Home arrow Čuli smo arrow Čuli smo da... arrow U petak 26.9.2003 je medicinski fakultet ugostio 250 novih pulena
U petak 26.9.2003 je medicinski fakultet ugostio 250 novih pulena PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Doc & Brzi   
Monday, 29 September 2003
je u petak 26.9.2003 medicinski fakultet ugostio 250 novih pulena.
Il capo dei tutti capi je održao nadahnuto predavanje tako da je većina pulenčića sebe već vidjelo kao velike doktore (siročići jedni, ni neznaju koliko će znoja, živaca i krvi proteći dok ne dođu do o­nog što se breko bare naziva MDijem). Za razliku od lijepe naše, tamo MDijevi žive više nego dobro, jest da rade i po 15 sati dnevno, no ni ovdje, što se ovog drugog tiče nije drugačije. A kad je naš dear Dean završio s lijepom pričom uslijedio je hladan tuš. Nemalo su pojedinci poželjeli pobjeći iz dvorane kad su shvatili što ih čeka. Naime, nastupili su šefovi pojedinih Zavoda ili po naški predstojnici koji su naše pulene s početka ove story do koštane srži isprepadali. Znaju o­ni što je medicina, pa je bolje da o­ne neodlučne i nesigurne odmah odvrate od daljnjeg nauma. Svi do jednog su našim pulenčićima (u Klaiću ih se naziva "brucošima") rekli (kao da su se dogovorili, op.a.) da ako već nisu počeli učiti da su gadno zabrljali i da im se loše piše. Od svih govornika jedino je gdjica Pjevač-ica imala nadahnuti i sjajan govor. Toliko dobar da se i Čačković nasmijao.
Potom su uslijedili CARNETovci (to su o­ni koji vam daju besplatan e-mail i besplatno/jeftino surfanje po internetu (na kraju smo ostali zbunjeni je li surfanje preko CARNETa besplatno ili jeftino, ostaje nam da provjerimo do slijedećeg Čuli smo da). Doc. Kukolja Taradi je pričala o mogućnostima koje pruža internet te najavila neke novosti vezane uz Web MEF. Konačno je najavljen i uspostavljen autorizirani pristup dijelovima našeg weba, tako da se napokon ostvarilo o­no u što je STUDMEF već duže vrijeme pokušao uvjeriti odgovorne na našem faksu. Naime, kako stoji u pravilniku fakulteta: ispit je javna stvar, medjutim ocjena koja se na ispitu dobije nije javna stvar tako da nema nikakvog razloga da susjede i ini saznaju koju ste ocjenu dobili. Autoriziranim pristupom (ostvaruje ga svaki medicinar - član fakulteta) nitko drugi do član fakulteta ima pravo uvida u rezultate ispita.
Isto tako, pokazano je da chat (zar nema hrvatkog prijevoda?) već počinje funkcionirati. Naše je mišljenje, da ako chat za manje od 6 mjeseci ne bude najotvaranija stranica na našem Webu, tada se odgovorni obavezno trebaju upitati zašto to nije tako.
Šečeri za kraj. Iako je već svima u dvorani već bilo previše govorancije (odgovornima za slijedeću godinu preporučujemo da cijeli program skrate na najduže 75 min), ipak ih je predstavljanje STUDMEFa malo razbudilo, a na kraju i dobro nasmijalo sjajnim fotomontažama članova Uprave fakulteta. Nadamo se da je predstavljanje imalo učinka te da ćemo narednih dana dobiti nove članove.
Nakon STUDMEFa nastupio je predsjednik Studentskog Zbora MEFa, Tomislav Mađar, s kratkim ali nadahnutim govorom (bio je to očito dan nadahnuća) u kojem je najavio BRUCOŠIJADU negdje u drugoj polovici listopada. Na kraju, kad je već svima bilo govorancije kufer pun, Medicinar je pokazao svoju kratku ali uspješnu prezentaciju.

... i o­nda, nastupiše o­ni, student mentori. Poveli su svoje pulenčiće u turističko izviđanje MEFa. Iz perspektive starijih prekaljenih boraca s knjigama, bilo je zanimljivo gledati te neokaljane srednjoškolske dušice kako poput leptirića lepršaju naokolo ni ne znajući što ih sve čeka. S druge pak strane vidjeli su se i o­ni koji su već bili dosta dobro informirani, da ne kažemo zastrašeni, koji su već nabavili svu nužnu literaturu.
Da ovaj tekst ne zazvuči previše pesimističan poručili bi svim brucošima da ne brinu previše, no trebaju znati da ih i čeka dosta posla, ali se još uvijek nađe malo vremena i za dobru zabavu.
I na kraju želimo svim brucošima toplu dobrodošlicu!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
Molim ulogirajte se ili registrirajte.

 

Iz Arhive

endoscopic surgeryEndoskopsko uklanjanje ranog karcinoma želuca i crijeva metodom “tunelinga” prvi je put u petak izvedeno u K...
Opširnije...
HID & EFIS Od 20. do 21. listopada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je znanstveni skup „2017 Annua...
Opširnije...
TeaTime predavanje Na našem 19. TeaTime predavanju, 30.10.2017., druži...
Opširnije...
medial jordanUz čaj i čajne kekse družimo se u ponedjeljak, 30.10.2017, točno u 5.00 (p.m.) s prim.dr. Nabeelom Zoimatom koj...
Opširnije...

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0