REFERADA

Referada je glavno mjesto za birokraciju, koja nije zaobišla ni ovaj faks. Potvrde, uvjerenja, prijave, odjave, ugovori, rokovi… sve to možete obaviti ovdje. Nasreću, ispite možete prijavljivati i odjavljivati preko studomata ili interneta, pa ća vam u referadi prilikom upisa dati samo privremenu šifru i korisničko ime uz iksicu kad se jednom uspijete progurati kroz repinu za slikanje koje se odvija odmah do referade.
To je stvarno zagonetno mjesto, u kojemu vam je od najveće pomoći osmjeh i strpljenje. Svaki ulazak na njen posvećen laminat je igra mačke i miša. Morate dovoljno jasno i precizno objasniti što vam treba i pošto ste došli prije nego što početni učinak silnog smješkanja izgubi učinak.
Formulari za tajanstvene administrativne aktivnosti se uglavnom kupuju u papirnici u prizemlju. Nemojte dati da vam uvale sve moguće knjige za sve godine faksa, uključno s izbornom literaturom za sedmu i osmu godinu, nego uzmite svoje formularčiće i vratite se natrag gore. Onda inkriminirajući dokument, čitko ispunjen, odnesite u referadu i ostavite na pečatiranju. Reći će vam da će biti gotovo za dva sata. Vratite se sutra i ostavite još jednom za idući dan. Ako nije gotovo za dva tjedna, postupak ponovite. Keep it cool.
Ovo vam je trening za pravu administraciju, birokraciju, papirologiju, numizmatiku i numerologiju koja vas očekuje u bliskoj budućnosti.

sl22Tete u referadi su u pravilu ljubazne, ali kako ćete vi uglavnom biti apsolutno neinformirani, nesvjesni svih rokova, datuma, redova i vremena dolaska i odlaska, tu i tamo će vam isprašiti tur i izbaciti vas van. Protesti kako upravo u glavi redate ogranke moždanih živaca ne pomažu. Doduše, ako smatrate sebe šarmantnim pojedincem, pa još ako vam ta fantazija prolazi i kod drugih, zaputite se u referadu i tete će vas apsolutno shvatiti kad zatražite premještaj u drugu grupu zbog one male ili onog malog koji vam ne da spavati. (Ovo sa spavanjem je šala, ta ionako nećete spavati do ljeta. Možda i do sljedeće godine.).


PRIJAVA ISPITA

sl21Ispite možete prijaviti na Studomatu, koji možete naći na internetskim stranicama faksa, na Rebru ili ispred referade. Isto tako ih tu možete i odjaviti, ali pozorno pogledajte datume prijava i odjava koje možete naći na oglasnim pločama predmeta ili na Internetu. U pravilu se predmeti prijavljuju najkasnije do tjedan dana prije ispita, ali samo ako imate sve potpise i položene zaostale kolokvije.


ODJAVA ISPITA

Odjave idu do dva dana prije ispita. Sve vam piše. Ako nešto zaboravite prijaviti/odjaviti, samo će vam se nepotrebno zakomplicirati život.


TESTIRANJE SEMESTRA

S vašim indeksićima ćete se na kraju godine pojaviti umiveni i naspavani u istoj referadi i važno ih dati na testiranje. Testiranje je pretenciozan akademski naziv za pregledavanje potpisa i štambiljanje indeksa kod svoje tete. Datumi testiranja će biti izvješeni ili na referadi ili na internetu.

spacer
UPIS GODINE

Do trenutka upisa iduće godine već ćete biti poluprofići i zaboravit ćete na ljupke riječi uputa koje ovdje nudimo. Osim svih potpisa, za upis iduće godine, morate imati i sve OCJENE u indexu. Opet do svoje tete u referadi i velevažno možete neukom puku u tramvaju objaviti da ste upisali 2. godinu!
Tu zapravo završavaju naše pedagoške mjere jer onda i službeno prestajete biti brucoši i brucošice. Narodna mudrost kaže da više nisi brucoš kad a) položiš ispit, b) padneš ispit i c) neke vulgarno-lascivne kombinacije s demosima koje su najvjerojatnije pokrenuli sami demosi u želji da se domognu brucoša/ica i potvrde svoj polubožanski status. Neki ga i zaslužuju, vi ćete svoje favorite sami odabrati.
  Miss referada
  Tete u referadi
  Prijava ispita
  Odjava ispita
  Testiranje semestara
  Upis godine 

  Famozni happening organizira se početkom veljače i obično se desi do svibnja. Da, svibnja! The Best će vas ugostiti u svom svojem sjaju, uz odgovarajuće goste. Ako budete imali sreće Jasmin Stavros bit će na gaži negdje u Sloveniji.

 

 

 

Bili ste sportaš? Još jeste? Puno jedete i pijete one šarene sokove? Zašto biste sve to zaboravili kada dođete na faks? Zašto skupljati kile i omlohavljene gluteusi, zašto da poginete mladi penjući se uz Schlosserove? Od nedostatka kiskika i muskulfibera.

 

 

 

Ako slabo pamtite imena i nemate pojma tko su vam kolege iz grupe...ispišite se sa faxa jer nećete ništa položiti. Šalimo se, pa tko bi pamtio te face, pogledajte samo na što liče?! Možda vam ovo ipak pomogne. A možda i ne. Popis studenata, of course.

 

 

 

Patite od glavobolje, nesanice, malaksalosti i umora? Muči vas PMS, klimakterij, impotencija?

NOVO!!! NOVO!!! NOVO!!

Imamo odgovore na sva pitanja. Samo nam pošaljite mail!

MAIL UNS AN!

0080-6342- Parliament


 

 

 

"Hoću Stipendiju!"
"A tko mene pita hoću li ja stipendiju?"

Stipendija, povoljna, u više rata, bez kamata i učešća.

Hoćeš stipendiju?


 

 

 

Ćuli ste da je uredništvo studentskog Weba puno transvestita i sociopata? I ostavili biste to samo za sebe? No, no, nooo...
Odmah podijelite korisnu informaciju s ostatkom studentskog svijeta. Pa kako bi vama bilo da vam to netko prešuti?!

 


 

 


 

Želite li podijeliti vaša iskustva s nama, nadopuniti i savjetovati
Vodič za brucoše
,
pišite nam na:
urednistvo-studmefmef.hr

Pišite nam!