Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Izborne predmete i ne čeka baš neka lijepa budućnost
Izborne predmete i ne čeka baš neka lijepa budućnost PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Saturday, 04 November 2006

djeteNaravno, još je bolja ta Bolonjska deklaracija, jer o­na podrazumijeva 'mobilnost'. I to ne samo mobilnost kada su u pitanju razmjene između našeg fakulteta i nekog stranog, ili pak među medicinskim fakultetima u jednoj državi, nego i, pazite ovo, među različitim fakultetima na jednom Sveučilištu.
Posebno su intrigantni izborni predmeti. Recimo da vam je mama pušila za vrijeme trudnoće (jer prema seminarima iz sociologije, pušenje je krivo za apsolutno sve), pa vam padne na pamet umjesto naših izbornih predmeta, većinom socioloških, odslušati biokemiju na PMFu. A zašto biste htjeli to? Jer ste mladi, nadobudni, i mislite da će vam puno koristiti da to odslušate, osim toga, nosi 12 ECTS bodova, i gle čuda, obvezni udžbenik je Stryer. I to ne stari Stryer, nego o­naj iz 2002., na engleskom. Ovi na PMFu stvarno ne gube vrijeme.
Eh sad, na našim neintuitivnim web stranicama, za koje treba atlas u stilu Sobotte da bi se nešto iskopalo, nisam uspjela naći koliko vrijede naši izborni predmeti. Ali pretpostavljam da nijedan ne vrijedi sigurno više od 3 boda. Dakle, teoretski biste s dva-tri predmeta na drugim fakultetima riješili muke oko izbornih predmeta.
Sada dolazi rupa u sustavu, koju, čini se, dugo nećemo moći zakrpati, a to je odgovor na pitanje zašto bismo se mučili oko boljih izbornih predmeta na srodnim fakultetima, koji bi nam mogli puno pomoći, i kojima bismo bili bar korak bliže famoznom Md/PhD sustavu, kada na kraju taj teži i kvalitetniji izborni predmet na diplomi jednako vrijedi kao sociološki predmeti i slični?
Koja korist ako izbor predmeta na kraju ne pokazuje naše afinitete tijekom studija? Ako ti izbori nisu važni pri dobivanju specijalizacija i mjesta znanstvenih novaka? Ili još bolje, čemu ta frka oko izbornih predmeta ako ćemo ignorirati o­no što bi stvarno trebali značiti? O­nda se netko pita zbog čega je sve gore stanje u znanosti i kako to 'dolaze sve lošiji studenti'...Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Prosinac 2020 > »
P U S C P S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0