika o doktorskim studijima na Sveučilištu u Zagrebu, imena izabranih kandidata, njihove kvalifikacije, kao i imena preporučitelja javno se objavljuju na internetskoj stranici studija nakon odluke Fakultetskog vijeća.

Popis prihvaćenih kandidata nalazi se ovdje

Svi prihvaćeni kandidati mogu izvršiti upis najkasnije do 19. prosinca 2014. na Odsjeku za poslijediplomsku nastavu, soba 116 kod gospođe Anite Putrić u vremenu od 9:00 do 15:00. Na upis je potrebno donijeti 2 osobne fotografije 4 x 6 cm i izabrati predmete s popisa metodoloških predmeta. Skupni popis metodoloških predmeta nalazi se ovdje

Molimo obratite pažnju da je predmet Struktura, metodika i funkcioniranje znanstvenog rada 1 obavezan te da predmeti na dnu popisa nisu namijenjeni studentima prve godine. Osim predmeta Struktura, metodika i funkcioniranje znanstvenog rada 1, koji nosi 5 ECTS boda, za upis je potrebno izabrati predmete od ukupno 15 ECTS bodova, što će ukupno činiti 20 ECTS bodova za prvu godinu studija.


 
2014-12-16 Na vrh
11111111111