Naslovnica >Međunarodna suradnja >Obavijesti  
Obavijesti
 Natječaj za akademsku mobilnost u 2015. godini (prvi krug)
 

Obavještavamo Vas da je raspisan Natječaj za akademsku mobilnost u 2015. godini (prvi krug).

Mogućnosti razmjene su sljedeće (detaljnije u Natječaju):

a) mobilnost temeljem bilateralnih međusveučilišnih i međufakultetskih sporazuma:

a1) odlazna mobilnost temeljem bilateralnih međusveučilišnih sporazuma (prema određenim sveučilištima)

a2) najava dolazne mobilnosti temeljem bilateralnih međusveučilišnih i međufakultetskih sporazuma i dolazne mobilnosti u svrhu sklapanja novih sporazuma i novih oblika suradnje

b) mobilnost prema visokoškolskim ustanovama u cijelome svijetu

c) mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za konferencije).

Natječaj je objavljen na sveučilišnim stranicama, http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-sveucilisnih-djelatnika/natjecaji/.

Važne napomene:

- na Natječaj se moraju prijaviti i nastavnici koji u 2015. g. namjeravaju posjetiti partnerska sveučilišta temeljem potpisanih radnih programa u okviru međusveučilišnih/međufakultetskih sporazuma;

- novost naspram Natječaja za 2014. godinu: sudjelovanje u radu upravnih tijela i godišnjih skupština sveučilišnih mreža (UNICA, Podunavska rektorska konferencija - DRC, EUA, Alpe-Jadran, IROICA, SEFI, ICA-IROICA, CEI, AUF, EAN) te obveze iz dvojnih doktorata (troškovi povjerenstva) izdvojeni su iz ovogodišnjeg Natječaja i bit će posebno financirani (sastavnice će biti naknadno obaviještene o proceduri).

Najavljujemo da će detalji refundacije za odobrene prijave biti dostupni u rezultatima Natječaja.

Mole se sastavnice da predlože kandidate koji bi ostvarili kraći studijski boravak na stranim sveučilištima te studente doktorskih studija za odlazak na konferencije.

-        rok za dostavu rang-lista za stavke a1) i b): ponedjeljak 12. siječnja 2015.

-        rok za dostavu rang-liste za stavku a2): srijeda 15. siječnja 2015. g.


 
2014-12-03 Na vrh
 Natječaji za suradnju s Japanom za istraživače i studente‏
 

Japansko društvo za promicanje znanosti (Japan Society for Promotion of Science, JSPS) raspisalo je natječaj za zajedničke istraživačke projekte u sklopu programa Open Partnership Joint Projects/Seminars.

Program omogućuje japanskim znanstvenicima rad na istraživanjima u svijetu u zemljama koje imaju diplomatske odnose s Japanom. Ukoliko surađujete s kolegama iz Japana, preporučamo konzultacije s njima oko ovog programa.

Natječaj: http://www.jsps.go.jp/english/e-bilat/call.html

Također vas obavještavamo o raspisanom natječaju za program Vulcanus in Japan kojeg organizira EU-Japan centar za industrijsku suradnju (EU-Japan Centre for Industrial Cooperation). Program je usmjeren na studente prirodnih i tehničkih znanosti sveučilišta EU za jednogodišnje stručno usavršavanje, stažiranje i istraživački rad u japanskim tvrtkama.

Više podataka o programu Vulcanus in Japan: http://www.eu-japan.eu/sites/eu-japan.eu/files/FLYER_en%20vj15.pdf

Natječaj je otvoren do 20. siječnja, a odnosi se na razdoblje od 1. rujna 2015. do 30. kolovoza 2016. godine. Hrvatski studenti su pravo sudjelovanja u ovom programu prvi put dobili prošle godine nakon pristupanja RH Europskoj uniji, i sa velikim zadovoljstvom Vas ovim putem želim obavijestiti da su ovogodišnjem programu pristupila i tri studenta Sveučilišta u Zagrebu – jedan student s Fakulteta strojarstva i brodogradnje i dvojica sa Fakulteta organizacije i informatike. Hrvatskim studentima u prilog ide i činjenica da centar posebno ohrabruje studente iz Hrvatske da se prijave na natječaj, što je navedeno i na njihovoj naslovnici: http://www.eu-japan.eu/vulcanus-japan-0


 
2014-12-02 Na vrh
 Poziv na predavanje - Professor Josef Hamacek, 27.10. (ponedjeljak) u 13 sati
 

Centar za translacijska i klinička istraživanja Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb i Centar za međunarodnu suradnju Medicinskog fakultetapozivaju vas na predavanje prof. Josefa Hamaceka, uglednog gosta sa Sveučilišta u Orléansuiz Francuske, koje će se održati u ponedjeljak, 27. listopada 2014. u 13 sati u predavaonici Zavoda za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta, Šalata 3.

Prof. Josef Hamacek Centre de biophysiquemoléculaire - CBM, CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique), Université d’Orléans, Francuska predavat će na temu "Lanthanide probes for optical bioimaging".

 


 
2014-10-22 Na vrh
 Natječaji za studentsku mobilnost
 

Ovim putem obavještavamo da su na internetskim stranicama Sveučilišta u Zagrebu objavljeni novi natječaji za studentsku mobilnost, te podsjećamo na natječaje koji su ranije objavljeni:

- Natječaj Erasmus Mundus 2: LOT11 - Experts4Asia - (Južna i Jugoistočna Azija) i ExpertsSUSTAIN (samo PhD) – rok za prijave produžen je na 26. rujan 2014.

- 1 stipendija za bilateralnu razmjenu na City University of Hong Kong – rok za prijave 30. rujan 2014.

- Natječaj za akademsku razmjenu (studenti, istraživači, nastavno i nenastavno osoblje) u okviru projekta Erasmus Mundus-aktivnost 2: LOT16 - BE MUNDUS - Brazil Europe Mundus – rok za prijave 11. studeni 2014.

Detaljnije ovdje.


 
2014-09-18 Na vrh
 Poziv na predavanje - Professor Stephen Hargarten, MD, MPH
 

POZIV NA PREDAVANJE

Professor Stephen Hargarten, MD, MPH
Medical College of Wisconsin
Associate Dean for Global Health
The Science of Injury Prevention and Control

utorak, 9. rujna 2014. u 14,00 sati
Medicinski fakultet (dvorana Mašek)
Predavanje se održava u sklopu suradnje Medicinskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
i Medical College of Wisconsin, Milwaukee, USA

Prodekan za međunarodnu suradnju
Prof.dr.sc. Davor Ježek, v.r.


 
2014-09-04 Na vrh
 Erasmus+ natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja ak. god. 2014./2015.
 

Obavještavamo Vas da je raspisan Natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja kao i za dolazak nenastavnog osoblja iz tvrtki izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti u ak. god. 2014./2015. za aktivnosti: 

- održavanje nastave (nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i njegovih sastavnica; nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH) 

- stručno usavršavanje (nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i njegovih sastavnica). 

Natječaj je objavljen na stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta,a možete ga pronaći ovdje

Osobe koji se žele prijaviti na ovaj Natječaj, a ispunjavaju uvjete navedene u Natječaju, trebaju dostaviti potrebnu dokumentaciju s naznakom "Natječaj za Program ERASMUS+ - nastavno i nenastavno osoblje, ak. god. 2014./15." poštom ili osobno na adresu: Sveučilište u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, 10000 Zagreb te na elektroničku adresu staff@unizg.hr do zaključno srijede, 11. lipnja 2014. 


 
2014-05-15 Na vrh
 Stipendije Vlade Japana za 2015. godinu
 

Japanska Vlada za državljane Republike Hrvatske dodjeljuje kompletne školarine za dodiplomske i poslijediplomske istraživačke studije, te jednogodišnje školarine za studente japanologije i jednoipolgodišnje stipendije za studije usavršavanja namijenjene učiteljima i profesorima osnovnih i srednjih škola.

Osim spomenutih školarina koje dodjeljuje japanska Vlada, postoji i niz drugih stipendija i programa potpore za sveučilišne studente, kao i za istraživačke studije i projekte sličnog profila. Radi se o programima privatnih zaklada, nezavisnih institucija i/ili lokalnih vlasti. 

Informativno predavanje o stipendijama i studiranju u Japanu održat će se 21. svibnja u Matici hrvatskoj u Zagrebu s početkom u 15 sati.

Detaljnije ovdje ili nazovite 01 4870 650.


 
2014-05-08 Na vrh
 Natječaj za studentsku ljetnu praksu: Hamburg i Kleve
 

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU

MEDICINSKI FAKULTET

Centar za međunarodnu suradnju

Zagreb, 29. travnja  2014.

Predmet:        NATJEČAJ ZA STUDENTSKU LJETNU PRAKSU  NA MEDICINSKOM FAKULTETU SVEUČILIŠTA U HAMBURGU I KATOLIČKE KLINIKE OKRUGA KLEVE

Temeljem bilateralnog ugovora sklopljenog između naših akademskih partnera u Njemačkoj, Sveučilišta u Hamburgu i Katoličkih klinika Okruga Kleve, tradicionalno se tijekom mjeseca rujna provodi zajednički program studentske prakse. Studentima  4. i 5. godine studija medicine ponuđeno je 6 razmjenskih mjesta za Hamburg, odnosno 4 mjesta za kliničku praksu na Katoličkim klinikama Okruga Kleve. Pozivaju se zainteresirani studenti (uz engleski, obvezno je znanje njemačkog jezika) da molbu naslovljenu na Ured za međunarodnu suradnju Medicinskog fakulteta predaju  u Urudžbeni zapisnik Medicinskog fakulteta od  29. 04. - 09. 05. 2014.

Uz pismo motivacije na engleskom/njemačkom molimo priložiti sljedeće dokumente:

1. CV u Europass formatu na engleskom i/ili njemačkom

2. prijepis i prosjek ocjena

3. uvjerenje o poznavanju njemačkog jezika (poželjna razina B1-B2)  

4. opis dosadašnjih studentskih aktivnosti (demonstrature, studentske nagrade, aktivnosti u studentskim udrugama i slično)

5. presliku putovnice (naslovna strana sa slikom i brojem putovnice)

U molbi molimo svakako navesti dva područja kliničkog interesa u kojima bi student želio obaviti praksu (Kleve daje mogućnost samo internističkih područja medicine, opće kirurgije, ginekologije  i urologije.)

Razmjena studenata predviđena je u razdoblju od  25. kolovoza  do 19. rujna za Kleve, odnosno od 01. do 30. rujna 2014. za Hamburg.  Prednost će imati studenti s boljim  poznavanjem njemačkog jezika, te oni koji do sada nisu koristili niti jedan od programa studentske mobilnosti.

Za sve informacije slobodno se obratite u Centar za međunarodnu suradnju (dekanat, soba 202/II), Drago Horvat, prof. (dhorvat@mef.hr).

 

Prof.dr.sc.Davor Ježek, v.r.

Prodekan za međunarodnu suradnju


 
2014-04-30 Na vrh
 KAAD - Katolička akademska zaklada - stipendije
 

KAAD - Katolička akademska zaklada - služba za razmjenu u Njemačkoj, već 50 godina dodjeljuje stipendije za studiranje i znanstvene stipendije za mlade akademski obrazovane kršćane,  dosad u 117 zemalja ima više od 7000 bivših stipendista.   Partnerska mreža širom svijeta stoji na usluzi  stipendistima i kandidatima  prilikom uspostavljanja  kontakata.

U okviru programa za istočnu Europu dva puta godišnje ( ožujak i rujan )  dodjeljuju se stipendije za studiranje, znanstveno usavršavanje ili za znanstvene projekte. Zainteresirane osobe, pritom, mogu sami odabrati instituciju  kao npr.: visokoškolsku ustanovu, istraživački institut, arhiv, kliniku i sl. za svoj boravak u Njemačkoj. Ne postoji ograničenje obzirom na struku.

Slijedeću dokumentaciju (pored ostalog) potrebno je priložiti:

  1. Obrazac za prijavu (odmah direktno na KAAD poslati)
  2. plan istraživanja-projekt (ciljevi studija odnosno usavršavanja npr. znastvenog boravka)
  3. dvije pisane preporuke od sveučilišnih docenata/profesora iz domovine.
  4. pismo o mentorstvu-poziv od strane njemačkog docenta ili institucije
  5. pismo preporuke svećenika iz Crkve odakle dolazi kandidat (pristupnik)
  6. Potvrda o dostatnom poznavanju njemačkog jezika.

Trajanje stipendija: 2-36 mjeseca

Visina stipendija: od 750 do 2000 EUR mjesečno.

Troškovi putovanja u Njemačku (povratna karta) kao i troškovi zdravstvenog osiguranja

pokriveni su od strane KAAD-a.

 

Kako se mogu dobiti obrasci za prijavu i detaljne obavijesti?

Obrasci za prijavu te obavijesti o programu za istočnu Europu možete u svako vrijeme dobiti na E- Mali adresi KAAD u Bonu: Radwanski@kaad.deili poštom: KAAD / Osteuropaprogramm, Hausdorffstr. 151 D- 53129 Bonn,

Tel.:+49 228 91758-33, Fax:+49 228 9175858).

 

Daljnje informacije o programu za Istočnu Europu (OE-Programm) možete naći na:

http://kaadbonn.de/stipendien/osteuropaprogramm

Potpuna dokumentacija za stipendiju mora biti dostavljena do 30. lipnja/15. siječnja

KAAD-u ili prije KAAD-ovim partnerima.

Odbor za stipendije odlučuje 2x godišnje krajem ožujka/rujna nakon čega se kandidati odmah obavještavaju o ishodu.


 
2014-04-14 Na vrh
 Bilateralne međusveučilišne razmjene - Južna Koreja/Hong Kong
 

U okviru bilateralne međusveučilišne razmjene objavljeni su sljedeći Natječaji za studentsku razmjenu u zimskom semestru ak. god. 2014./15:

  • 1  jednosemestralna stipendija za preddiplomske ili diplomske studije na partnerskom sveučilištu Chonnam University (J. Koreja). Rok za prijave: 11. travanj 2014.
  • 1  jednosemestralna stipendija za preddiplomske ili diplomske studije na partnerskom sveučilištu Hanyang University (J. Koreja). Rok za prijave: 11. travanj 2014.
  • 1  jednosemestralna stipendija za preddiplomske studije na partnerskom sveučilištu City University of Hong Kong. Rok za prijave: 11. travanj 2014.

Detaljnije ovdje.


 
2014-04-03 Na vrh
 Natječaj za stipendije za Europski forum Alpbach
 

Europski Forum Alpbach i Klub Alpbach Hrvatska dodjeljuju stipendije za sudjelovanje na austrijskoj najznačajnijoj ljetnoj konferenciji Europski Forum Alpbach (13. - 29. kolovoza 2014). Ovogodišnja krovna tema Foruma je 'At the Crossroads'. Rok za prijave je 2. travnja 2014. Europski Forum Alpbach je multidisciplinarna konferencija koja se održava redovito od 1945. godine te obuhvaća 16 seminara, 8 simpozija, 2 ljetne škole te mnoštvo drugih kulturnih i sportskih aktivnosti. Na Forumu sudjeluje više od 4.000 sudionika od kojih je 700 stipendista iz cijelog svijeta. Predavači su stručnjaci, profesori, gospodarstvenici, diplomati i državnici iz cijelog svijeta. Više informacija o stipendijama pročitajte na www.kah.hr, a novosti pratite na www.facebook.com/KlubAlpbachHrvatska


 
2014-03-12 Na vrh
 LIONS CLUB AUSTRIA - Medical Students Beyond Frontiers 2014 studentska ljetna praksa u Austriji
 

Pozivaju se studenti 4. 5. godine koji su zainteresirani za provedbu jednomjesečne ljetne prakse u Austriji  koja se već jedanaestu godinu zaredom provodi uz potporu Lions Club Austria i u organizaciji prof. Herberta Ehringera, da do 20. ožujka 2014. dostave...

Detaljnije ovdje.


 
2014-03-11 Na vrh
 Natječaj za stipendije, bilateralna razmjena studenata: Japan - University Chuo
 

U okviru bilateralne međusveučilišne razmjene objavljen je Natječaj za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2014./15, za preddiplomske ili diplomske studije na partnerskom sveučilištu University Chuo u Japanu. Ponuđene su 2 jednosemestralne stipendije.

Rok za prijave je 14. ožujka 2014.

Detaljnije ovdje.


 
2014-02-22 Na vrh
 HOW TO REGENERATE A BROKEN HEART?
 

Pozivamo vas na predavanje koje će se, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Italije, održati u organizaciji Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, a u sklopu obilježavanja Tjedna talijanskog jezika u svijetu koji ove godine ima za temu: Istraživanja, otkrića i inovacije: Italija  znanja.

U sklopu navedene manifestacije, ugledni gost iz Italije, profesor Mauro Giacca, direktor Međunarodnog centra za genetsko inženjerstvo i biotehnologiju u Trstu, održati će predavanje iz područja regenerativne medicine na temu regeneracije ljudskog srca nakon infarkta putem matičnih stanica.http://www.icgeb.trieste.it/mauro-giacca.html

Predavanje će se održati  u utorak, 22. listopada 2013. u predavaonici Zavoda za histologiju i embriologiju u 13,45.

Prof.dr.sc. Davor Ježek

Prodekan za međunarodnu suradnju

Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu


 
2013-10-09 Na vrh
 Delegacija Medicinskog fakulteta iz Oldenburga (SR Njemačka) posjetila naš Fakultet
 

U organizaciji Centra za međunarodnu suradnju Delegacija Medicinskog fakulteta iz Oldenburga (SR Njemačka) posjetila naš Fakultet.

U suradnji s Veleposlanstvom RH u Bonnu/Berlinu Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu podržao je osnivanje novog medicinskog fakulteta u SR Njemačkoj. Radi se o „European Medical School Oldenburg-Groningen“, jedinom fakultetu koji se otvorio u Njemačkoj u zadnjih dvadeset godina. Slično pismo podrške osnivanju gore navedenog njemačkog fakulteta poslao je i Medicinski fakultet Sveučilišta u Groningenu (Nizozemska). U njemačkoj delegaciji bili su prodekan European Medical School Oldenburg-Groningen za klinički dio nastave, prof. dr.sc. Hans-RudolfRaab i doc.dr.sc. Dalibor Antolović. Delegaciju je primio prodekan za međunarodnu suradnju, prof. dr.sc. Davor Ježek. Prvi dan posjeta (18. lipnja) bio je posvećen obilasku klinika MF i KBC Zagreb (Klinika za kirurgiju, Klinika za kardijalnu kirurgiju, Klinike za urologiju i oftalmologiju)  te Hrvatskom liječničkom zboru (HLZ). Drugi dan posjeta njemačke delegacije odvijao se na Šalati. Njemački gosti obišli su Zavod za patologiju i Hrvatski institut za istraživanje mozga. Dogovoren je niz konkretnih koraka za unaprijeđenje suradnje. 

Njemačka delegacija na Rebru (s lijeva na desno): doc. dr.sc. Dalibor Antolović, prof. dr.sc. Hans-RudolfRaab, prof. dr.sc. Bojan Biočina i prof. dr.sc. Davor Ježek


 
2013-07-01 Na vrh