Naslovnica >Studenti >Obavijesti  
Obavijesti

KOORDINACIJA STUDENTSKIH ZAVIČAJNIH UDRUGA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU,

UDRUGA ZAGORSKIH STUDENATA I

PASTORAL MLADIH ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

 

 

Predmet: Priopćenje za javnost povodom održavanja II. Studentskog hodočašća na Mariju Bistricu 27. svibnja 2012. godine

Zagreb, 18. svibnja 2012. godine

 

 

U samostalnoj organizaciji studenti putuju na drugo

izdanje svojega godišnjega hodočašća na Mariju Bistricu

 

U organizaciji Koordinacije studentskih zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu (popis priložen na dnu), a uz potporu Pastorala mladih Zagrebačke nadbiskupije, 27. svibnja 2012. godine održat će se II. Studentsko hodočašće na Mariju Bistricu. Događaj se održava već drugu godinu za redom na blagdan Duhova, a za razliku od prošlogodišnjeg – ove će godine misno slavlje posvećeno svim hrvatskim braniteljima – na vlastitu želju – predvoditi zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić. Hodočašće se održava pod sloganom „Ako živimo po Duhu, po Duhu se i ravnajmo! [Gal 5, 25]“, a glavni inicijator istoga je zagrebačka Udruga zagorskih studenata koja za cilj postavila ugostiti mladu hrvatsku inteligenciju u svojemu zavičaju.

Ove se godine očekuje dolazak od oko 1 500 studenata – za razliku od prošlogodišnjih 800 – koji će se hodočašću moći pridružiti organiziranim autobusnim prijevozom koji polazi sa prostora studentskoga doma Stjepan Radić u nedjelju, 27. svibnja u 8.00 sati.

Plan i program hodočašća koncipiran je na način da središnji događaj predstavlja svečana Sveta Misa, nakon koje će se upriličiti studentski Križni put na obližnjemu brdu i milenijska fotografija u izvedbi poznatoga fotografa Šime Strikomana. S obzirom na činjenicu da je za organizaciju ovogodišnjega hodočašća izostala pomoć grada Zagreba i službenih institucija, za istaknuti je činjenicu da su se studenti organizirali sami i prikupili sredstva kako bi u predispitno vrijeme kolegama pružili mogućnost za duhovnom okrepom i zajedničkim druženjem u našem najvećem marijanskom svetištu.

 

Svi zainteresirani prijave za hodočašće mogu obaviti preko bilo koje od sastavnica Koordinacije zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu, Pastorala mladih Zagrebačke nadbiskupije, Studentskoga pastorala ili putem unificirane e-adrese za prijave - studentsko.hodocasce.mb@gmail.com. Cijena po hodočasniku iznosi 20,00 kuna, a podrazumijeva autobusnu kartu na relaciji Zagreb - Marija Bistrica – Zagreb.

 

Više informacija na:

Facebook stranica: facebook.com/studentskohodocasce/info

Facebook događaj: facebook.com/events/354171831313606/

Popis udruga suorganizatora (abecednim redom) - članova Koordinacije studentskih zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu:

1. Klub kupreških studenata

2. Klub zadarskih studenata

3. Mladež Ramske zajednice Zagreb

4. Studentski zbor Gacke

5. Udruga bosanskih studenata

6. Udruga brodskih studenata

7. Udruga moslavačkih studenata

8. Udruga studenata Banovine

9. Udruga studenata cetinske krajine

10. Udruga studenata doline Neretve

11. Udruga studenata Dubrovnika „Libertas,

12. Udruga studenata grada Novske

13. Udruga studenata grada Splita

14. Udruga studenata imotske krajine

15. Udruga studenata Međimurja

16. Udruga studenata Vukovarsko-srijemske županije

17. Udruga zadarskih studenata

18. UŠR podravskih studenata

19. Zagrebački klub livanjskih studenata

20. Zavičajna udruga studenata Dalmatinske zagore

21. Zavičajna udruga Vukovarsko-srijemskih studenata

22. Zavičajni klub hercegovačkih studenata

23. Udruga zagorskih studenata

 

KONCERT PJEVAČKOG ZBORA STUDENATA MEDICINSKOGA FAKULTETA U ZAGREBU „LEGE ARTIS“

 la

11. lipnja 2012. godine, u večernjim satima, zbor studenata Medicinskoga fakulteta „Lege artis“ održao je svoj veliki godišnji koncert u punoj dvorani Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“. Koncert su svojom prisutnošću uveličali sam dekan, akademik Davor Miličić, brojni profesori i studenti Medicinskoga, ali i drugih fakulteta.

la

la

Pod sigurnom dirigentskom palicom dr. Marka Bergovca i studentice Dore Fabijanović, Zbor je izveo 15 zabavnih i spiritualnih skladbi. Na krilima fantastičnih solističkih izvedbi i nenadmašne instrumentalne pratnje, Zbor je i ove godine zasjao u punome sjaju i zaradio brojne pohvale i pozive na daljnje nastupe.

la

Cijeli Zbor, na čelu sa svojim vodstvom, studentima Mirkom Dozanom, Dorom Fabijanović i Andreom Šimić zahvaljuju svima koji su svojim dolaskom i pohvalama ohrabrili Zbor da nastave s marljivim radom.

 la

Mirko Dozan

predsjednik Pjevačkog zbora studenata MEF-a

"Lege artis"

 

Dora Fabijanović

potpredsjednica Pjevačkog zbora studenata MEF-a

"Lege artis"

 

dr. Marko Bergovec

dirigent Pjevačkog zbora studenata MEF-a

"Lege artis"

 

Andrea Šimić

tajnica Pjevačkog zbora studenata MEF-a

"Lege artis"