Daklem, pretpostavimo da ste savladali većinu nemilih prepreka kao što su Zagrebparking, Šloserove (o njima kasnije) ili alpski uspon po Vončininoj. Sad ste gotovo nadomak poznatog terena. Ulazak autom u krug fakulteta je naravno, ilegalan i bolje vam je da kao brucoš/ica još ne izazivate gnjev onih koji će vam se negdje u dalekoj budućnosti potpisivati u indeks (kasnije ćete već sami iznaći načine da to učinite).

spacer

ULAZ U ZGRADU

Naći centralnu zgradu fakulteta nije teško. Kolosalni stupovi, pročelje kojeg se ne bi posramio ni Branimir centar i eto vas. Sad znate odakle krenuti. Smijete ući. Samo polaaako i... unutra ste. Dišite. Nedavno obnovljena zgrada će vas ugodno iznenaditi.

PRIZEMLJE

Slijeva papirnica, zdesna središnja medicinska knjižnica(skraćeno SMK). Naknjižnicu ćete se brzo naviknuti, a u papirnici nabavljati sve ono neophodno za ispite, prijave, upise i grickanje između predavanja.


1. KAT

Prvi kat je rezerviran za najveću i najreprezentativniju dvoranu  na Šalati - "The Čačković". Iznimno je teško prepisivati u njoj. Iako vama to, vjerujemo, ionako neće trebati jer ćete uvijek na svaki ispit izlaziti veseli, opušteni, u predroku, dabome. Ravno je referada, odmah uz kompjutorske učionice A i B.BIOLOŠKA JE PREKO PUTA

Okrenimo se sad natrag prema Hipokratu. Kad jednomumaknete njegovom strogom pogledu, nabasat ćete na Biološku dvoranu. E to vam je prava austrougarska mrcina. Klupe od masivnog drva, malo podsjeća na Zakon i red ili Pravdu za sve, pogotovo u zimskim mjesecima... znate ono, toplo je, vi ste eto, baš nezgodno prehlađeni i umorni od tuluma dan prije, nije bilo mjesta i u drugom ste redu, a zapadne vas objašnjavanje kompletnog tijeka mehanizama, implikacija i poremećaja apoptoze. Hm. Za nadobudne, ovaj hram old school ex cathedra nastave je smješten odmah iznad Zavoda za kemiju koji ćete upoznati nešto kasnije. Dugo, temeljito i potpuno. Biokemijski. Odmah do biološke je i praktikum iz biologije u kojem ćete provesti duge zimske sate…
HIPOKRAT I ONO IZNAD NJEGA

Nego, opet natrag do Hipokrata. Krenete li još više po stepenicama, naći ćete Zavod za Fiziku i kabinet za strane jezike. Slijepo crijevo Zavoda je Nova Vijećnica koja ima najudobnije stolice od svih predavaona, ali i užasno lošu akustiku, pa je rezultat toga često san a la Trnoružica.


3.KAT

Misteriozni treći kat uglavnom nećete puno posjećivati osim ako imate nešto važno za raspraviti s čelnim ljudima Fakulteta, ili glasati za studentske predstavnike koji shodno okolini naglo zaborave na predizborna obećanja čim ih okrunite.
Pogledajte pod popis studenata. Na istom katu vaših 12% studenata s godine glasovat će za studentske predstavnike. Osim ako niste posebno društveno-osviještena generacija pa vas dođe i čitavih 15%! Samo poslije nema plakanja kako su vam studentski predstavnici gluhi, slijepi, nijemi i hromi.

DEKANAT & CAPO DEI TUTTI CAPI

Na istom trećem katu je i prostorija Dekanata u kojem stoluje Il capo dei tutti capi. Ako vas kojim slučajem pozove znate gdje ćete se javiti na raport. Ostale domorodačke službe trećeg kata su Tajništvo family i Prodekan.


ZGRADA ANATOMIJE

Anatomija! Time mame doktorice plaše djecu koja onda odluče postati doktori, oženiti se doktorima i ponoviti cijeli circulus vitiosus. Pustite da vam se skotrlja niz jezik... Annnaaatttooommmijaaaa. Za neke neprelazna, nekima čak i zanimljiva, ali općim konsenzusom epicentar svih potresa i briga prve godine. Uz kemiju, naravno.
Samo slijedite miris sa Sudske medicine, prođite rampu u smjeru Vončinine i sempre drito. Prepoznat ćete je po sudbinski zlokobnom izgledu, sivoj fasadi, auri patnje… Ali ne brinite, izgled često zna prevariti i iza zidova se krije mnogo lijepih stvari.
Tamo ima svega - kosturnica, predavaonica, dvorana za sekciju...

KOMA

Mala studentska oaza. To je onaj podrum ispod Zavoda za histologiju i embriologiju i čine su službene studentske prostorije. Nekad davno bilo je kultno mjesto studenata medicine gdje su se održavali tulumi, zabave, slavili rođendani, učilo plesati i još puno lijepih stvari. Nažalost, studentima je KOMA bila oduzeta početkom 90tih, a nakon velikih muka, peticija i sastanaka konačno vraćena početkom ovog tisućljeća. Posljedice su ipak ostale te je vraćen tek manji dio prostora. Danas jedva da ima mjesta za smještaj koje udruge i prostora za druženje studentskih predstavnika.
Najveći dio KOMAe zauzeli su studentski predstavnici pri čemu svaka godina ima
dva predstavnika koji svi zajedno čine, dakle 6 X 2 = 12 = Studentski zbor .

MEDICINAR

U KOMI se nalaze prostorije vašeg najdražeg časopisa Medicinara. Izlazi 2x godišnje, obično negdje oko Božića i krajem 2. semestra. Također ima svoju vlastitu stranicu medicinar.mef.hr pa ih tamo špijunirajte, a želite li se baviti novinarstvom, možete ih potražiti. Uvijek se traže nove snage, pune energije i željne akcije.


KOMPJUTERSKA UČIONICA

Kompjutersku učionicu smo već pronašli, pored referade, ali važna nam je jer tu možete na net, vježbati power point ili flash prezentacije kojima ćete osigurati vječnu slavu i pokoji plusić kod profesora...
Radi od 8.00 - 16.00 h., uglavnom vam je na raspolaganju, osim ako neka nadobudna grupa pod profesorskom supervizijom ne traži nešto po MedLineu, na koji vam je, kao i na još nekoliko životno važnih baza podataka, upad s faksa besplatan. Vons, Oa, Poa i Soa (Amir, Mir, Ir i mali R) nadziru sve transakcije i nema hakiranja.
  Ulaz u zgradu
  Prizemlje
  1. kat
  Biološka je preko puta
  Hipokrat i ono iznad njega
  3. kat
  Capo di tutti capi himself
  Zgrada anatomije
  Koma
  Medicinarček
  Kompjuterska učionica
  Šank & Mladen 

 
Famozni happening organizira se početkom veljače i obično se desi do svibnja. Da, svibnja! The Best će vas ugostiti u svom svojem sjaju, uz odgovarajuće goste. Ako budete imali sreće Jasmin Stavros bit će na gaži negdje u Sloveniji.

 

 

 

Bili ste sportaš? Još jeste? Puno jedete i pijete one šarene sokove? Zašto biste sve to zaboravili kada dođete na faks? Zašto skupljati kile i omlohavljene gluteusi, zašto da poginete mladi penjući se uz Schlosserove? Od nedostatka kiskika i muskulfibera.

 

 

 

Ako slabo pamtite imena i nemate pojma tko su vam kolege iz grupe...ispišite se sa faxa jer nećete ništa položiti. Šalimo se, pa tko bi pamtio te face, pogledajte samo na što liče?! Možda vam ovo ipak pomogne. A možda i ne. Popis studenata, of course.

 

 

 

Patite od glavobolje, nesanice, malaksalosti i umora? Muči vas PMS, klimakterij, impotencija?

NOVO!!! NOVO!!! NOVO!!

Imamo odgovore na sva pitanja. Samo nam pošaljite mail!

MAIL UNS AN!

0080-6342- Parliament


 

 

 

"Hoću Stipendiju!"
"A tko mene pita hoću li ja stipendiju?"

Stipendija, povoljna, u više rata, bez kamata i učešća.

Hoćeš stipendiju?


 

 

 

Ćuli ste da je uredništvo studentskog Weba puno transvestita i sociopata? I ostavili biste to samo za sebe? No, no, nooo...
Odmah podijelite korisnu informaciju s ostatkom studentskog svijeta. Pa kako bi vama bilo da vam to netko prešuti?!

 


 

 


 

Želite li podijeliti vaša iskustva s nama, nadopuniti i savjetovati Vodič za brucoše, pišite nam na:
urednistvo-studmefmef.hr

Pišite nam!