Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Održana promocija novih knjiga iz patofiziologije
Održana promocija novih knjiga iz patofiziologije PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Chorus   
Wednesday, 22 November 2006
dubrovnik"Članovi katedre za patofiziologiju žele vjerovati da knjige i postupci predstavljeni na promociji znače mali korak ... towards meaningful teaching/ learning of medicine"- započinjem ovo kratko i slatko piskaranje rečenicom kojom je prof. Kovač izvršio svoje izlaganje na promociji čak četiri nove patofiziološke knjige, održanoj danas u Čačkoviću.
Unatoč uvriježenom mišljenju da su promocije stručne, a pogotovo obvezne literature, leglo dosade i suhoparnosti, ovo nije bilo takvo, što možemo zahvaliti konciznosti i duhovitosti govornika.
 Patofiziologija (iliti patofiza, kako su je od milja prozvali studenti), kamen pomutnje u očima mnogih, predmet koji su željeli ukinuti svi dosadašnji dekani (osim naravno naše dekanice, koja je divan primjer da je ljepši spol ujedno i inteligentniji) i protiv kojeg se bune internisti (jer prethodno slušanje patofize mrvu umanjuje bauk interne) - iz usta našeg dragog profesora promotora na ovaj virtualni papir- doživio je 6 - to izdanje svoga udžbenika u 17 godina, što je češće nego izlazi Guyton i češće nego se neki moji frendovi peru.
Patofiziologija, udžbenik napisan toliko strogo hrvatski da ga rijetko tko u potpunosti razumije, s tablicama preteškim i za nadarene studente, a opet toliko divan i sistematičan, sadrži na jednom mjestu up tu date informacije i detaljne odgovore na sva pitanja zašto i kako ( zašto primjerice od nekoga virus mononukleoze stvori jednogodišnjeg apstinenta od alkohola, a nekom drugom ne bude ništa vidljivo).
Patofiziologija je knjiga koju vrijedi kupiti (i to ne kažem samo zbog svojih bijednih 10 posto od prodaje) i imati, pogotovo ako ste naumili ispit spremiti iz najpopularnije net skripte otkad je fakulteta, da imate knjigu u koju ćete virnutu kad vam neki drugi predmet zašteka (naravno, bilo bi optimalno pročitati i knjigu za ispit). Novost i ujedno radost za mlađe generacije jeste da je sve više malih slova, koja nisu ispitno gradivo i preko kojih, ako vas baš smetaju možete naljepiti sve i svašta (recimo, Pamelu Anderson u bikiniju, ili Brad Pita u bikiniju ili bez, da vas motiviraju).
Promocija je bila divna, ali kronično je nedostajalo mlade krvi - studenata. Ako ni radi čega drugoga mogli ste doći odsjediti sat vremena u Čačkoviću i popapati malo pršuta i popiti nešto fino (iz kutjevačkog vinogorja). A i pokazivati se među možebitnim ispitivačima kao revni student nije loše za popraviti imiđ. Ali nema veze, prosječno svake 2,5 godina izlazi novo izdanje, imat ćete skoro priliku... A i ostalo je vina od ovaj put, za koju godinu bit će perfektno.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Prosinac 2020 > »
P U S C P S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 1

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0