Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow TeaTime: "Cijena ljepote"
TeaTime: "Cijena ljepote" PDF Ispis E-mail
(1 glas)

Doc   
Wednesday, 16 March 2016
TeaTime ozujak 2016Većina vas će se složiti s nama da je ljepota više od samog izgleda. Međutim, listajući raznorazne časopise lako je zapaziti da su estetske operacije postale nezaobilazna tema različitih rasprava o ljepoti. I iako, estetska kirurgija zna stvarati čuda u medicinski indiciranoj rekonstrukciji i uvelike utjecati na povećanje kvalitete života ipak se o ovoj njenoj strani u javnosti manje govori. Većinu ipak više zanima tko je, kada i gdje ubacio kojekakav implantat, napučio usnice, povećao opseg grudnog koša ili smanjio opseg struka. Dovoljno je samo baciti pogled na televizijske kanale kako bi se primijetio stručan rad sve brojnijih estetskih kirurga.
 
Dakle, pozornost javnosti okrenuta je uglavnom estetskoj kirurgiji u službi ljepote. Aktivni sudionici ovih zahvata kao motiv najčešće iznose kako se nakon takvog zahvata bolje osjećaju u vlastitoj koži te kako im određena fizička promjena povećava samopouzdanje.
Prirodne ljepotice su sretnice, međutim moderna kirurgija i onima manje sretnima daje priliku.
Možemo se lako složiti kako „popravci“ na tijelu mogu biti diskretni i donijeti sreću osobi koja s nekim elementom svoga tijela nije zadovoljna. Međutim, treba se suočiti s realnošću i priznati kako ponekad „prepravljanja“ prelaze granice ukusa i zdravog razuma, te osobe prestaju ličiti na same sebe. Osim žena, ovom postupanju sve su skloniji muškarci.
Koja je podloga ove sklonosti i silne potrebe pojedinaca da neprestano dorađuju svoj izgled uz nastojanje da postignu savršenu ljepotu ili trajnu mladost? Što ih tjera da pod nož idu kao kod kozmetičara? Odgovor na ova i slična pitanja moći ćete saznati u četvrtak 17.03.2016. u 17.00 u klubu HIIMa, a čaj ćete moći popiti u društvu našeg gosta predavača estetskog kirurga dr. Siniša Glumičić.
 
O predavaču: 
 

sinisa glumičićDr. Siniša Glumičić, estetski kirurg i vlasnik estetskog kirurškog centra Glumičić Medical Group nakon završene srednje škole u Bostonu (Massachusetts, SAD) upisuje studij medicine u Zagrebu gdje i diplomira 1988. godine kao tada najmlađi liječnik na području bivše Jugoslavije. Po završetku studija medicine odlazi u SAD, gdje boravi godinu dana u Bostonu i educira se iz područja plastične i rekonstruktivne kirurgije u sklopu klinike za plastičnu kirurgiju na Massachusetts General Hospital, kao i u privatnoj ustanovi za estetsku kirurgiju Boston Cosmetic Surgery Center.

1990. godine, po povratku iz SAD-a, dr. Glumičić počinje raditi kao suradnik i asistent prof. dr. Milojevića, doajena estetske kirurgije na ovim prostorima, u sklopu tada jedine privatne klinike za estetsku kirurgiju MILO. Istovremeno, specijalizira kirurgiju glave i vrata te sudjeluje na svim tečajevima Američke Akademije za estetsku kirurgiju, kao i Američke Akademije za facijalnu plastičnu kirurgiju postajući njihovim redovnim članom. Jedan je od osnivača i aktivnih članova Europske Akademije za estetsku kirurgiju, Svjetske Akademije za estetsku kirurgiju, član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju, Međunarodnog udruženja za kiruršku rekonstrukciju vlasišta, te brojnih drugih stručnih organizacija.

Od 1992. godine dr. Glumičić vodi Centar za estetsku kirurgiju u sklopu Rogaške Slatine u Sloveniji.

1994. godine otvara privatnu kiruršku praksu u Zagrebu, koja prerasta u specijalističku polikliniku Glumičić Medical Group 1996. godine.

Smatrajući kontinuiranu edukaciju podlogom kvalitetne usluge, redovito posjećuje i aktivno sudjeluje u radu s kolegama iz zemlje i svijeta, primjenjujući stečena saznanja i tehnologiju u svojoj poliklinici. Dr. Glumičić je i jedan od idejnih začetnika i sudionika u projektu FACE TO FACE u sklopu kojeg je tim američkih i europskih specijalista za kirurgiju glave i vrata u više navrata, u suradnji s našim stručnjacima, "pro bono" operirao hrvatske ranjenike i djecu sa prirođenim malformacijama lica.

 


Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 3

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0