Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Popodne@CEU
Popodne@CEU PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Platon   
Sunday, 16 December 2007
CEUVjerojatno ste već svi načuli, jer i vrapci na grani o tom pjevaju, da postoje ove i one strategije o e-učenju. Kako su u svemu tome i rektorat i dekanat i stručni ljudi, kako se osnivaju razna povjerenstva te kako se već naveliko priča o modernizaciji nastave.
O svemu ovome izvještavali smo i mi, bilo je diskusija na Perpetuumu, a i novi Medicinar iznosi vrlo zanimljiv članak. Sve u svemu, već je vrlo teško biti neinformiran.

No, malo vas vjerojatno zna kako je u Srcu 10. 12. 2007. svečano i službeno otvoren CEU.
Da pojasnim akronime- Srce je već poznati Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu, a CEU je Centar za e-učenje.
U prisustvu velikog broja predstavnika raznih fakulteta zagrebačkog Sveučilišta te članova i ravnatelje Srca, mr. sc. Zorana Bekića, Centar je otvorio prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, rektor zagrebačkog Sveučilišta. Skupu su nazočili i predstavnici Medicinskog fakulteta, članovi Povjerenstva za e-učenje, njegov predsjednik doc. dr. sc. Mirza Žižak te prof. dr. sc. Sunčana Kukolja-Taradi.
Svrha ovog centa upravo je edukacija kako profesorskog tako i studentskog kadra našeg sveučilišta, poboljšavanje vertikalne komunikacije, kako na razini fakulteta, tako i s višim distancama te naposlijetku pospješavanje i ubrzavanje projekta čija je vizija poboljšati nastavnu djelatnost te uhvatiti korak sa modernim trendovima razvijenih zemalja.
Važno je napomenuti kako je ovaj projekt u potpunosti sukladan i ciljevima Bolonjskog procesa te kao takav očekuje se da će imati veliku potporu svih zainteresiranih strana.

Naposlijetku, valja se vratiti na početak. Otvaranje Centra ujedno je bilo i prvo tzv. Popodne@CEU, mjesečno tematsko okupljanje na kojem će, uz popratni domjenak, stručnjaci, profesori i studenti moći raspravljati o aktualnostima projekta, uvođenju ICT-a u nastavu te općenitom poboljšanju visokoškolskog obrazovanja.
Tema prvog Popodneva bilo je, uz prezentaciju dijela strategije sveučilišta, nastavni kadar i kako mu pomoći u razvoju ovog projekta. Tema drugog Popodneva bit će „Kako e-učenje može pokvariti obrazovanje“, a uvodno predavanje održat će mr. sc. Predrag Pale. Sudeći prema odazivu i diskusiji nakon prvog Popodneva, moglo bi biti zanimljivo...
Stoga, nađite vremena i dođite u ponedjeljak, 21. 1. 2008., u 16 sati u Srce i pridružite se diskusiji!

Za više informacija posjetite www.srce.hr, pratite diskusije na perpetuumu te djelovanje Povjerenstva za e-učenje MEF-a.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 2

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0