Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow Tea Time 3 - „Hrana za britkiji um studenta“
Tea Time 3 - „Hrana za britkiji um studenta“ PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Sara i Doc   
Monday, 18 May 2015
hrana za mozakOtvarate knjigu, a oči vam se automatski sklapaju. Umorni ste i kad se odmarate? Redovito preživljavate na „kifla doručku, bureku za ručak i kavi za večeru s ciljem da što više vremena sačuvate za učenje.
Jeste li se možda pitali što je razlogom vašem umoru. Možda ne konzumirate adekvatne namirnice da vam pomognu prevladati umor i stres izazvan višesatnim učenjem.
Zbog toga smo vam u svibanjskom Tea Timeu organizirali predavanje pod nazivom „Hrana za britkiji um studenata“, koje će vam dati odgovore kako hranom do bolje koncentracije i zdravlja! (Samim time i boljih ocjena ;)!)
Predavač Tea Timea je dr. Donatella Verbanac koja će osim odgovora na vaše probleme dati i savjete kako pripremiti namirnice prilagođene studentima.

Tea Time će se održati 28.05.2015. točno u 17h, u Klubu HIIMa (3.kat). Event će biti objavljen na facebooku gdje se možete prijaviti, radujemo se vašem dolasku!

više o predavaču:

Donatella VerbanacDoc. dr. Donatella Verbanac je diplomirala Medicinsku biokemiju na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1984. i kao najbolji student nagrađena Rektorovom nagradom.  Na PMF je magistrirala 1990., a 1993. doktorirala na FBF-u s projektom koji je u razdoblju od 1991. do 1993. odrađivala na Sveučilištu u Trstu. Provela je nekoliko godina na stručnom usavršavanju u poznatim inozemnim centrima, a kasnije u poznatim kompanijama.  Predavala je biokemiju za studente medicine i stomatologije, te u nastavu uvela izborni predmet Medicinska dijetetika za studente medicine na MEFu Sveučilišta u Rijeci.
Od 1998. do kraja 2008. radila je u farmaceutskoj industriji (PLIVA i GSK) na Istraživanju i razvoju lijekova, za što je nagrađena dvjema nagradama PLIVE i GSK-a. Izabrana je u 2007 u znanstvenu savjetnicu, polje Farmacija, a 2009. postaje i znanstvena savjetnica u polju Temeljne medicinske znanosti. Od 2009. godine radi kao docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u Centru za Translacijska i klinička istraživanja i predaje na više kolegija za preddiplomske i postdiplomske studije.
Stalni je urednik i recenzent za nekoliko domaćih i stranih znanstvenih časopisa. Aktivno sudjeluje u procesu evaluacije projekta za MZOS Republike Hrvatske i za Europsku Komisiju. Autor je nekoliko desetina znanstvenih i stručnih radova iz područja istraživanja lijekova, translacijskih istraživanja i biokemije, te više stotina popularnih članaka i kolumni iz područja nutricionizma i dijetetike koje piše od 1996. godine. Izdala je samostalne knjige „O prehrani- što, kako i kada jesti“ , „Prehrana po bolestima“ i „Volim gorko“. Autor je stručnih udžbenika iz biokemije, napisala je više poglavlja u stručnim knjigama iz biomedicine i dijetetike, te je autor i sadržaja Prehrana po bolestima na portalu Pliva zdravlje i aplikacije za pametne telefone, koja je od 2009. godine uspješno prihvaćena te ima više od 50 0000 besplatnih preuzimanja od strane korisnika.
Voditeljica je projekta financiranog od Hrvatske zaklade za znanost i Odjela za međustaničnu komunikaciju Centra za translacijska i klinička istraživanja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Član je više stručnih i znanstvenih organizacija u Hrvatskoj i svijetu.


Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Prosinac 2020 > »
P U S C P S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 1

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0