Osmrtnice smrtovnice
Naslovnica >Studenti >Studentska sekcija za kardiologiju >O sekciji  
O sekciji

 

Studentska medicinska sekcija za kardiologiju ili skraćeno KARDIO SEKCIJA je udruga na Medicinskom fakultetu u Zagrebu koja okuplja entuzijastične studente, zainteresirane za područje kardiologije. Smisao našeg djelovanja nije strogo određen, tako da okupljamo i one koji nisu zainteresirani isključivo za kardiologiju. Priključiti se mogu svi koji žele raditi nešto izvan nastave fakulteta i na taj način obogatiti svoje iskustvo u medicini.

Svi članovi naše sekcije imaju priliku steći mnoga praktična iskutva kroz sudjelovanje u radionicama, kao što su radionice šivanja, EKG, ultrazvuk i brojne druge. Radionice održavamo redovito uz sudjelovanje doktora koji nam pomažu u vođenju istih.

 

Ideja naše sekcije je prvenstveno osigurati studentima praktične vježbe u bolnici, na odjelu za kardiologiju, ali i na hitnom prijemu,  jer često je slučaj da teški kardiološki bolesnici završe upravo tamo. Smatramo da nam dodatni rad u bolnici može pomoći u svladavanju teorijskog znanja, a ujedno i pružiti praktično znanje koje svima uvijek nedostaje.

 

Nadalje, zainteresirani smo i za područje javnog djelovanja. Što to znači?

Želimo sudjelovati u javnozdravstvenim projektima informiranja šire javnosti o bolestima srca i krvnih žila, te kako ih izbjeći. Primjer jednog takvog projekta bilo je obilježavanje Svjetskog dana srca u Zagrebu, kada smo na Cvjetnom trgu mjerili krvni tlak, glukozu i kolesterol u krvi.

 

Više detalja i kontakt te kako se priključiti sekciji možete naći na drugim stranicama sekcije te facebook grupi.

 

Hvala!

EKG

 

 

Suradnici i voditelji vježbi

  • Akademik Miličić
  • Zaklada „Hrvatska kuća srca“ - Ivana Portolan-Pajić, dr.med
  • Prof.dr.sc. Vesna Degoricija, dr.med
  • Doc.dr.sc. Ingrid Prkačin, dr.med
  • Doc.dr.sc. Edvard Galić, dr.med
  • Doc.dr.sc. Matias Trbušić, dr.med
  • Ivo Planinc, dr.med
  • Mate Petričević, dr.med

 

EKG

 

Studentska organizacija sekcije

Studentsku kardiološka sekciju vodi organizacijski odbor sekcije kojeg čine Gloria Bagadur, Paula Bartovčak, Sven Šimunić, Ana Marija Slišković, Ines Tomašković, Jasmina Hranjec, Petra Radić, Abdulah Chouehne i Marko Tarle.

 

EKG

Ovo su službene stranice kardiološke sekcije pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Svako kopiranje sadržaja bez dopuštenja vodstva sekcije je zabranjeno.

11111111111