Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Mi smo FOSS - MedRi
Mi smo FOSS - MedRi PDF Ispis E-mail
(3 glasova)

Ivana Blažević, uredništvo foss.hr   
Tuesday, 12 February 2008
logo FOSSa    U pedeset godina dugoj povijesti Medicinskog Fakulteta Sveučilišta u Rijeci u interesu i za dobrobit svih studenata, a zahvaljujući istaknutoj nekolicini onih koji su od studiranja tražili mnogo više, već 46 godina djeluje vrlo dinamična studentska udruga, danas pod punim imenom FOSS-MedRi (Fakultetski odbor svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci), ali oduvijek znana i nazivana kao "FOSS".
FOSS je neprofitabilno, nestranačko i nepolitičko tijelo studenata dodiplomskog studija i zdravstvenog odjela na Medicinskom fakultetu u Rijeci. FOSS je i krovna udruga studenata Fakulteta u čijoj su skupštini zastupljeni predstavnici svih ostalih udruga koje djeluju pri Fakultetu, predstavnici Studentskog zbora i predsjednici pojedinih odbora kroz koje se vrše djelatnosti.
    Posljednje predsjedništvo FOSS-a, u posljednjih je nekoliko godina, uz pomoć brojnih drugih istaknutih studenata, uplelo FOSS u niz složenih projekata. Između ostalog je i pokretanje web portala za studente našeg fakulteta. Osnovna ideja je skupljanje svih informacija potrebnih studentu tijekom studiranja na jednom mjestu. Također, u sklopu stranica imamo i  forum, ne samo u svrsi ostvarivanja bolje komunikacije između studenata, nego i u ulozi oglasne, a tako i žalbene, ploče, traženja, i pronalazaka savjeta studenata viših godina onima na nižim, i sl. Ali, kako su studenti u cijeloj našoj fakultetskoj zajednici samo jedna strana priče, a priča nikad nije objektivna ukoliko se ne čuje i drugi glas, pozvali smo i profesore da nam se priključe, kako u kreiranju stranica, tako i u komunikaciji kroz forum.

    Portal trenutno nudi kolumne, studenata i profesora, galeriju slika sa svih događaja vezanih za studentski život, vodič za brucoše sa svim informacijama potrebnima za one najmlađe i najizgubljenije, te dokumente koji bi u bilo kojem trenutku mogli zatrebati bilo kojem studentu. Uz sve to smo pokrenuli i dva 'kutka' – Bolonjski i Bioinformatički. U Bolonjskom kutku studenti mogu saznati sto je to zapravo Bolonja, koja joj je svrha i koje promjene sa sobom nosi. Ovaj dio naših stranica uredili smo uz pomoć prof. dr. sc. Pere Lučina, prorektora Sveučilišta u Rijeci za opće poslove i poslijediplomske studije, predsjednika Nacionalne zaklade za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske i uz sve to voditelja kolegija Medicinska fiziologija i patofiziologija I na našem Fakultetu. Bioinformatički kutak nudi zanimljivosti iz svijeta informatike i bioinformatike, a trenutno je u izradi i vodič o linuxu, njegovim prednostima i nedostatcima, široj primjeni i sl. Kao za dio o Bolonji, tako smo i za Bioinformatiku dobili pomoć dr. sc. Željka Jeričevića, svjetski priznatog stručnjaka na tom polju, koji je svojevremeno radio i kao docent na odjelu za molekularnu i staničnu biologiju na Baylor College of Medicine u Houstonu, SAD.

    Iako nudi dosta toga, portal je još uvijek u povojima, puno toga imamo u pripremi, a nove ideje se javljaju svaki dan. Nadamo se da će u skoroj budućnosti naš portal biti jedan od najboljih studentskih portala Sveučilišta u Rijeci. Nadamo se da ćete i Vi posjetiti www.foss.hr .

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Prosinac 2020 > »
P U S C P S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0