Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Postoje tri stavke o malom ključu
Postoje tri stavke o malom ključu PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Chorus   
Thursday, 22 March 2007

brad pittU Sklopu Edukacijskog centra Rebro postoje omarići namijenjeni studentima koji slušaju kliničke predmete na Rebru, kako bi mogli ostaviti stvari, kapute, knjige, kada su na vježbama, i ostaviti kutu i stetoskop da prenoće, kako bi u torbi ostalo više mjesta, za recimo, Internu. Ormarići jesu minijaturni i unatoč tome predviđeni su za dva studenta, ali su darak Božji studentima koji ne moraju tražiti u kut čijeg ureda će ubaciti stvari, a da mogu ući tamo kasnije, kao što je slučaj u mnogim drugim bolnicama.

Priča o problemima s ormarićima počinje primitkom ključa kojima, uz stetoskop, mogu izigravati maltene gotovog doktora pred svakim plavookim komadom, i za primitak kojeg (daklem, ključića, ne komada) ostavljam svoj potpis u referadi. Na samom ulazu u prostor s ormarićima stoji natpis koji obavješava cijenjene studente da ne mogu dobiti potpis iz odslušanog predmeta dok ne vrate ključ- sasvim razumljivo.

Druga stavka je da se studenti mole da ne mijenjaju lokot na ormariću- tu nastupaju problemi, naime, radi se o čarobnim multipraktik ključevima koji otključavaju popriličan broj ormarića, što i nije tako loše, kolegica u ormariću do mene ima divan kaput, što sam otkrila sasvim slučajno gurnuvši ključ u krivu bravu. Prednosti inog su očite i prikladne ljudima poput mene, koji ključić redovito zaključaju, zajedno s esencijalnim labelom.

Treća stavka objašnjava studošima da su za nestanak materijalnih stvari odgovrni sami i da se ne preporuča ostavljanje novčanika, mobitela i sličnog u ormarićima. Nitko ih ne čuva i zaista svatko tko uđe u bolnicu može ući tamo. Svatko malo zaluta neka bakica tražeći izlaz, plavooki komadi se, nažalost, znaju orjentirati. Stvari s vremena na vrijeme nestanu, pare, mobiteli, knjige, stetoskopi, što nas vraća na broj dva i na potrebu da se promijene brave na ormarićima, što su neki studenti i učinili, te na mogućnost da se jednim ključem otvori, pa i orobi više ormarića (pri čemu ne aludiram na kolege, već na činjenicu da o­naj tko je otključao, pokupio stvari i opet zaključao ormarić cijenjenoj kolegici, to mogao učiniti i svima drugima).

Suma sumarum- studoši hodaju uokolo natovareni ko mazge, džepovi kuta maltene da se ne raspuknu, stetoskop na faksu ne ostavlja maltene nitko (barem ne Littmannov). Jasno je svima koliko je nezgodno nositi jaknu, torbu, cucka, što li već ne, sa sobom uzduž i poprijeko bolnice u potrazi za voditeljem vježbi ili za odjelom, tražiti stolicu, pod, kutak koji trenutno nije zauzet i tamo ostaviti stvari. I divne su tete na referadi koje su mi masu puta pričuvale stvari i našle ormarić potrebitima. o­no što bode u oči je maltene zabrana da se ne mijenjaju lokoti, jer će po završetku turnusa prvotni ključevi i lokot biti vraćeni, a ukoliko netko želi ostaviti knjigu u ormariću i biti siguran da će je naći kad se vrati, zaista ne može nikome štetiti.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 3

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0