Home arrow Galerija arrow Događanja
 •  
 •  
 • Otvaranje izložbe Medicina Sacra povodom 100 godina MEFa
  55 slika

  Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski muzej medicine i farmacije HAZU i Hrvatsko katoličko liječničko društvo, Podružnica Branimir Richter Zagreb povodom 100te obljetnice MEFa organizirali su izložbu Medicina Sacra - štovanje svetaca zaštitnika i duhovna dimenzija medicine.

  Otvaranje izložbe je moderirao doc. dr. Rok Čivljak. Prigodni umjetnički program izvele su „Hrvatske ružice“, vokalna skupina Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica, pod ravnanjem prof. Kristine Repar, koje su na početku otvorenja izvele glagoljski "Otče naš" prema obradi fra. Izaka Špralje, a zatim je izvela svije skladbe "Što na nebu sja visoko", ulomak iz opere "Ero s onoga svijeta" Jakova Gotovca i "Još Hrvatska ni propala" koju je napisao Ljudevit Gaj a uglazbio Ferdo Livadić. 

  Pozdravni govor je održao prof. dr. sc. Marijan Klarica, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prisutnima su se obratili akademik Slobodan Vukičević , član Muzejskog vijeća Hrvatskog muzeja medicine i farmacije HAZU,  prof. dr. sc. Danica Galešić Ljubanović, predsjednica HKLD-a Podružnice Branimir Richter Zagreb, prof. Silvija Brkić Midžić, viša kustosica, autorica izložbe i upraviteljica Hrvatskog muzeja medicine i farmacije.

  Na kraju je izložbu otvorio fra doc. dr. Draženko Tomić, duhovnik HKLD-a Podružnice Branimir Richter Zagreb.

   
 •  
 • MEF druženje - prosinac 2016.
  61 slika
  Tradicionalno predblagdansko druženje članova Medicinskog fakulteta
   
 • Predblagdansko ukrašavanje fakulteta 2016
  61 slika
  Ukrašavanje interijera doma za nadolazeće blagdane stoljetna je tradicija koja se prenosi s koljena na koljeno i danas teško nekog zamisliti da mu se ne raduje jer ono nosi sa sobom poseban ugođaj i raspoloženje. Takav ugođaj želimo unijeti i u fakultet koji nam je šest godina zapravo drugi dom jer u njemu provodimo toliko vremena da ga se slobodno može nazvati "domom". Stoga su i ove godine studmefovci inicirali ukrašavanje prostora fakulteta za predstojeće blagdane.

      Inicijativi su se pridružili Studentski Zbor, CroMSIC, EMSA, Gyrus, Medicinar, Lege Artis, Sportmef, Stepp i studentske sekcije anasteziološka, kardiološka, ortopedska i sekcija za neuroznanost. Članovi sekcija su u blagdansko ukrašavanje unijeli poseban šarm i opuštajuću atmosferu u prostor fakulteta. Pored zajedničkog rada, akcija ukrašavanja je omogućilo i dodatno upoznavanje i druženje s kolegama istih i različitih studijskih godina koji se na drugi način vjerojatno ne bi imali priliku upoznati.

      Zajedničkim radom studenti su doprinijeli ljepoti, toplini i blagdanskoj atmosferi fakulteta. Jesu li i koliko u tome uspjeli najbolje je da vidite na samom fakultetu, a atmosferu koja je vladala pri dekoriranju i ukrašavanju pogledajte u našoj galeriji slika.

   
 •  
 • 3. Simpozij o ljudskim pravima. Pravo djeteta 2016 (CroMISC)
  102 slika
  Simpozij o ljudskim pravima organizirali su studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu okupljeni u udrugu CroMSIC s ciljem da podignu svijest o ljudskim pravima i njihovom kršenju. Cilj simpozija je edukacija studenata medicine i drugih kako se nositi s problemima ljudskih prava. Teme se sastoje od prava manjina, prava na zaposlenost, prava osoba s posebnim potrebama, itd. Predavanja su vodili profesori eksperti iz organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava te studenti iz Hrvatske i svijeta.
  Simpozij se održao u Zagrebu, od 6-8. svibnja 2016. u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar.
   
 • 5. rođendan Lege Artis
  87 slika
  Pjevački zbor studenata Medicinskoga fakulteta 'Lege Artis' je u subotu 30. travnja 2016. u Hrvatskomu glazbenom zavodu održao koncert povodom obilježavanja pet godina postojanja. Bilo je to večer ispunjena emocijama, pozitivnim vibracijama i sjajnim pjevanjem koje je ostavilo svoj pečat sada već prepoznatljivom i snažnom interpretacijom i rijetko koga je u prepunoj dvorani HGZ ostavilo ravnodušnim. S jedne strane ponos zbog jubileja a s druge toplinom kojom su zračili studenti zbora Lege Artis uspjeli su zaraziti brojnu publiku već od prvog izlaska na pozornicu.
   
 • Noć Knjige na MEFu 2016
  64 slika

  Noć Knjige na SMK 2016Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes, i William Shakespeare te se sama zamisao zasniva na katalonskom običaju darivanja knjiga i ruža na dan Svetog Jurja.
  Na taj dan UNESCO poziva čitatelje, autore, prevoditelje, izdavače, nastavnike, knjižničare, javne institucije, neprofitne organizacije i privatni sektor da promiču knjigu, čitanje i izdavaštvo, uz zaštitu autorskih prava.

  Noć knjige 2016. u znaku je obilježavanja dviju velikih obljetnica u svjetskoj književnosti: 400 godina od smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa, kao i 100. godišnjici od prvog objavljivanja Priča iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić.

   
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća » Kraj »»
Stranice 1 - 10 od 36
 

Galerija je prazna

Kalendar

« < Listopad 2020 > »
P U S C P S S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0