Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Sasvim neobičan dan
Sasvim neobičan dan PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Platon   
Saturday, 10 November 2007

ZIMSBili smo i na 7. po redu ZIMS-u u organizaciji SSHLZ i EMSA Zagreb!
Prije svega  valja objasniti kako sam ondje završio. Četvrtak. Sasvim neočekivano raspored za popodnevne sate "rasplinuo se". Odjednom imam i odveć vremena na rukama. Zovem kolegicu. Javlja se. Ide na ZIMS.
Trenutak zbunjenosti. Pa da! ZIMS! Potpuno sam ga smetnuo s uma!
Stižem na vrijeme. "Skidam kutu" i oblačim drugu masku. Potpuno drugačiju. Onu novinara. Pomalo Clark Kentovski. Olovka i notes su tu. Liječnici i novinari uvijek spremni! Ne prolazi pet minuta, postajem i fotograf! Wow, kakav dan!

Uvodno predavanje. Kolega Miroslav Planinc ukratko predstavlja ZIMS, ovogodišnji program te cijenjene goste među kojima se nalaze prof. Čikeš, prof. Reiner, dr. Šobat te dr. Minigo.
Slijede predavanja prof.  Reinera, koji izlaže o razvoju na području liječenja kardiovaskularnih bolesti, te prof. Čikeš, koja predstavlja organizaciju i provedbu bolonjskog procesa na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.
Dio svog predavanja prof. Reiner posvećuje i važnostima kongresa, studentskih razmjera i suradnje među sveučilištima ne samo za razvoj medicine, već znanosti općenito. Jednako mišljenje iznosi i prof. Čikeš podsjećajući upravo na taj element bolonjskog procesa. Ne možemo se oteti dojmu suradnje.
Prisjećam se svoje druge funkcije ovdje... Slikaj!
Cooperation... Hmm... Koliko stranih lica! Čujem grčki... Oni tamo su sigurno Indijci... Osjećam se maleno. A opet važno. Kolege iz svih dijelova svijeta došli su u naš mali kutak. Podijeliti iskustva, sagledati svijet medicine iz našeg gledišta, možda nešto i naučiti.
Ovakvih nam projekata treba više! Tko zna, možda jednog dana SSHLZ organizira i jedan multidisciplinaran kongres...
Nažalost, nakon uvodnih predavanja moram ići dalje. Dogodine bih trebao odvojiti više vremena.
 Čekajući tramvaj razmišljam o kongresima, suradnji, medicini, multidisciplinarnosti, kolegama... No, to je druga priča... Sutra je petak... Putujem za vikend... Onda opet po starom... Zagreb, MEF, rutina...
Ostajem uvjeren da ovo nije sve... Osjećam nov početak.Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0