Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Gotovo polovica korisnika prezervative nepravilno koristi
Gotovo polovica korisnika prezervative nepravilno koristi PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Shakespeareinlove   
Thursday, 22 April 2004
kondomgotovo polovica korisnika prezervative nepravilno koristi. Loše iskustvo u korištenju prezervativa povećava rizik od trudnoće i spolno prenosivih bolesti . Gotovo polovica žena koje koriste prezervativ ne uživa zaštitu koja im je potrebna. To je rezultat studije koja je pronašla visok stupanj loše uporabe prezervativa.
Glavni problem: 44% heteroseksualnih parova previše čekaju prije nego uporabe prezervativ. o­ni koriste prezervative nakon penetracije.
Još jedan problem: 19% parova prijavili su puknuće ili skliznuće prezervativa. Skoro sve se ove pojave događaju jer prezervativi nisu pravilno stavljeni. Nepravilno uporabljeni prezervativi pucaju u 2% slučajeva. Nepravilna uporaba prezervativa ne omogućuje zaštitu od trudnoće i spolno prenosivih bolesti.

U studiju je bilo uključeno 779 žena, 18 do 24 godine života, koje su nedavno koristile prezervative pri spolnom odnosu. Zakašnjela uporaba prezervativa definira se stavljanjem prezervativa nakon penetracije ali prije ejakulacije. Ta tehnika ne štiti od spolno prenosivih bolesti, naročito od bolesti koje se šire dodirom kože kao što su infekcije humanim papiloma virusom i herpes virusima. Osim toga ta tehnika povećava rizik od neželjene trudnoće i ostalih spolno prenosivih bolesti kao što je HIV infekcija. Uzrok tome je preejakulacijska tekućina koju muškarac izlučuje prije ejakulacije a sadrži spermu kao i stanice koje služe kao rezervoar HIV-a.

Žene koje češće prakticiraju zakašnjelu uporabu prezervativa su:
mlađe od 21 godine života, imaju spolni odnos prvi put, njihov partner ne želi uporabu prezervativa, ako su imali više skorih spolnih partnera i ako koriste prezervative samo za kontracepciju. Žene koje češće prijavljuju skliznuće ili puknuće prezervativa nisu bijele rase ili su prethodno već imale spolno prenosivu bolest.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Prosinac 2020 > »
P U S C P S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 1

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0