Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Priprema za ulazak Hrvatske u ERASMUS
Priprema za ulazak Hrvatske u ERASMUS PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Institut za razvoj obrazovanja   
Sunday, 07 October 2007

insitut za obrazovanjeERASMUS je najznačajniji i najveći program Europske unije za razmjenu studenata i profesora. Institut za razvoj obrazovanja iz Zagreba pokrenuo je projekt kojim se hrvatska sveučilišta i nadležne državne institucije pripremaju za ulazak u program ERASMUS. Ulaskom Hrvatske u ERASMUS hrvatski studenti i profesori moći će studirati i dobivati financijsku potporu za studiranje u drugim europskim zemljama, a studenti i profesori iz drugih europskih zemalja će moći studirati na hrvatskim sveučilištima.
 
Hrvatska se priprema za ulazak u ERASMUS program Europske unije u kojem trenutno sudjeluje 2199 visokoobrazovnih institucija iz 31 europske zemlje. Europska komisija je pokrenula ERASMUS 1987. godine i od  tada je u razmjeni sudjelovalo više od 1,2 milijuna europskih studenata.
 
Institut za razvoj obrazovanja je pokrenuo projekt MOBIL-Povećanje mobilnosti hrvatske akademske zajednice (financiran u okviru TEMPUS programa Europske komisije) koji ima za cilj stvoriti platformu za ulazak Hrvatske u program ERASMUS. Izuzetno je važno da hrvatska sveučilišta i relevantne državne institucije budu kvalitetno pripremljene do trenutka ulaska Hrvatske u ERASMUS koji se očekuje u 2009. godini. Priprema je nužna kako bi sveučilišta što efikasnije iskoristila program za dobrobit svojih studenata i profesora.
 Institut za razvoj obrazovanja osigurao je potrebnu edukaciju o ERASMUS-u za predstavnike hrvatskih sveučilišta sudjelovanjem na radionicama u Sloveniji i Švedskoj te objavio opsežne resurse potrebne za što kvalitetniju pripremu Hrvatske za ulazak u program na svojim internetskim stranicama www.iro.hr/mobil.

U lipnju 2008. Institut za razvoj obrazovanja će objaviti akcijski plan za ulazak Hrvatske u ERASMUS koji će izraditi s hrvatskim i europskim partnerskim institucijama uključenim u spomenuti projekt MOBIL: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH; Agencija za obrazovanje odraslih RH; Agencija za znanost i visoko obrazovanje RH; Institut za društvena istraživanja – Centar za istraživanje i razvoj  obrazovanja; Sveučilište u Rijeci; Sveučilište u Osijeku; Sveučilište u Dubrovniku; Zagrebačka škola za menadžment; International Programme Office, Švedska; Sveučilište u Ljubljani, Slovenija; i Tehničko sveučilište u Dresdenu, NjemačkaSamo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Prosinac 2020 > »
P U S C P S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 3

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0