Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Prvi članovi MEFBOOKa
Prvi članovi MEFBOOKa PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Doc   
Friday, 10 July 2009
mefbookKrajem lipnja pokrenuli smo MEFBOOK, e-portfolio sustav MEFa, lokalnu socijalno-obrazovnu mrežu po mnogo čemu nalik na slične popularne socijalne mreže. Želja nam je da se ova lokalna mreža u kratkom vremenu proširi na sve kategorije medicinske zajednice, od studenata preko administracije, nastavnika i liječnika (alumni).
 
Ono što MEFBOOK razlikuje od drugih sličnih socijalnih mreža je to da obuhvaća (bio)medicinsku zajednicu. Uvođenjem MEFBOOKa cilj nam je stvaranje snažne medicinske zajednice povezane zajedničkim stručnim, znanstvenim i obrazovnim interesima. Ciljna populacija su medicina, stomatologija, veterina i farmacija, dakle fakulteti biomedicinskog područja s kojim smo ostvarili suradnju na produčju razvoja e-učenja. Radi se o zajednici s preko 5000 potencijalnih korisnika.
 
MEFBOOK (tko god pomislio da je ovaj radni naziv e-portfolia MEFa slučajno odabran (da nalikuje na drugu daleko popularniju socijalnu mrežu) taj se grdno vara) se izgrađuje na platformi Mahara. Dakle još se razvijamo. Sustav  je zamišljen s ciljem objedinjavanja dviju važnih komponenti studentskog  i nastavničkog života;  socijalnu i obrazovnu.
MEFBOOK posjeduje najbolje od jednog i drugog sustava.
 
Slično drugim socijalnim mrežama u MEFBOOKu je moguće imati vlastiti profil, povezivati se s drugim članovima bilo na osnovi prijateljstva, zajedničkih interesa ili posla. Moguće je stvarati grupe i povezivati se s prijateljima. Idealan je za udruge i studentske sekcije.
Putem MEFBOOKa korisnici, studenti i zaposlenici MEFa, koji se vjerojatno nikad ne bi upoznali dobijaju priliku da stupe u kontakt. S druge strane, MEFBOOK omogućuje članovima stvaranje vlastitog okruženja u kojem ćete moći postaviti svoje radove, aktivnosti, životopis i sl. Tako omogućujete drugim članovima zajednice koji dijele identične interese iz određene oblasti da vas kontaktiraju ili s druge strane da vi sami pronađete kontakt koji vam može koristiti u određenoj situaciji.
 
Svjesni smo negativnih konotacija ovakvih mreža (a one nisu male budući da je i američki Kongres donio rezoluciju zabrane pristupa socijalnim mrežama i portalima iz državnih škola i biblioteka), međutim vjerujemo da će tu negativnu stranu moći u značajnoj mjeri popraviti druga, obrazovna, komponenta MEFBOOKa. 
Okolnosti, iskustvo i trendovi su takvi da nam daju nadu u uspjeh.
 
I za kraj, treba istaknuti da je odluka o prihvaćanju MEFBOOK sustava stvar izbora gdje vi sami odlučujete želite li aktivirati profil ili ćete i dalje za suradnju unutar lokalne medicinske zajednice koristiti velike, za takvo što manje primjerene socijalne mreže.
 
Već samo tjedan dana nakon otvaranja MEFBOOKa, a bz ikakve reklame (koju planiramo za rujan) u njemu se nalazi 34 člana.


Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Prosinac 2020 > »
P U S C P S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 1

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0