Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow In memoriam prof. Jelena Krmpotić Nemanić
In memoriam prof. Jelena Krmpotić Nemanić PDF Ispis E-mail
(9 glasova)

Doc   
Monday, 02 June 2008

prof. Jelena Krmpotić NemanićS tugom smo danas primili vijest da nas je zauvjek napustila naša draga akademkinja prof. Jelena Krmpotić Nemanić.

jelena krmpotić nemanićKoliko god čovjek bio svjestan kako je život prolazan, a smrt neizbježna, ipak je teško primamo s razumijevanjem kad se ona dogodi našim bližnjima ili onima koje smo izrazito poštovali. Prof. Krmpotić sam upoznao još davne 1982. kad sam zabunom dodijeljen njenom stolu. Kako je zabuna brzo otkrivena, tako sam premješten za susjedni stol . Sudbina je htjela da i sljedeće godine, sada kao demonstrator, budem student za susjednim stolom što mi je pružalo priliku da s profesoricom razgovaram. Bila je izvrstan predavač i učitelj. Koristio sam poziciju susjednog stola kako bih joj se u kritičnim trenucima za moju sekcijsku budućnost obratio za pomoć ... koju nikad nije odbila.

Stoga i nije bilo nimalo neočekivano što smo s prof. Krmpotić napravili naš prvi intervju.  Bilo je to u studenom 2001. u njenoj sobi na anatomiji. Sjećam se i danas tog jednostavnog, ležernog i i neočekivano veselog razgovora. Sve je počelo koji tjedan ranije kad smo se odlučili za intervju s profesoricom. Mnogi su me uvjeravali kako ga neću dobiti jer profesorica baš i ne voli intervjue. Nisam se dao razuvjeriti pa sam već pri prvom dogovoru s profesoricom pokazao kako ne namjeravam lako odustati. Prof. Krmpotić je to brzo shvatila i sjećam se kraja našeg dogovora - pomalo je bojažljivo upitala: "Zar zaista mislite da sam vam dobar odabir za intervju? ˝ Bez razmišljanja sam odgovorio: "... Nakon ovog razgovora drugu osobu za naš prvi intervju ne bih više ni želio tražiti. ˝ Samo se nasmijala.

Na intervju smo došli pomalo nervozni. Silno smo željeli da nam taj prvi intervju za STUDMEF bude prava "bomba", a s druge strane bojali smo se nećemo li možda postaviti kakvo pitanja koje bi sve moglo pokvariti. Opet, nismo željeli napraviti nekakav bezlični razgovor koji nikoga neće zainteresirati. Svi naši strahovi i nervoza nestali su već nakon prvih nekoliko minuta razgovora. Naime, kad je primjetila koliko smo napeti i nervozni, što se moglo vidjeti i osjetiti "na kilometar", nagnula se i tiho s osmjehom prošaptala:  "Znate što, možete me pitati što god želite, a ja ću vam odgovoriti na sva pitanja koja mogu."  Na takvu jednu konspirativnu gestu svi smo se počeli smijati i tada smo joj priznali - s jedne strane smo se htjeli "igrati" pravih novinara, a s druge smo se bojali da možda nećemo otići predaleko. Bila je posebno dobre volje i bez zadrške odgovarala na sva naša pitanja. Teško je zaboraviti jedno takvo lijepo i pamtljivo druženje.

Za mnoge će biti iznenađenje ako kažemo kako je prof. Krmpotić bila i vanjski suradnik STUDMEFa. Na našu zamolbu napisala je jedan prekrasan tekst o svom velikom učitelju prof. Dragi Peroviću .

 

Stop all the clocks, cut off the telephone,
Prevent the dog from barking with a juicy bone,
Silence the pianos and with muffled drum
Bring out the coffin, let the mourners come.

Let aeroplanes circle moaning overhead
Scribbling on the sky the message He Is Dead.
Put crepe bows round the white necks of public doves,
Let the traffic policemen wear black cotton gloves.

He was my North, my South, my East and West.
My working week and my Sunday rest,
My noon, my midnight, my talk, my song;
I thought that love would last forever; I was wrong.

The stars are not wanted now: put out every one;
Pack up the moon and dismantle the sun;
Pour away the ocean and sweep up the wood;
For nothing now can ever come to any good.

W. H. Auden

 

 Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Prosinac 2020 > »
P U S C P S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0