Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Medicina i besplatne aplikacije za mobilne uređaje
Medicina i besplatne aplikacije za mobilne uređaje PDF Ispis E-mail
(1 glas)

Filip Đerke   
Tuesday, 29 April 2014

Svaka struka bila ona građevina, pravo, ekonomija ili medicina svakodnevno broji sve više, za posao, korisnih aplikacija. Prema posljednjim statistikama trenutno nam na raspolaganju stoji preko 25.000 medicinskih aplikacija. Ipak, u toj „šumi“ treba prepoznati „stabla“ koja valja imati na svom uređaju.

U nastavku donosimo top 5 besplatnih medicinskih aplikacija za vašeg „džepnog asistenta“.

Baza lijekova1. BAZA LIJEKOVA
Aplikacija nam (na hrvatskom jeziku) donosi bazu svih lijekova odobrenih od strane HALMEDa. Uz ime lijeka, aplikacija vam donosi i detaljne podatke o terapijskim indikacijama, doziranju i načinu primjene, kontraindikacije, posebna upozorenja,... Friški podaci se ažuriraju svaki put kad se spojite na WiFi. Najbolja je stvar što se svi podaci preuzimaju na vaš uređaj tako da ste bezbrižni s obzirom na hvatanje signala u bolnicama.

 

Medscape2. Medscape
Za Medscape je dovoljno reći da se nalazi na preko 5.000.000 mobilnih uređaja. Aplikacija donosi posebne sadržaje namijenjene studentima medicine. Od pregršt mogućnosti koje nam donosi ova aplikacija vrijedno je naglasiti na desetke medicinskih kalkulatora, interakcije lijekova, a kao šlag na tortu dolaze patofiziološki algoritmi za većine od preko 4.500 bolesti koliko ih aplikacija pretražuje. Ovisno o memoriji, dio podataka možete trajno pohranjivati na mobilni uređaj.

Micromedex3. MicroMedex
Ova je aplikacija zapravo međunarodna baza lijekova koja ujedinjuje sve pozitivne, a izostavlja one negativne karakteristike drugih baza lijekova. Kao prvo, ne zahtjeva nikakvu registraciju. Posebno se ističe zaslonom koji nas oslobađa beskorisnih dodataka te nam u prvi plan stavlja informacije koje su nam potrebne. Kod pojedinih poslužitelja ova se aplikacija naplaćuje, naš savjet je da čekate posebne pogodnosti kada je i ova aplikacija besplatna (nerijetko se radi o vikendima i sl.).

 

Calculator4. Calculator
by QxMD Među studentima medicine u SAD-u i Kanadi ova je aplikacija proglašena najkorisnijom za studij u 2013.g. Mi ju ipak stavljamo na 4. mjesto. Prednosti su preko 200 raznih kalkulatora organiziranih po specijalizacijama i učestalosti upotrebe. Poseban se naglasak stavlja na jednostavnost unosa podataka čija je količina smanjena na minimum. Moram priznati da ne vidim velike razlike između Medscapeovih i ovih kalkulatora. U svakom slučaju vrijedi ju imati na svom uređaju.

 

3D lab5. Upper Respiratory Virtual Lab
Ova 3D serija aplikacija napravljena na Sveučilištu Georgia definitivno, i po našem mišljenju, i po mišljenju 2.000.000 korisnika zaslužuje čistu peticu. Pregledna, lagana za rukovanje, edukativna i besplatna – epiteti su koji najbolje pristaju ovoj aplikaciji. Njezina je namjena dobra priprema i ponavljanje gradiva anatomije i topografskih odnosa pojedinih struktura prije seminara. Također može poslužiti kao brzi podsjetnik kod nekih nedoumica. Jedina joj je mana ta da na starijim modelima mobitela malo sporije funkcionira. • BONUS aplikacija Svim korisnicima Littmann stetoskopa preporučamo da preuzmu original aplikaciju ove tvrtke (3M). Ona nam donosi preko 100 primjera šumova i tonova kako srca tako i drugih organa. Aktivacijski ključ je serijski broj vašeg stetoskopa koji se nalazi na zvonu samog stetoskopa.Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0