(Ne)ozbiljna znanost- Ig Nobel za fiziku
Monday, 26 October 2015
Opširnije...Netko dobije nagradu za otkriće neutrona, a netko za – jednadžbu toka urina! Jerome Choo, Patricia J. Yang, Jonathan Pham i David L. Hu članovi su ekipe koja je naslov pobjednika dobila nakon puno vremena provedenog u zološkom vrtu  i snimanjem životinja koje uriniraju. Rezultate svog rada objavili su u časopisu PNAS (pazite sad! impact factor ovog časopisa je 10).

Komentar

 
Junk Science: Marihuana u medicinske svrhe
Thursday, 15 October 2015

Opširnije...Da o upotrebi marihuane u medicinske svrhe postoje veliki prijepori to je svima poznato. Je li ona zaista korisna kao što je opisuju zagovornici, ili je tek rezultat uspješnog lobiranja onih koji žele vjerovati u njena svojstva? Naravno opreza nikad dovoljno i zato treba imati na raspolaganju znanstvene činjenice. Neke su poznate, a neke tek trebaju pokazati je li i koliko marihuana korisna u medicini.Ovo je jedan pogled u kojim se koriste poznata znanstvena istraživanja.


Komentar

 
Tehnologija u medicini i zdravstvu – neki izazovi
Monday, 27 July 2015
Opširnije...U Europi, u području biomedicinske tehnologije zabilježen je najveći broj prijava patenata. S aspekta nastavnika i znanstvenika koji 30 godina istražuje u području biomedicinskog inženjerstva, čovjek bi trebao biti zadovoljan tim podatcima. Međutim, za inženjersku struku, koja je danas uključena u multidisciplinarne timove i u kojima biomedicinski inženjeri pridonose unapređenju temeljnih i primijenjenih znanja u medicini i zdravstvu, uvijek postoje novi izazovi.
 
Inovacije u medicini
Wednesday, 22 July 2015
Opširnije...Transfer tehnologije je prijenos spoznaja i rezultata nastalih u istraživačkim laboratorijima do krajnjih korisnika preko industrijskih partnera, bez kojih ne bi bilo moguće primijeniti rezultate.
 
Medicina i tehnologija
Wednesday, 22 July 2015
Opširnije...Kada je u 1930-im godinama antropolog Louis Leakey (1903.-1972.) pronašao kamene rukotvorine na nalazištu Olduvai Gorge u Tanzaniji, većina je znanstvenika povezala otkriće proizvodnje oruđa – koje se pojavilo prije otprilike 2,5 milijuna godina – s pojavom čovječnosti. Čovjek je jedino biće na Zemlji koje se u pravome smislu riječi koristi tehnologijom, a tehnologija se uz jezik smatra kardinalnom odrednicom čovještva.
 
Publicirani radovi nastavnika i suradnika MEF - prosinac 2014./svibanj 2015.
Tuesday, 17 February 2015

Opširnije...STUDMEF u suradnji sa Središnjom Medicinskom Knjižnicom (SMK) započinje s realizacijom zajedničkog projekta čiji je cilj informirati korisnike MEFovih stranica o znanstveno-publicističkoj djelatnosti naših nastavnika i suradnika MEFa.

Na stranicama studmefovog Pub-a objavljivat ćemo radove naših nastavnika i suradnika publicirane u određenom razdoblju. Stranice će se obnavljati dva puta mjesečno, i sadržavati će osnovne informacije u objavljenim radovima. Biti će obuhvaćeni radovi objavljeni u časopisima dostupnim našoj knjižnici. Gdje to bude moguće uz naslove radova ćemo objavljivati i dostupne članke. 

Pozivam na suradnju sve članove i suradnike MEFa koji  će publicirati udžbenike, priričnike i/ili ostalu nastavnu literaturu i žele da se isto objavi na stranicama STUDMEFa da kontaktiraju Uredništvo.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Vijest tjedna

Registrirajte se i moći ćete pregledavati zaštićene sadržaje.
Sve o otvaranju korisničkog računa te prava i obaveze koja proizlaze iz toga možete naći OVDJE
 

Iz Arhive Culi smo da...

...
Opširnije...
TeaTime predavanje S novom ak. godinom nastavljamo s TeaTime predavanjima, 11. po redu. Za gosta predav...
Opširnije...
generacija 2022.Želimo toplu dobrodošlicu našim novim kolegicama i kolegama - brucošima koji su već odradili dva najznačajnija pr...
Opširnije...

Galerije

Jeste li znali da...

U odraslom ljudskom tijelu nalazi se 206 kosti, dok se u tijelu djeteta nalazi 300 kosti (razlika u broju je poseljdica činjenice da tijekom razvoja dio kosti fuzionira međusobno).

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Listopad 2017 > »
P U S C P S S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Posljednji komentari

No comment...

Tko je online

Gostiju online: 1

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1612
Linkova: 0

Preuzmi vijesti