Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Dobrodošlica brucošima (galerija s Uvodnog predavanja)
Dobrodošlica brucošima (galerija s Uvodnog predavanja) PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Doc   
Thursday, 04 October 2012

 studmefDragi naši brucoši i brucošice Uredništvo STUDMEFa vam želi toplu dobrodošlicu kako na MEF tako i na stranice STUDMEFa!

Prije no što vam predstavimo galeriju s Uvodnog predavanja dozvolite nam da vam se predstavimo. STUDMEF je 2001. stvorio tim dr. Žižka čije jezgro (Uredništvo STUDMEFa) čine studenti entuzijasti vođeni željom da svojim radom učine nešto za svoje kolege za svoj fakultet. Pored studenata, u timu su i nastavnici koji svojim prilozima doprinose kvaliteti našeg weba.

STUDMEF je službena stranica MEFa koja pokriva različite aspekte života na MEFu. Ciljna populacija kojoj se obraćamo su studenti, zaposlenici fakulteta, bivši studenti i liječnici ali i svi oni koji žele saznati novine iz medicine. U proteklih 11 godina kroz tim je prošlo više od stotinjak studenata svih godina studija. Pored studenata, u timu su i nastavnici koji svojim prilozima doprinose kvaliteti našeg weba.

Prosječna posjećenost STUDMEFa je oko 13.000 posjeta mjesečno što je za ovakvu formu web sjedišta koje se ne mijenja svakodnevno izvanredan rezultat. A postignut je marljivim radom svih dosadašnjih članova tima kroz proteklih 11 godina.

Šetnjom kroz stranice STUDMEFa naći ćete cijeli niz zanimljivih priloga, galerija i nagrada. Posebno popularne stranice su naše Galerije, Nagrade i Čuli smo da članci i Intervjui. U našem Diplomandu možete pronaći sve doktore medicine koji su proteklih 90tak godina diplomirali na našem fakultetu.

"Čuli smo da" rubrika sadrži cijeli niz sjajnih članaka iz područja koja se na različite načine povezuju s medicinom. Tu su brojni članci koji na jedan jednostavan način opisuju najnovija otkrića iz područja znanosti te medicine. Od ove godine očekujem da će nam se serijom svojih članaka pridružiti i kolege novaci i nastavnici što će svakako značajno povećati kvalitetu članaka. I do sada je STUDMEF često citiran u drugim člancima i web stranicama, i nadamo se da će se ona povećavati s godinama koje slijede.

Na stranicama "Nagrade" pronaći ćete sve naše dobitnike dekanovih nagrada u posljednjih osam godina koliko STUDMEF prati i slikovno bilježi događanja na fakultetu. Začetnici smo fotografiranja i arhiviranja dobitnika dekanovih nagrada čega ranije u nekom organizacijskom smislu nije bilo. Posebna poslastica za posjetitelje su promocije čije se galerije nalaze u vrhu posjećenosti. Kad promatrate fotografije promoviranih vjerojatno nećete ni slutiti da je upravo STUDMEF inicirao i održao tradiciju fotografijanja oko 'Hipokrata', čega ranije, pogađate, isto tako nije bilo. Bili smo inicijatori postavljanja djetelina s racunalima na drugom katu. Začetnici smo izrade prvog vodiča za brucoše s ciljem da brucošima olakšamo snalaženje i prve korake na medicini. Vodič za brucoše doživio je do sada nekoliko nadopuna. Iako sadašnje izdanje datira od unazad nekoliko godina još je uvijek u mnogim svojim dijelovima aktualno i korisno i sadrži niz za studij važnih informacija, kako o predmetima i samoj nastavi tako i o načinu kako da na najbolji način iskoristite svoje slobodno vrijeme.

Posebno smo ponosni na "Dan druženja i sporta" (poznati DDS) kojeg smo stvorili, pokrenuli i vodili s uspjehom niz godina (pozivam vas da pogledate galerije DDSa). DDS je manifestacija koja je od samih početaka za cilj imala poticanje i omogućavanje neformalnog druženja članova ove naše male zajednice studenata, nastavnika i svih zaposlenika MEFa. Kroz različita sportska događanja, zabavu natjecanja ostvarivali smo cilj s kojim smo i započeli s DDSom.
DDS je ujedno bio i naš sjajan "izvozni" proizvod kojeg su kopirali drugi fakulteti kako s našeg tako i s drugih Sveučilišta. Uspjeh DDSa je pokazao da smo imali dobru viziju i ideju koju su studenti i nastavnici i zaposlenici fakulteta prihvatili s odobravanjem i zadovoljstvom. Nažalost, to nije bilo dovoljno. Iako smo u više navrata tražili da Fakultet prihvati DDS kao svoju službenu manifestaciju koja bi poticala međusobno druženje članova naše male zajednice to se nije dogodilo.
Tako je DDS i pored sjajnog uspjeha, ostao jedna dobra ideja koja nažalost nije zaživjeala u onoj formi koju smo željeli. Još uvijek očekujemo da će ga Fakultet prihvatiti a dok se to ne dogodi DDS je bio i ostao projekt studmefovaca i pored toga što su ga pojedinci počeli svojatati.

Studmefovci se danas okreću novim projektima.Cilj nam je promovirati i poticati razvoj e-učenja jer ono je budućnost studija medicine. Tko to još nije shvatio očito ne razumije ili ne želi razumijeti da se studij medicine (u svijetu) ubrzano mijenja budući da se dosadašnji sustav nije pokazao dovoljno uspješnim. Svi oni koji su završavali studij medicine jako dobro razmiju o čemu je riječ.

I za kraj, dragi brucoši i koleg(ic)e studenti viših godina studija, kolege nastavnici i naši bivši studenti dobrodošli na stranice STUDMEFa.

Dragi brucoši POGLEDAJTE fotografije s Uvodnog predavanja ovdje .Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 1

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0