Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow EUROSTUDENT o kvaliteti studentskog života
EUROSTUDENT o kvaliteti studentskog života PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Ninoslav Šćukanec   
Thursday, 03 June 2010

Institut za razvoj obrazovanja i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa imaju zadovoljstvo obavijestiti Vas da je pokrenuto EUROSTUDENT istraživanje o kvaliteti studentskog života. Svi studenti koji trenutno studiraju u Hrvatskoj na preddiplomskoj i diplomskoj razini (bilo po predbolonjskom ili bolonjskom programu) će od danas do 30. lipnja 2010. ispunjavanjem online upitnika na www.eurostudent.hr imati priliku iskazati svoje mišljenje o studiranju u Hrvatskoj te time ukazati na dobre i loše strane studentskog života u Hrvatskoj.

EUROSTUDENT je istraživanje koje se provodi u 27 europskih zemalja, a Hrvatska će se ove godine po prvi put uključiti u ovo istraživanje. Cilj istraživanja EUROSTUDENT je saznati koji su najčešći problemi s kojima se suočavaju hrvatski studenti u pogledu troškova studija, smještaja, potrebne financijske potpore i mogućih prepreka za uspješno završavanje studija te odgovaraju li studentska prava i stipendije stvarnim potrebama studenata. Nositelji provedbe istraživanja su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH i Institut za razvoj obrazovanja. Sve ostale informacije o EUROSTUDENT-u možete pronaći na www.eurostudent.hr ili na Facebook stranici EUROSTUDENT.hr.

Rezultati istraživanja bit će objavljeni u prosincu 2010. godine, a njihova usporedba s rezultatima u drugim europskim zemljama poslužit će kao osnova za unapređenje studentskog standarda u Hrvatskoj. Na temelju rezultata istraživanja skupina međunarodnih i domaćih stručnjaka će raditi na prijedlogu unapređenja sustava studentskog standarda i osiguravanju jednakog pristupa visokom obrazovanju u okviru projekta „ACCESS - Prema pravednom i transparentnom pristupu visokom obrazovanju u Hrvatskoj“ koji se financira projektom TEMPUS Europske unije u periodu 2010.-2012. (više na www.iro.hr/access).

Kako bismo osigurali uspjeh istraživanja EUROSTUDENT presudno je osigurati sudjelovanje što većeg broja studenata diljem Republike Hrvatske. Ovim putem Vas molimo da najavite EUROSTUDENT istraživanje na internetskim stranicama Vaše institucije putem obavijesti koje Vam dostavljamo u nastavku dopisa te putem web bannera koje Vam dostavljamo u prilogu e-mail poruke. Također bismo Vas zamolili da obavijest proslijedite na mailing liste studenata na Vašoj instituciji.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na suradnji. Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi EUROSTUDENT istraživanja, slobodno nam se javite na dolje navedene kontakte.

 

S poštovanjem,

 

Ninoslav Šćukanec

Izvršni direktorSamo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0