Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Dobrodošlica brucošima (STUDMEF - što to je?)
Dobrodošlica brucošima (STUDMEF - što to je?) PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Doc   
Thursday, 23 September 2010

 studmefDragi naši brucoši i brucošice Uredništvo STUDMEFa vam želi toplu dobrodošlicu kako na MEF tako i na stranice STUDMEFa! 

Najprije da vam se predstavimo. STUDMEF je službena stranica MEFa koja pokriva različite aspekte života na MEFu, a ciljna nam je populacija kojoj se obraćamo studenti, zaposlenici fakulteta, bivši studenti i liječnici. Uredništvo STUDMEFa je tim doc. Mirze  Žižka kojeg u prvom redu čine studenti entuzijasti vođeni željom da svojim radom i aktivnošću učine nešto za svoje kolege. Kroz tim je u proteklih devet (9) godina prošlo više od stotinjak studenata svih godina studija. Pored studenata, u timu se nalazi i niz kolega nastavnika koji svojim prilozima doprinose kvaliteti našeg weba.

Prosječna posjećenost STUDMEFa je oko 13.000 posjeta mjesečno što je za ovakvu formu web sjedišta koje se ipak ne mijenja svakodnevno izvanredan rezultat. A postigli smo ga marljivim radom svih članova mojeg tima kroz proteklih 9 godina.  

Šetnjom kroz stranice STUDMEFa naći ćete  cijeli niz zanimljivih priloga, galerija i nagrada. Posebno popularne stranice su naše Galerije, Nagrade i Čuli smo da članci i Intervjui. U našem Diplomandu možete pronaći sve doktore medicine koji su proteklih 90tak godina diplomirali na našem fakultetu. "Čuli smo da" rubrika sadrži cijeli niz sjajnih članaka iz područja koja se na različite načine povezuju s medicinom. Tu su brojni članci koji iz jednog studentskog pojednostavljenog pogleda opisuju najnovija otkrića iz područja znanosti te medicine. Od ove godine očekujem da će nam se serijom svojih članaka pridružiti i kolege novaci i nastavnici što će svakako značajno povećati kvalitetu članaka. I do sada je STUDMEF često citiran u drugim člancima i web stranicama, a gotovo je sigurno da će se citiranost povećati s novim promjenama. 

Na stranicama "Nagrade" pronaći ćete sve naše dobitnike dekanovih nagrada u posljednjih  osam godina koliko STUDMEF prati i slikovno bilježi događanja na fakultetu. Začetnici smo fotografiranja i arhiviranja dobitnika dekanovih nagrada čega ranije u nekom organizacijskom smislu nije bilo. Posebna poslastica za posjetitelje su promocije čije se galerije nalaze u vrhu posjećenosti. Kad promatrate fotografije promoviranih vjerojatno nećete ni slutiti da je upravo STUDMEF inicirao i održao tradiciju fotografijanja oko 'Hipokrata', čega ranije nije bilo. Inicijatori smo i postavljanja djetelina s racunalima na drugom katu. Začetnici smo izrade prvog vodiča za brucoše s ciljem da brucošima olakšamo snalaženje i prve korake na medicini. Vodič za brucoše doživio je do sada nekoliko nadopuna. Iako sadašnje izdanje datira od unazad nekoliko godina još je uvijek u mnogim svojim dijelovima aktualno i korisno i sadrži niz za studij važnih informacija, kako o predmetima i samoj nastavi tako i o načinu kako da na najbolji način iskoristite svoje slobodno vrijeme.

Posebno smo ponosni na "Dan druženja i sporta"  (poznati DDS) kojeg smo pokrenuli i vodili niz godina. DDS je manifestacija koja je od samih početaka za cilj imala poticanje i omogućavanje neformalnog druženja studenata i nastavnika MEFa, ali i jednako tako poticanje međusobnog druženja među studentima različitih godina studija. Kroz različita sportska događanja, zabavu natjecanja ostvarivali smo cilj s kojim smo i započeli s DDSom. DDS je ujedno bio i naš sjajan "izvozni" proizvod kojeg su uspješno kopirali drugi fakulteti kako s našeg tako i s drugih Sveučilišta. Posljednjih nekoliko DDSova je pokazalo da smo imali dobru viziju i ideju koju su studenti i veći dio nastavnika i zaposlenika fakulteta prihvatili s velikim zadovoljstvom. Nažalost, ne našom voljom, posljednje dvije godine su prošle bez DDSa. Za ovu godinu nam je od strane dekana je obećana puna podrška oko nastavka tradicije. Nadamo se da će dana riječ biti i održana. Posljednji održani DDS je uspješno organiziran u suradnji sa studentskim zborom, stud. udrugama i uz podršku  fakulteta što se pokazalo dobitnom kombinacijom za uspjeh DDSa. Stoga se veselimo, a vjerujemo da ćete se i vi, kad jednom "probate" DDS, radovati nastavku tradicije održavanja DDSa.    

I za kraj, dragi brucoši i koleg(ic)e studenti viših godina studija, kolege nastavnici i naši bivši studenti dobrodošli na stranice STUDMEFa u okviru weba Medicinskog fakulteta.

POGLEDAJTE fotografije s Uvodnog predavanja ovdje .Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Prosinac 2020 > »
P U S C P S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 1

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0