Ovdje portretiramo samo neka od mondenih mjesta studentske prehrane. Na njima morate biti viđeni ako želite istinski pripadati jet-setu ili ako ne želite doživjeti hipoglikemični šok u pauzi.

MENZA dolazi od latinske riječi mensa što znači stol. Ovisno o kvaliteti prigriženog obroka, cijeni, te o mogućnosti pristupa razlikujemo nekoliko vrsta.
Menza je zakon zato što je hrana jeftina i gotova te više-manje nije ukusna. Toliko je jeftina da jedan sok od 2 dcl možete kupiti za jednu, umjesto tri ili četiri kune. I možete tako nesmetano kupovati kartone jogurta, sireva, sokova, cornya i ostalih malobrojnih pakiranih prehrambenih proizvoda te ih pospremiti u torbu i odnijeti doma. Onda ih možete preprodati, dati siromašnima ili jednostavno obradovati susjedu setom od dvanaest čokoladnih pudinga bez šlaga. Nitko vam neće zamjeriti.

KAJ JE TO IKSICA?


Iksica je ružna plastična kartica na kojoj se nalazi zasigurno tvoja najdebilnija slika i novac za prehranu koji je, tebi kao redovnom studentu, subvencionirala država. Sve što trebaš je u bilo kojoj menzi pokazati tu karticu u bojama love paradea, ne indeks, onu knjižicu, i platiti ostatak. Svaki puta kada nešto njome platiš, automatski ti se sa nje skida potrošena svota novca. Uvijek na blagajni možeš provjeriti koliko ti je još ostalo na računu. Ako si prijavljen u Zagrebu mjesečna subvencija iznosi oko 350 kn, a ako si prijavljen izvan Zagreba tada si subvencioniran sa preko 1100 kn.
Kartica je upotrebljiva u svakoj studenskoj menzi. Iako piše da nije prenosiva, ona je pod javnom tajnom itekako prenosiva. Dakle možeš ju posuditi baki, Tadijanoviću ili škrto čuvati.
Nažalost, nepotrošeni novac se ne prenosi u idući mjesec niti ga je moguće dignuti. Ne nasjedajte na takva tuđa česta fantaziranja jer bi država tako jednostavno ekonomski oslabila.

MENZA NA FAKSU

Primus inter pares, naša obiteljska SOK menza (''Sve Ostaje u Kući menza'') koja od ove godine, upravo radi vas, novih mladica u razvoju, radi od 7,30 do 18 sati. Dakle više nije nužna eskivacija prvog jutarnjeg predavanja u svrhu doručkovati.
Spomenimo da su ljudi u našoj menzi divni, krasni, mili, radišni i pristupačni, a nadasve teta Stella. Jedno crno lijepo biće koja služi iće i piće. Valjalo bi napomenuti, napuhati ego, uobraziti, pružiti ruku dok se penjemo na pijedestal, činjenica da smo mi prva, i vrlo vjerojatno još uvijek jedina menza koja ima stolnjake. S-t-o-l-nj-a-k-e, da. Luksuza li. Upravo iz razloga što je naše vijeće studenata još prije dvadesetak godina interveniralo i založilo se za plastično pokrivalo stola. Jer elita ostaje elita.


SC & CVJETNO & SAVA

Nalaze se ovim redoslijedom kad idete Savskom prema Jarunu ili gdje već u tom smjeru. Po gurmanskoj kvaliteti neslužbeni redoslijed je obrnuti. (Tako vam svega, klonite se miješane pizze na brzim linijama). Rade čitav dan s jedno-i-po-satnom pauzom oko 17. 00. Ne sumnjamo da ćete baš onda odlučiti prezalogajiti pa se raspitajte o radnom vremenu.


LAŠČINA

Ili od milja praščina, nalazi se u studentskom domu koji je nećete vjerovati, na Laščini. Blizu vam je ako se motate po Zajčevoj ili Vuk Vrhovcu. Rade i za večeru.


EKONOMIJA

Blizu Rebra i Jordanovca. Definitivno najbolja menza u gradu, istina Bog da je red obično do menze na Savi. Tu je još i tzv. restoran - buržujska opcija menze s pravim, pravcatim konobarima, slastičarnom i fast-foodom negdje gore na katu. Rade, doduše, samo za ručak s početkom u 11. Taman kada ekonomisti jutrom otvore okice.FER

Kada već nađete shodnim gubiti vrijeme u Nacionalnoj, a niste na dijeti, FER je vrlo razumna opcija. Hrana je više - manje kao i u svim menzama.. Jedino oni koji dolaze zbog interijera mogu zadovoljiti svoju glad za maštovitim dekorom, Bierdemeier tapecirungom i barem dva Rubensa iznad blagajne. Da prevedemo, lijepo uređena menza.  Kaj je to iksica?
  Menza na faxu
  SC & Cvjetno & Sava
  Laščina
  Ekonomija
  FER
  Na likovnoj akademiji
 

 
Famozni happening organizira se početkom veljače i obično se desi do svibnja. Da, svibnja! The Best će vas ugostiti u svom svojem sjaju, uz odgovarajuće goste. Ako budete imali sreće Jasmin Stavros bit će na gaži negdje u Sloveniji.

 

 

 

Bili ste sportaš? Još jeste? Puno jedete i pijete one šarene sokove? Zašto biste sve to zaboravili kada dođete na faks? Zašto skupljati kile i omlohavljene gluteusi, zašto da poginete mladi penjući se uz Schlosserove? Od nedostatka kiskika i muskulfibera.

 

 

 

Ako slabo pamtite imena i nemate pojma tko su vam kolege iz grupe...ispišite se sa faxa jer nećete ništa položiti. Šalimo se, pa tko bi pamtio te face, pogledajte samo na što liče?! Možda vam ovo ipak pomogne. A možda i ne. Popis studenata, of course.

 

 

 

Patite od glavobolje, nesanice, malaksalosti i umora? Muči vas PMS, klimakterij, impotencija?

NOVO!!! NOVO!!! NOVO!!

Imamo odgovore na sva pitanja. Samo nam pošaljite mail!

MAIL UNS AN!

0080-6342- Parliament


 

 

 

"Hoću Stipendiju!"
"A tko mene pita hoću li ja stipendiju?"

Stipendija, povoljna, u više rata, bez kamata i učešća.

Hoćeš stipendiju?


 

 

 

Ćuli ste da je uredništvo studentskog Weba puno transvestita i sociopata? I ostavili biste to samo za sebe? No, no, nooo...
Odmah podijelite korisnu informaciju s ostatkom studentskog svijeta. Pa kako bi vama bilo da vam to netko prešuti?!

 


 

 


 

Želite li podijeliti vaša iskustva s nama, nadopuniti i savjetovati
Vodič za brucoše
,
pišite nam na:
urednistvo-studmefmef.hr

Pišite nam!