Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Orijentirajte se na orijentalni ples - pogotovo ako ste trudni
Orijentirajte se na orijentalni ples - pogotovo ako ste trudni PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Anchika   
Monday, 04 May 2009

trudnicaTrbušni ples nije samo jako zavodljiv i senzualan, nego ima i povoljne učinke na zdravlje. Pomaže opuštanju mišića zdjelice u bilo kojoj fazi trudnoće, pomažući trudnici osvještavanje  pokretljivosti zdjelice. To je jako važno jer daje ženi u porodu osjećaj samopouzdanja i hrabrosti, te se smanjuje  vjerojatnost komplikacija pri porodu. A beba, još dok je u maternici, osjeća blagotvoran učinak endorfina koji se oslobađaju za vrijeme plesa.

Neki pokreti iz trbušnog plesa, mogu pomoći ženama za vrijeme poroda, jer su žene svjesnije fleksibilnosti svoje zdjelice. Žene koje imaju osviješteno vlastito tijelo prije će se odlučiti na porođaj prirodnim putem, nego carskim rezom.

S trbušnim plesom se može početi na početku trudnoće, dovoljno je plesati sat vremena, tri puta tjedno. Nakon poroda je poželjno što prije vratiti se na ples. Tada do izražaja dolaze i učinci na psihičko stanje žene. Druženjem s drugim ženama smanjuje se vjerojatnost pojave postporođajne depresije. Žena se opet počinje osjećati privlačno, a i tijelo će se prije vratiti u prijašnju formu.

Međutim, treba oprezno pristupiti plesu za vrijeme trudnoće. Tijelo izlučuje relaksin, hormon koji olabavljuje ligamente, da bi dijete što lakše prošlo kroz porođajni kanal. Relaksin se izlučuje za vrijeme cijele trudnoće, a djeluje i na zglobove Stoga u trećem tromjesečju treba zadržati, ili čak smanjiti količinu napora, u cilju očuvanja zglobova, koji su tada posebno osjetljivi.

Najvažnije je slušati svoje tijelo i izbjegavati pokrete koji su neugodni. Naravno, ne smije se pretjerivati, puls ne bi smio prelaziti 140/min. Ako se pravilno radi, ovaj ples može zaista učiniti trudnoću i porod lijepima. A oporavak lakšim. Zašto ne pokušati?

preuzeto sa : http://www.orijentalni-ples.com/trbusni-ples-i-trudnoca/

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Prosinac 2020 > »
P U S C P S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0