Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Bolnica za medvjediće: Vrtić-Trg-DDS
Bolnica za medvjediće: Vrtić-Trg-DDS PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

EMSA Zagreb   
Monday, 16 June 2008

bolnica za medvjediceČuli ste za Bolnicu? Vidjeli ste članak u novinama? Još uvijek ne znate o čemu se radi? Kao i uvijek mi imamo riješenje za Vas! Dođite na DDS jer će mladi doktori i tamo liječiti medvjediće!

Projekt "Bolnica za Medvjediće" (Teddy Bear Hospital) provodi se pod budnim okom EMSE već desetak godina u mnogim europskim gradovima. Tako se i u nas, a uz podršku Ministarstva zdravstva i Hrvatskog liječničkog zbora prvi medvjedić počeo liječiti prije punih 7 godina! Nažalost, bilo je to vrijeme prije digitalizacije podataka tako da je ime prvog medvjedića zauvijek izgubljeno u analima povijesti.

No vratimo se mi u sadašnjost. Pitali smo voditeljicu ovogodišnje Bolnice, Anu Jadrijević, da nam kaže riječ ili dvje o ovogodišnjim uspjesima...

Ana: "Ove godine smo posjetili u svibnju vrtić Medveščak sa svim svojim podružnicama tako da smo izliječili preko 200 medvjedića.11.06.2008. na Cvjetnom trgu su nas u jutarnjim satima (do 12:30 sati) posjetili vrtići Budućnost, Različak i Sveti Vinko, odnosno oko 250 djece, a u popodnevnim satima (iza 16:30 sati) je bolnica bila prepuna zagrebačkih mališana koji su putovali iz svih dijelova Zagreba.Od dijagnoza s kojima su se studenti medicine susretali i koje su trebali riješiti bile su «bolna grla», «upale pluća» te «lomovi nogu i ruku jer su medvjedići skakali i trčali pa su pali», ali najveći izazov za naše liječnike je bilo ipak izlječenje medvjedića kojeg «boli duša».Ove godine ugostili smo i kolege stomatologe koji su imali i zubić vilu koja je cirkulirala čekaonicama i bila prava atrakcija među djecom koja su je stalno ispitivala što će im donijeti pod jastuk.

Sudjelovali su studenti medicine svih godina i bilo nas je oko 30-tak i studenti stomatologije kojih je bilo oko 20-tak."

STUDMEF: "Dakle, rekli bi da vam je osnovni cilj smanjiti strah djece pri odlasku liječniku ili stomatologu. Postoje li i drugi ciljevi?"

Ana: "Dugoročni je cilj ovog projekta u široj populaciji stvoriti pozitivne stavove prema ostvarenju osnovnih prava na zdravlje i prema korištenju zdravstvene zaštite. Naravno, djelujući od najranijih dana."

STUDMEF: "I što biste rekli kakvo je javno mijenje?"

Ana: "Popularnost ovog projekta očituje se u činjenici da smo ''izliječili'' više tisuća djece te posjetili više desetaka vrtića. Vole nas i djeca i roditelji."

STUDMEF: "A kako studenti reagiraju na ovaj projekt?"

Ana: "Pa obzirom da su se na Cvjetnom trgu "doktora igrali" i studenti koji nisu članovi EMSA-e Zagreb ili SSHLZ-a te imajuć na umu kako se studenti EMSA- vrlo često pridružuju upravo zbog Bolnice, rekla bih da smo i među njima postali popularni. Sada, dakle, treba poraditi na medijskoj popraćenosti."

 I eto... Toliko o Medvjedićima. Ako vas zanima više potražite ih na DDS-u ili mjesečnom sastanku EMSA-e i SSHLZ-a.Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 1

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0