Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Napokon se pojavio i o­n
Napokon se pojavio i o­n PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Shakespeareinlove   
Tuesday, 20 January 2004
kondomse napokon pojavio i o­n, davni san svakog dečka, a i nekih cura - gospodin (ili bolje rečeno gospođa) ŽENSKI KONDOM!!!!

Dizajn: Ženski kondom, koji se još naziva femidom, je tanki, mekani, vrećasti poliuretanski plastični uložak koji se stavlja tako da oblaže vaginu. Ima dva savitljiva prstena: unutarnji prsten sa zatvorenim krajem koji se koristi za umetanje sredstva u vaginu i da ga drži na mjestu te vanjski prsten koji ostaje izvan vagine i prekriva vanjske spolne organe. Ovo kontracepcijsko sredstvo je izrađeno od poliuretana pa se može koristiti s bilo kojim tipom lubrikanta (sredstva za podmazivanje, odnosno vlaženje) bez da se ugrozi kontracepcijska sigurnost.

Prihvaćanje ženskog kondoma od korisnika: Za svaki je proizvod, njegovu trajnu i pravilnu uporabu, kritična je prihvaćenost među korisnicima. Istraživanja pokazuju kako se ženama koje su ga probale sviđa ženski kondom te bi ga rado preporučile drugima. Žene su ovom kontracepcijskom sredstvu bile mnogo sklonije nego muškarci. Iako se ženama sviđao te su ga preporučile prijateljicama, mnoge ga žene prestaju koristiti zbog nesuglasica s partnerom. Teškoće s umetanjem sredstva su bile manje što se više koristio te ženski kondom s vremenom postaje udobniji i prihvatljiviji. Prihvatljivost ženskog kondoma može se procijeniti i pregledom prednosti i nedostataka na koje ukazuju njegove korisnice.

Prednosti:
- žena kontrolira kontracepcijsko sredstvo
- udobniji je za muškarce nego obični kondom te manje smanjuje užitak nego muški kondom
- pruža veću zaštitu jer zaštićuje i unutarnje i vanjske spolne organe
- prikladniji je jer se može umetnuti prije početka spolnog odnosa
- čvršći je - poliuretan je 40% čvršći nego latex

Povijesno se pokazalo kako su kontracepcijska sredstva učinkovitija ako ih kontroliraju žene, a muškarci podupiru i prihvaćaju. Ženski kondomi ne stežu penis kao muški kondomi. Rezultat je veći užitak u seksualnom odnosu. Zbog prekrivanja i vanjskih i unutarnjih genitalija. Femidom pruža veću zaštitu od spolno prenosivih bolesti. Važnost ženske kontrole nad kontracepcijskim sredstvom važna je ako postoji veliki rizik za prijenos spolno prenosivih bolesti, a partner odbija koristiti kondom.

Nedostaci:
- umanjen estetski dojam ženskih spolnih organa
- teškoće s postavljanjem i skidanjem

Najveći nedostatak femidoma koji navode korisnice odnosi se na o­no što je jedna od najvećih prednosti: prekrivanje vanjskih spolnih organa. Ovo prekrivanje ima negativan utjecaj na estetiku sredstva i njegovo prihvaćanje. Ostali estetski problemi uključuju nezadovoljstvo izgledom ženskog kondoma, buku povezanu s njegovom uporabom, veličinu i nedstatak suradnje partnera. Neke se žene žale na otežano postavljanje femidoma, neugodu, nered i neugodnost zbog uporabe te pomicanje sredstva tijekom seksa. Također je zabilježeno nekoliko slučajeva umetanja penisa između vagine i femidoma, a isto tako i ispadanje i pucanje sredstva. Iako se žene u istraživanjima na to nisu požalile, ženski kondomi su još uvijek relativno skupi te je to sigurno jedan od ograničavajućih čimbenika za njihovu masovniju uporabu.

Zaključak: Dok se važnost muškog kondoma povećava zbog mogućnosti kontrole prijenosa spolno prenosivih bolesti, prihvaćanje i uporaba ženskog kondoma je ograničena zbog stvarnih ili umišljenih nedostataka tog sredstva. Koncept, izgled i uporaba ženskog kondoma nepoznati su većini parova širom svijeta, a prihvaćanje i pozitivni stavovi su značajno brojniji tamo gdje se o­n više koristi. Zbog neospornih prednosti ženskog nad muškim kondomom očekuje se promjena stavova i njegovo šire prihvaćanje u skoroj budućnosti.

P.S. Čuli smo da se dotični proizvod već počeo primjenjivati među određenim korisnicima, te da postoje mjesta u belom Zagreb gradu gdje ih i vi možete nabaviti. Zato trkom do prve apoteke da poslije ne bi trebali tražiti dežurnu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 2

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0