Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Od ove ak. godine na faksu se može i večerati
Od ove ak. godine na faksu se može i večerati PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Chorus   
Wednesday, 13 September 2006
jeloPretpostavljam da nošeni stresom jesenskih ispitnih rokova niste uočili minijaturni natpis na vratima menze koji obavještava da je novo radno vrijeme od 7.30 do 18.00 sati. Da, da, dobro ste pročitali, ne varaju vas oči napaćene sulkusima nerva i nozološkim entitetima. Nakon što je ovo proljeće početak radnog vremena menze pomaknut s osam sati na 7.30, radno vrijeme je produljeno za puna tri sata!
Iako je većina nastave startala u 8.00, radno vrijeme menze godinama je stagniralo, unatoč moljakanjima studenata, te su o­ni koji su svoju glad za znanjem podredili gladi za opipljivijim supstancama, nerijetko u ime akademske četvrti, oboružani majburgerima i salvetama u jednoj, a Vindi sokićima u drugoj ruci, upadali u manje ili više ispunjene dvorane i skidali osmijeh s profesorova lica. Ili bi jednostavno kao ljudi pojeli u menzi i produžili u Radića. Savjesniji studenti bi se probudili u 5 i doručkovali doma ili se davili pecivom duž Šloserovih stuba ). Ukoliko ne bi stigli doručkovati, ostajali bi gladni do pola deset, deset, pa čekali u redu pola sata da bi im zadnji sendvić uzeo netko tik prije njih. Srećom, zahvaljući bogato opskrbljenim automatima, doručkovali bi izuzetno zdrav i hranjiv doručak: Kraš kuha za vas. Naravno, povremeno bi u redu za sendvić otišla pauza, pa bi automat ispao iz igre. A tu je i problem „nikad nemam sitnog, dao ga prosjacima na šloserovima “.
Završili su i dani gladi za sve o­ni koji podneva i večeri provode što unutar učione, što na klupicama ispred. Dani gladi je ipak malo preoštro kazati, keksi izvorne turske kvalitete iz skriptarnice u prizemlju te topli sendviči i buretti iz kioska u blizini faksa ili Radića (nikad viđeni nakon 2, 3 popodne), ipak su hrana, ugljikohidratna bombica koja zaobljuje studente istom brzinom kojoj im troši ionako jadan (studentski) đeparac.
Na Katedrama za fiziologiju i patologiju predavači mogu odahnuti jer nema više moljakanja za pauzu 15 do 3 kako bi se stiglo na ručak. I nema više vraćanja studenata na seminar (ili vježbu) poluuspavanih ručkom i nesposobnih za bilo kakve aktivnosti (a pogotovo ne umne), osim možda za obgrliti mikroskop i ubiti oko na koju minutu. A i nema više isprike, kao spremio sam ja seminar, ali krv mi je iz mozga preselila u želudac, pa se, eto podaci probavili.
Ah, kako divne, maltene bajkovite vijesti (oprostite na zanesenosti). Sada je, dragi kolege, na vama da što više koristite pogodnosti novog radnog vremena, kako se o­no ne bi pokazalo neisplativim. Zaobljene stražnjice su opet in, poradite na tome. Dobar vam tek ;)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0