Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Ne morate čupati kosu zbog ispadanja kose
Ne morate čupati kosu zbog ispadanja kose PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Rale   
Tuesday, 31 October 2006
cupanje koseAko vam je s dolaskom jeseni počela naglo ispadati kosa, nemojte se brinuti, od toga vam kosa može samo još više ispadati. A radi se o posve normalnoj pojavi za ovo doba godine. A vi ste već pomislili da vam prvi ispit lagano kuca na vrata. Pa kuca, ali to nije razlog da vam ispada kosa.

Ako vas ipak zabrinjava taj busen kose koji pokupite u kadi nakon pranja, možete se opskrbiti posebnim preparatima za jačanje korijena kose. Naravno, još je bolje ako pri tom uzimate i dovoljno hranjivih tvari važnih za obnovu i rast vlasi.

Idemo polako.
Ponajprije je važno pravilnom prehranom opskrbiti kožu s dovoljno vitamina B skupine te vitamina C i E, beta-karotena, cinka, mangana, magnezija, željeza, a ukoliko nazovete Tele shop dobit ćete i specijalne pripravke za jačanje kose u obliku kapsula ili tableta. Međutim ni to nije sve, ako budete među prvih 500 kupaca darujemo vam komplet kirurških rukavica. Aghhh, ježim se od tog dijela tv programa.

No, problemi s kosom (za ovo doba godine) obično traju od četiri do šest tjedana, a potom spontano prestaju. Bar tako kažu naši dermatovenerolozi. A vjerovat ćemo im na riječ.

Ako to nije tako, umjesto vrištanja u jastuk, možda biste ipak trebali potražiti stručni savjet. Ako kosa dulje pojačano ispada, vjerojatno je posrijedi neki drugi uzrok: iscrpljujuće dijete i bolesti, anemija, hormonski poremećaji, ćelavost ili je riječ o bolesti vlasišta. A prije pregleda lijepo otiđite svome frizeru na novi tretman uljepšavanja koji naravno uključuje bojanje.

Tko je rekao da bojanje šteti vašoj kosi? Pih, that's so last year, kako bi rekao famozni Neven Ciganović

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Prosinac 2020 > »
P U S C P S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 1

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0