Tehnologija u medicini i zdravstvu – neki izazovi
Monday, 27 July 2015
Opširnije...U Europi, u području biomedicinske tehnologije zabilježen je najveći broj prijava patenata. S aspekta nastavnika i znanstvenika koji 30 godina istražuje u području biomedicinskog inženjerstva, čovjek bi trebao biti zadovoljan tim podatcima. Međutim, za inženjersku struku, koja je danas uključena u multidisciplinarne timove i u kojima biomedicinski inženjeri pridonose unapređenju temeljnih i primijenjenih znanja u medicini i zdravstvu, uvijek postoje novi izazovi.
 
Inovacije u medicini
Wednesday, 22 July 2015
Opširnije...Transfer tehnologije je prijenos spoznaja i rezultata nastalih u istraživačkim laboratorijima do krajnjih korisnika preko industrijskih partnera, bez kojih ne bi bilo moguće primijeniti rezultate.
 
Medicina i tehnologija
Wednesday, 22 July 2015
Opširnije...Kada je u 1930-im godinama antropolog Louis Leakey (1903.-1972.) pronašao kamene rukotvorine na nalazištu Olduvai Gorge u Tanzaniji, većina je znanstvenika povezala otkriće proizvodnje oruđa – koje se pojavilo prije otprilike 2,5 milijuna godina – s pojavom čovječnosti. Čovjek je jedino biće na Zemlji koje se u pravome smislu riječi koristi tehnologijom, a tehnologija se uz jezik smatra kardinalnom odrednicom čovještva.
 
Publicirani radovi nastavnika i suradnika MEF - prosinac 2014./svibanj 2015.
Tuesday, 17 February 2015

Opširnije...STUDMEF u suradnji sa Središnjom Medicinskom Knjižnicom (SMK) započinje s realizacijom zajedničkog projekta čiji je cilj informirati korisnike MEFovih stranica o znanstveno-publicističkoj djelatnosti naših nastavnika i suradnika MEFa.

Na stranicama studmefovog Pub-a objavljivat ćemo radove naših nastavnika i suradnika publicirane u određenom razdoblju. Stranice će se obnavljati dva puta mjesečno, i sadržavati će osnovne informacije u objavljenim radovima. Biti će obuhvaćeni radovi objavljeni u časopisima dostupnim našoj knjižnici. Gdje to bude moguće uz naslove radova ćemo objavljivati i dostupne članke. 

Pozivam na suradnju sve članove i suradnike MEFa koji  će publicirati udžbenike, priričnike i/ili ostalu nastavnu literaturu i žele da se isto objavi na stranicama STUDMEFa da kontaktiraju Uredništvo.

 
Call of Duty za bolju kiruršku karijeru
Monday, 04 May 2015

Opširnije...

 Sati provedeni za računalima I playstationom u rukama možda ipak nisu sasvim uzalud, pogotovo kirurzima! Smile

Komentar

 
Humanitarni koncert "Veliko srce malom srcu"
Friday, 03 April 2015
Opširnije...Studentska kardiološka sekcija Mediciniskog fakulteta u Zagrebu, u suradnji sa udrugom EMSA (European Medical Student's Assosication) Zagreb poziva na humanitarni koncert,  "Veliko srce malom srcu" koji će se održati 13. travnja 2015. godine, s početkom u 19 sati u

Komentar

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Vijest tjedna

Registrirajte se i moći ćete pregledavati zaštićene sadržaje.
Sve o otvaranju korisničkog računa te prava i obaveze koja proizlaze iz toga možete naći OVDJE
 

Iz Arhive Culi smo da...

...
Opširnije...
TeaTime predavanje S novom ak. godinom nastavljamo s TeaTime predavanjima, 11. po redu. Za gosta predav...
Opširnije...
generacija 2022.Želimo toplu dobrodošlicu našim novim kolegicama i kolegama - brucošima koji su već odradili dva najznačajnija pr...
Opširnije...

Galerije

Jeste li znali da...

da se u čovječjem tijelu gotovo polovica od 206 kostiju nalazi u rukama i nogama

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Kolovoz 2017 > »
P U S C P S S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Posljednji komentari

No comment...

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1610
Linkova: 0

Preuzmi vijesti