Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Nove generacije medicinara dobiti će nove diplome
Nove generacije medicinara dobiti će nove diplome PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Tony   
Sunday, 03 April 2005
obrazovanjeće nove generacije medicinara dobiti nove diplome - odnosno dodatak diplomi po Bolognskoj deklaraciji .
Radi se o posebnom dodatku diplomi kojeg razvijaju povjerenstva Europske komisije, Vijeća Europe i UNESCOa. Namjena tog dodatka bit će davanje točnih podataka za podizanje razine međunarodnog prepoznavanja kvaliteta. Poanta je da se u njoj nalaze samo objektivne činjenice bez prosudbi, ili prijedloga o značenju bilo kojeg dijela diplome.
A što će sadržavati dotični dodatak (Suplement)?
Na početku će se nalaziti opći podaci o studentu (ime, prezime...) i poseban broj koji će govoriti da li je student bio sudionik programa kojeg pokriva dodatak diplomi.
U drugoj stavci govori se identifikaciji obrazovanja - titula koju je student dobio (i to na jeziku države gdje ju je dobio), polja studija i jezik na kojem je student slušao predavanja, kao i informacije o statusu učilišta (državni, privatni itd.)
U trećoj stavci govori se o visini obrazovanja - točna duljina obrazovanja, kvaliteta programa i uvjeti koje je student trebao ispuniti da bi uopće pristupio tom studiju.
Četvrta stavka govori o samim rezultatima studenta - uspjesi na svim ispitima, ocjene (prevedene u standardni oblik), način studija (par-time, full time i sl.) itd.
Peta stavka opisuje što student dalje može sa tom diplomom - koji oblik školovanja mu o­na omogućuje i može li raditi s tom diplomom.
o­no što se još nalazi u dodatku su sve dodatne informacije koje nisu navedene iznad, a značajne su.
Dodatak diplomi mora sadržavati i datum izdaje diplome i nekoliko žigova odobrenja (ukratko). Sigurno si postavljate pitanje - što će nam pak to sad? Pa imamo već diplomu. Odgovor je u biti vrlo jednostavan. Taj dodatak služi kao rezime, kao knjižica u osnovnoj školi, koji instantno daje sve informacije o studentu i opisuje što je student učinio do sad i što još mora učiniti, a što ne da bi počeo raditi.
Najvažnija je stvar što će suplement dobivati svi diplomci u Europi što će im omoguićiti traženje posla ili nastavljanje studija studija bilo gdje u Europi. Cool stvar.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 1

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0