Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow TeaTime: One joint a day keeps the doctor away?
TeaTime: One joint a day keeps the doctor away? PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Doc   
Thursday, 08 October 2015

TeaTimeZa prvi ovogodišnji Tea Time powered by STUDMEF, uz čaj i kekse, pripremili smo vam izazovnu temu pod nazivom One joint a day keeps the doctor away?
Mogu li se zaista uz marihuanu rješavati medicinski problemi i možemo li u tim slučajevima liječnicima dati „slobodno“. Što se krije iza medicinske marihuane?

Sigurno ste do sada već načuli nešto o legalizaciji marihuane (u medicinske svrhe) u Lijepoj našoj (nećemo vam vjerovati ako kažete da vam je ovo prvi glas o tome). Sigurni smo da si postavljate bezbroj pitanja poput  Čemu to?, Kome će ona koristiti?, Kako će se nabavljati? Za koje je boleštine korisna? Radi li se ovdje o važnom iskoraku ili tek o pomodnom hiru kojim želimo oponašati amere, holanđane i ine ljubitelje marihuane.

Za odgovore na ova pitanja pozivamo vas da nam se pridružite na čajanki na kojoj nam je gost doc.dr.sc. Ognjen Brborović, predsjednik Povjerenstva za legalizaciju upotrebe marihuane u medicinske svrhe. Doc. Brborović će nam demistificirati priču oko legalizacije medicinske marihuane, ispričati će nam kako je cijela priča oko legalizacije započela, što su sve morali raditi kako bi uspjeli u svojem naumu te što možemo očekivati od medicinske marihuane u budućnosti.

Tea Time će se održati u četvrtak 15.10.2015. u 17 sati, u Klubu, HIIM 3. kat.

 

više o TeaTime powered by STUDMEF projektu:

Uredništvo STUDMEFa je prošle ak. godine započelo s realizacijom ovog projekta. Organizirali smo do sada tri predavanja koja su sva bila izvrsno primljena i posjećena. Obično se tražiča stolica više. Predavanja se održavaju svakog prvog četvrtka u mjesecu i obuhvaćaju teme iz različitih područja od interesa članovima fakulteta, studentima i nastavnicima.
Projekt smo nazvali "TeaTime powered by STUDMEF" čime smo nastojali opisati format naših predavanja. Lagano, pitljivo, jednostavno, razumljivo, korisno i edukativno.

 

više o predavaču

Ognjen Brborovićdoc. dr. Ognjen Brborović nastavnik na s Katedre za socijalnu medicinu i organizaciju zdravstvene zaštite Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Poslijediplomski stručni studij iz Javnog zdravstva završava 2005. god. nakon čega (2006. god.) upisuje doktorski studij Biomedicina i zdravstvo. 2007. god. polaže specijalistički ispit i stječe naziv specijalist javnog zdravstva.

Akademski stupanj doktora medicinskih znanosti stječe 2010. god. i zatim 2014. postaje docent na ŠNZu. Autor i koautor je dvadesetak znanstvenih članaka te aktivno sudjeluje na domaćim i međunarodnim skupovima. Od početka rada aktivno sudjeluje u nekoliko znanstveno-stručnih projekata od kojih se posebno ističu projekti Zdrave županije i Hrvatska zdravstvena anketa.Od 2004. do 2008. bio je član predsjedništva Hrvatskog društva za javno zdravstvo, da bi 2012. postao potpredsjednik Društva.

Od 2003. jedan je od direktora tečaja „Mediji i zdravlje“ Motovunske međunarodne Škole, koji svake godine okuplja novinare, zdravstvene stručnjake, političare i osobe koje odlučuju o zdravstvenim pitanjima važnim za Republiku Hrvatsku. 2014. godine održana je u Motovunu radionica koja se bavila medicinskom upotrebom marihuane, nakon koje je dr. Brborović kontaktirao ministra zdravlja sa zahtjevom da bi trebalo otvoriti pitanje legalizacije marihuane u medicinske svrhe, pitanje koje je dr. Brborović od početka te godine polako gurao u Hrvatskom društvu za javno zdravstvo. U prosincu 2014. izabran je za predsjednika povjerenstva Ministarstva zdravlja za analizu i preporuke primjene indijske konoplje u medicinske svrhe. Rezultat djelovanje povjerenstva je donošenje zakona o legalizaciji marihuane za medicinsku uporabu.Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 2

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0