Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Na žalost smo vidjeli da?
Na žalost smo vidjeli da? PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Skali   
Sunday, 23 December 2001
Ovaj tekst bi, doduše, najbolje pristajao u rubriku Na žalost smo vidjeli da? Dakle svi znamo da nam je 6.12 održana brucošijada. Teško ste mogli ne primjetiti plakat za tu priliku: s plakata se zanosno smješka rasna crnka, gotovo u prirodnoj veličini, obučena (ili bolje reći skinuta) u hot-paints, a pod odjeću se valjda računa i to što je noktima na kažiprstu prekrila bradavice na silikonima zastrašujućih dimenzija.
Kao da to nije degutantno samo po sebi u pozadinu je dodano još par manekenki u čipkastom rublju, sve vrvi golim oblinama, grudnjacima, senzualnim usnama i erotskim nabojem. Praktički na čelu glavne junakinje nalaze se tehnički informacije o mjestu i vremenu dešavanja priredbe. Mmm, kako elegantno. Kao da su o estetici učili od fotografa Penthousea! Što reći nego- školski primjer primitivizma u oglašavanju, a očiti nedostatak ideje i inspiracije kompenzira se uvijek istom komercijalnom temom- seksom.
Moramo priznati da su plakati za brucošijade uglavnom ove tematike pa se eto možemo tješiti da naš plakat nije jedini degutantan, samo je degutantniji od ostalih. Ili pasti u potpuni očaj jer izgleda da na cijelom Sveučilištu nitko nije odmakao od kamenog doba marketinga.
Tradicionalisti smisla za marketing odavno znaju da se nedostatak svake promotivno - reklamne ideje može kompenzirati starom narodnom: ako ne znaš što bi stavio, stavi golu ženu. Zanimljivo je kako se ta ideja uspjela progurati na tipično ženskim fakultetima: ne znamo za Veterinu, no i Farmacija i Stomatologija i Medicina imaju većinsku žensku populaciju (na Medicini je odnos cca. 60:40 u korist XX garniture) pa ako su oci iz Studentskog zbora htjeli nešto razgolititi i tako prizvati fakultetsku populaciju - zašto to nisu bila nauljena muška tjelesa? S druge strane, zašto baš gole žene? Kakve to veze ima s Brucošijadom, zar se organizirao striptease u Bestu? Na plakatima su promovirali karaoke i jedan nikad-čuli band, a tete koje se svlače u ritmu muzike nitko nije spominjao.
Prije nego što linčujemo Studentski zbor Medicine, ne smijemo zaboraviti da je skoro pa svaki plakat za Brucošijadu prikazivao gole žene, evo za primjer Ekonomija. U čemu je stvar, jesu li bar o­ni imali striptease u programu? Vjerojatno malo ljudi može ostati imuno na pretvaranje Institucije Medicinskog Fakulteta u auto-mehaničarsku radionicu s plakatima odskudno odjevenih ženskih osoba, jer za puni doživljaj, nedostaju samo fleke od motornog ulja.
Možda opet možemo opravdati vrhunsko studentsko predstavništvo Medicinskog fakulteta time da je sačinjeno samo od muških predstavnika, ako je opravdanje hormonima uopće opravdanje. Što poteže još jedno pitanje: zašto većinski ženski fakultet NEMA ženskih predstavnica u studentskom zboru? Jedna jedina koja je bila (Helena Krolo), diplomirala je ove godine. Djevojke, zašto se ne kandidirate na izborima?

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0