Kada otvorite internet stranicu ryanaira naići ćete na kartu Europe. Mišom možete odabrati jedan grad. U trenutku će iz točke koja predstavlja vašu odabranu lokaciju polaska izletiti paukova mreža te svoje pipke zabosti u samo središte destinacija u kojima postoji aerodrom spreman prihvatiti avion iz grada koji ste vi, prema svom nahođenju, odabrali.
Na isti način ćemo vam opisati kako ćete doći na naš fakultet. Samo bez vizualnih dodataka. Svojom moći upijanja crnog slova na bijelom ekranu u glavi ćete vizualizirati odnos prostora i vremena.

 

ZET NAŠ SVAGDAŠNJI

Ako putujete javnim prijevozom imate više opcija sufinanciranja ili ne sufinanciranja ZET-a. TJ. tri legalne opcije i jednu ilegalnu (ovo posljednje niti ste čuli niti pročitali): kupite godišnji pokaz ili svaki mjesec izdvojite za mjesečni. Treća opcija i svakako najgluplja je da kupujete kartu prilikom svakog ulaska u tramvaj.
Ako se odlučite švercati (to je ona ilegalna opcija), na vama je da kontroli objašnjavate kako imate pravo na besplatnu vožnju za starije od 65.POKAZ

Pokazi se najviše isplate. Popunite zahtjev za izdavanjem pokaza (možete ga dobiti u ZET-u na Remizi ili u prolazu Dubrovnik na šalteru), priložite sliku (još uvijek ćete ispasti bolje nego na iksici), odnesite u ZET na Remizu (tramvajem broj 12 do kraja) i dobit ćete svoj pokaz.
Od ove godine plaćate samo za izradu 30 kuna. Ne zaboravite sa sobom uzeti iksicu ili indeks.. Za raspored vožnje noćnih tramvaja pogledajte na tablu na svakoj tramvajskoj stanici ili na www.zet.hr


DOLAZAK NA FAKS

Za pristup faksu pješaku se nudi nekoliko varijanti. Iz Draškovićeve, ili Vlaške, kako uzmete, u visinu se pružaju Schlosserove stube.
Osim njih postoje i Weberove stube, nešto blažeg uspona koje krečući iz tamo jedne ulice, jednu stanicu dalje od Schlosserovih, izbijaju na stražnji dio fakulteta.
Uspon bez stepenica moguće je ostvariti iz Vončinine ulice koja izlazi na Vlašku. Krečući se uzbrdo Vončininom možete se popeti do rampe za ulazak automobila na fakultet.
Sa Langova trga, koji je pozicioniran pola minute dalje od Schlosserovih, možete se popeti Novakovom ulicom.
A iz smjera sjevera, pravca PMF-a, tj. najbliže autobusne stanice, spustiti ćete se Mesićevom ulicom oko kružnog toka pa do kraja.

Dakle, zamislimo da ste pješak sa knjigama, kiša pada, vi u ljetnim tenisicama i to bez kišobrana. Svaka ideja o šetnji gradom otpada. Odlučujete se za a) tramvaj ili b) bus. Odabir:

a) tramvaj. Iz pravca Črnomerca vozi tramvaj 11. na polovici njegovog puta pridružuje im se, krečući sa zapadnog kolodvora, i tramvaj broj 1. na svima izlazite jednu stanicu poslije trga. Iz smjera Jarun, Vrbani, Prečko voze tramvaji 5 i 17. iz svih silazite jednu stanicu poslije trga. Iz Zapruđa vozi tamvaj broj 8. Ne prelazi preko trga. I ne vozi subotom. Možete izaći u Draškovićevoj i popeti se Schlosserovim ili produžiti još jednu stanicu i popeti se Weberovim. Isto je i sa tramvajem 14 koji dolazu iz Savske i vozi preko trga. Ima ih još, a bitno je da prolaze Draškovićevom. Ne znam ja di vi svi živite.
b) bus. Sa kaptola kreće bus za koji staje kod gore opisanog rotora, tj. pred Dionom.
c) vlak. Iz kojeg god pravca došli, iskrcajete se na glavnom kolodvoru. I ne ulazeći u importanne nastavljate pješke ili se ukrcajete na dirktnu četvorku.
d) bicikl, role, motor, auto, kamion, dostavno vozilo, prikolica i ostalo. Slijedite gore navedene upute.


SCHLOSSEROVE, TKO JE TAJ KALASANCIJE?

Koliko god se trudili njih nećete moći zaobići. Po zadnjem brojanju ima ih 146, a o vašoj kondiciji ovisi koliko će vam trebati do gore. Djeluje blagotvorno na jutarnji mamurluk. Ali ne i u zaleđenoj varijanti.
Kada opsujete zadnju stepenicu, produžite ravno pored ŠRC Šalata i za cca. 7-8 minuta (ovisno o stanju vaše kondicije) ste ispred .......Glavne zgrade!
Duboko udahnite, pa još jednom, taaako! Kad vam se razbistri pred očima i puls padne ispod 160/min nemojte se slučajno sjetiti kako ste nešto zaboravili obaviti u gradu.


BOLNIČKI OBJEKTI

Od bolničkih objekata na prvoj godini trebat će vam zacijelo samo KBC Rebro i KBC Šalata. Na Šalati su pedijatrija, ortopedija ili otorina, koji se nalaze u krugu od cca. 50 metara od Glavne zgrade faksa. Neće biti problema s lociranjem.


KBC Rebro

Nalazi se u Kišpatićevoj 12, na vrh brda, kao i apsolutno svaki medicinski objekt u gradu Zagrebu. Ili stepenicama komada milijon ili uz brdo po dobro poznatoj Muhamedovoj tehnici jer se brdo još nije pomaknulo.
Predlažemo 3 puta do Rebra, a najčešće korišteni je prvi:

1) Tramvajem broj 4, 11, 12 ili 7 prema Dubravi. Siđite kod MIOC -a / Zagrebačke banke pa pređite na suprotnu stranu ceste. Idite ravno pored MIOC -a, do križanja, pređite cestu, uz brdo, skrenite desno u Gorjanovićevu ulicu i zatim na njenom kraju lijevo kroz parkić opet uz brdo. I eto vas na glavnom ulazu!

2) Vozite se tramvajima 4, 11, 12 ili 7 do Svetica (Dinamov stadion) i tamo hvatajte bus za Rebro. Vozi svakih pola sata.

3)
Vozite se tramvajem 4, 11, 12 ili 7 do Svetica (Dinamov stadion) i pješačite uz brdo do Rebra. Doći ćete za pola sata.

4)
(fakultativni): zamlatite budilicu, smislite odgovarajuće opravdanje i nastavite slatko hrkati do 11.30. Kolovirajte seminar dogodine.


KAKO DOĆI NA ŠTAMPAR?

Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar ulogorila se na Gupčevoj Zvijezdi, a tamo ćete potražite sociologiju i socijalnu medicinu, kao i uvod u medicinu.
U Draškovićevoj uhvatite 14-icu ili 8-icu (smjer Mihaljevac), kojih nikada nema (zapravo, priča se da je 14-ica jednom davno viđena) pa onda na trećoj stanici dolje.
Ako na Štamparu zaglavite s praktičnom pauzom od cca sat i pol, probajte utući vrijeme u kafiću u potkrovlju zgrade. Ljudi ga obično lociraju negdje na 3. godini pa im bude žao što se to nije ranije desilo. Jer onda ne bi morali na Mihaljevac po kavu ili otiđite u učionicu - ha, ha!


A NA FFK?

FFK (Fakultet za fizičku kulturu) bitna je lokacija zbog toga što se tamo održava nastava TZK i utakmice Sveučilišnog prvenstva (obaspolna košarka & odbojka).
Najlakše se orijentirati prema studentskom domu na Savi ("Stjepan Radić") jer je bivši DIF, a današnji FFK ili Kineziološki fakultet, odmah iza. Ili preko puta Besta ili u blizini Odbojkaškog doma pa kako vam drago, a koristit ćete tramvaje broj 14, 7, 17, 5 ili 4 i iskrcati se na Savskom mostu. 
ZET naš svakidašnji
 
 
Pokaz  
 
Dolazak na faks?  
 
Schlosserove, tko je taj Kalasancije!  
 
Bolnički objekti  
 
KBC Rebro  
 
Kako doći na Štampar?  
 
A na FFK?  
        

 
Famozni happening organizira se početkom veljače i obično se desi do svibnja. Da, svibnja! The Best će vas ugostiti u svom svojem sjaju, uz odgovarajuće goste. Ako budete imali sreće Jasmin Stavros bit će na gaži negdje u Sloveniji.

 

 

 

Bili ste sportaš? Još jeste? Puno jedete i pijete one šarene sokove? Zašto biste sve to zaboravili kada dođete na faks? Zašto skupljati kile i omlohavljene gluteusi, zašto da poginete mladi penjući se uz Schlosserove? Od nedostatka kiskika i muskulfibera.

 

 

 

Ako slabo pamtite imena i nemate pojma tko su vam kolege iz grupe...ispišite se sa faxa jer nećete ništa položiti. Šalimo se, pa tko bi pamtio te face, pogledajte samo na što liče?! Možda vam ovo ipak pomogne. A možda i ne. Popis studenata, of course.

 

 

 

Patite od glavobolje, nesanice, malaksalosti i umora? Muči vas PMS, klimakterij, impotencija?

NOVO!!! NOVO!!! NOVO!!

Imamo odgovore na sva pitanja. Samo nam pošaljite mail!

MAIL UNS AN!

0080-6342- Parliament


 

 

 

"Hoću Stipendiju!"
"A tko mene pita hoću li ja stipendiju?"

Stipendija, povoljna, u više rata, bez kamata i učešća.

Hoćeš stipendiju?


 

 

 

Ćuli ste da je uredništvo studentskog Weba puno transvestita i sociopata? I ostavili biste to samo za sebe? No, no, nooo...
Odmah podijelite korisnu informaciju s ostatkom studentskog svijeta. Pa kako bi vama bilo da vam to netko prešuti?!

 


 

 


 

Želite li podijeliti vaša iskustva s nama, nadopuniti i savjetovati
Vodič za brucoše
,
pišite nam na:
urednistvo-studmefmef.hr

Pišite nam!