Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow MEF-LMS e-portfolio
MEF-LMS e-portfolio PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Doc   
Wednesday, 27 May 2009
e-portfolioU okviru MEF-LMSa  započeta je testna faza za određivanje funkcionalnosti, stabilnosti i integracije e-portfolija s MEF-LMSom.

Što je MEF-LMS e-portfolio?

ukoliko bi željeli dati jasnu ali prilično pojednostavljenu poruku mogli bi reći da e-portfolio na određeni predstavlja kombinaciju edukacija + facebook.
S jedne strane, MEF-LMS e-portfolio omogućuje našim studentima i nastavnicima povezivanje i socijalizaciju s ljudima koji su im bliski i koji rade, studiraju i žive oko njih. S druge strane, omogućuje korisnicima da na jednom mjestu objedine i dokumentiraju svoje obrazovne, stručne i znanstvene dosege, ideje, napredak u učenju i aktivnostima (socijalnim) koje provode.

Dakle, uvođenjem e-portfolija želimo omogućiti članovima našeg fakulteta povezivanje prema zajedničkim interesima, dijeljenje materijala ali isto tako može služiti i kao „izlog“ radova i aktivnosti korisnika.Sustavi za e-portfolio obično sadrže i alate za upravljanje i organiziranje objavljenih radova te za određivanje prava pristupa tim radovima.

Slično kao i na facebooku, korisnici mogu prema vlastitim željama, dozvoliti pristup svojim radovima i profilu jednim korisnicima, a onemogućiti pristup drugim. Isto tako, korisnici mogu postavljati datoteke proizvoljnih formata (prezentacije, video, fotografije, dokumente i sl.), objavljivati poveznice i bilješke te dijeliti informacije – sa svima ili samo s odabranim korisnicima koji pristupaju e-portfoliu.

Zašto biste trebali imati MEF-LMS portfolio? A zašto ne.
U izradi i održavanju vašeg e-portfolia (kojeg ćete btw moći zadržati i nakon završetka fakulteta) pruža vam se prilika da na jednom mjestu objedinite sva vaša postignuća, koja ćete moći prema potrebi prezentirati gdje je to potrebno i na najbolji mogući način.

Naime, postoji mogućnost, istina zasad ne baš prevelika (no za nekih 5-6 godina nije nemoguće), da vašem potencijalnom budućem poslodavcu nakon što mu u ruke date svoju molbu za posao istodobno date i pravo pristupa vašem e-portfoliju u kojem će se nalaziti sva vaša postignuća (obrazovna, socijalna i znanstvena). Uvid u sve ono što ste stvarali tijekom proteklih 5-6 godina, može biti presudno za dobivanje posla. Ništa nije nemoguće.

I na kraju. Pitanje koje si možete postaviti je – treba li to meni uopće? U svakom slučaju DA.
Medicina i znanost su među najbrže rastućim područjima i adekvatno praćenje njihova razvoja zahtjeva brzu razmjenu informacija. Stvaranjem okruženja u kojem ćete s vremenom naučiti selekcionirati prave informacije iz ogromne mase podataka postat će velika pomoć u budućem stručnom radu. Što to prije shvatite to će i vaš uspjeh na stručnom i poslovnom planu biti predvidljiviji.Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0