Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Osnovana studentska sekcija za neuroznanost
Osnovana studentska sekcija za neuroznanost PDF Ispis E-mail
(2 glasova)

Lana Vasung, Voditelj ogranka SZN-a za neurokirurgiju   
Wednesday, 12 April 2006

neuroznanostUpornim radom i trudom pod vodstvom našeg voditelja studentske sekcije, Fadia Abdel-Hadia, uspjeli smo organizirati i pokrenuti studentsku sekciju. Studentska sekcija za neuroznanost pokrenuta je sa dvostrukim ciljem koji se mnogima čini kontradiktoran. Naime kako bi bili i dalje

cjenjeni zbog našeg znanja potrebna nam je stalna edukacija kao i konstantno obnavljanje znanstvenih spoznaja što je i bio primarni cilj naše sekcije. S druge strane često smo kao studenti nestrpljivi i žalimo se na nastavu isključivo u obliku predavanja. Kako bi izbjegli o­no čega ipak imamo i previše na studiju nastojali smo studentima omogućiti rad na klinici sa stvarnim neurološkim i psihijatriskim pacjentima.
Studentska sekcija za neuroznanost danas se može pohvaliti uvodnim predavanjem na koje je došlo oko 130 studenata te brojkom od 140 članova sekcije. Ovoliki interes studenata za izvannastavnu aktivnost izuzetno je rijedak a samim time i ohrabrujuć.
Uvodno predavanje studentske sekcije za neuroznanost na koje je došlo rekordnih 130 studenata održali su prof. dr. sc. Ivica Kostović te doc.dr.sc. Petravić. Službeni mentori Studentske sekcije su prof. dr.sc. Ivica Kostović te prof. dr. sc. Vesna Brinar koji su nas nesebično usmjerili u radu.
Danasje najvažniji cilj medicine multidiciplinarnost, a u području neuroznanosti pronalazimo neurologiju, neurokirurgiju, psihijatriju i neuroradiologiju. Smatrali smo da kvalitetnu edukaciju studenata možemo postići samo ako ujedinimo sve navedeno jer kao što i sami znate bolesti koja zahvaćaju CNS često vežu kirurgiju, somatiku i ljudsku psihu.
Studentska sekcija neuroznanosti do danas organizirala je dvije radionice (psihijatrijski i neurološki status), predavanje prof. dr. sc. Miloša Judaša o evoluciji mozga, aktivno je sudjelovala u obilježavanju tjedna mozga te je uz nesebičnu pomoć prof. dr. sc. Josipa Paladina i KBC-a Rebro organizirala vježbe na klinici za neurokirurgiju po principu mentorskog sustava tj. grupa od tri studenta imaja svoga mentora koji im je konstantno na raspolaganju.
Ovakva studentska sekcija zahtjevala je uz integraciju znanja ipak i određenu podjelu na grane a samim time i voditelje određenih grana. Studentska sekcija danas je podjeljena na četiri grane; neurologija, psihijatrija, neuroznanost te neurokirurgija a voditelji tih grana (redom) su Fadi Abdel-Hadi, Ana Hađak, Goran Sedmak te Lana Vasung.
Budući da je izuzetno velik interes studenata za ovu sekciju izrađena je i internet stranica http://ssn.hiim.hr, google grupa na koju se možete prijaviti te forum kojim je omogućena konstantna razmjena tema, obavjesti i novih dostignuća u svijetu znanosti.
Mislim da se svi slažemo koliko uistinu postoji predrasuda o medicinarima, manjku njihovog slobodnog vremena i životu posvećenom učenju a kako bi istaknuli da nije sve u učenju te da ipak kao ljudi imamo potrebu zabavljati se, opustiti i komunicirati uz atmosferu malo drugačiju od fakulteta i bolnice organizirali smo jedan od naboljih tuluma u gradu tulum Studentske sekcije za neuroznanost u Mango Mambo klubu... ovim vas pozivamo da se učlanite, upoznate pacjente, naučite nešto novo ali i da se zabavite sa nama!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Prosinac 2020 > »
P U S C P S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 4

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0