Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Ovo nije istina o spolnim odnosima
Ovo nije istina o spolnim odnosima PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Ivy   
Sunday, 25 March 2007
crtezU prvoj internacionalnoj studji ovakve tematike Britanci su nam otkrili da o­no što smo do sada vjerovali nije ništa drugo nego multimedijska propagada spolnih odnosa. Nije istina da danas djeca sve ranije gube nevinost, nije istina da u brakovima ima sve manje vođenja ljubavi te nije istina da su promiskuitet i spolno prenosive bolesti u izravnoj korelaciji sa zemljama Trećeg svijeta. London School of Hygiene and Tropical Medicines je prikupio podatke iz 59 zemalja svijeta i na temelju njih došao do gore navedenih saznanja.
Svi smo mislili da mladi u zadnjih dvadesetak godina sve ranije stupaju u spolne odnose. No to nije posve istinito. Naime još od 1940. godine bilježi se spuštanje dobne granice spolno akktivnih osoba. Današnji je svjetski prosjek između 15 i 19 godina. Generalno žene ranije gube svoju nevinost. U UK prosjek varira između 161/2 i 171/2 a u Indoneziji između 181/2 i 241/2.
S druge strane iznenađuje činjenica da spolni odnosi ne jenjavaju stupanjem u brak nego se, naprotiv, intenziviraju. Valja uzeti u obzir da je 9/10 pojedinaca imalo spolne odnose i prije braka te i samu granicu stupanja u brak te vezanja uz jednog partnera koja danas se danas sve više diže. Na taj se način u svijetu se sve više povećava broj spolno aktivnih pojedinaca koji predstavljaju potencijalno ugroženu skupinu spolno prenosivim bolestima.
Gledajući usporedno muškarce i žene, potonje su te koje su osjetljivije na potencijalne zaraze, što zbog anatomije njihovog genitalnog sustava što zbog činjenice da danas u svijetu sve više rapidno raste broj single žena. U Aziji i Africi su udane žene te koje su ugroženije upravo iz razloga funkcioniranja njihova obiteljska života i poligamije. Jedan muškarac može imati više žena ili prostitutki, no udane žene tamo su u takvom položaju da nemaju pravo izbora i odlučivanja nad vlastitom sudbinom.
U SAD-u, Francuskoj, Australiji i Britaniji žene i muškarci su ekvivalentni po broju partnera dok u zemljama poput Kenije, Haitija i JAR-a muškarci imaju mnogo više partnerica za razliku od žene čiji se broj ne miče od jedan. Što se tiče spolno prenosivih bolesti nije točno da je Afrika kao zemlja sa najvišom stopom HIV/AIDS zaraženih ujedno i najpromiskuitetnija. Za razliku od razvijenih zemalja u kojima postoji takva korelacija. Ne smije se zaboraviti da su u Africi HIV-om zaražena prvenstveno djeca zaraženih majki. Ako pogledamo statistiku tada postotak samaca koji koji su u Africi nedavno imali spolne odnose iznosi 66%, dok je u razvijenim zemljama čak 80%.
No ne smije se zaboraviti činjenica da su ove podatke davale zemlje iz vlastith epidemioloških istraživanja te da svakako postoje varijacije u vjerodostojnosti istih.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0