Home arrow Galerija arrow Tea Time
 • TeaTime w Nabeel Zoimat (listopad 2017)
  38 slika
  Nabeel ZoimatNabeel Ahmed Ali Zoimat je plastični kirurg u Jordanu. Rođen je 1963. u Irbidu, Jordan. Srednju školu završava u Jordanu, nakon čega upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem diplomira 1990. godine.
  1990-91. stažira na KB Sestre Milosrdnice.
  1991-95. god. specijalizira opću kirurgiju na KB Sveti duh na kojem specijalistički ispit polaže 1996. god. Od 1996-2000. god. na subspecijalizaciji je iz plastične kirurgije na KBC Zagreb. Nakon završene subspecijalizacije radi najprije u privatnoj klinici u Rijeci (2000-09. god.), da bi zatim 2009. god. prešao na privatnu kliniku u Zagrebu.
  2004. god. u Jordanu nostrificira diplomu iz plastične kirurgije pred Jordanian Board of Medical Council (JMC) .
  2012. godine odlazi u Jordan gdje započinje raditi u privatnoj klinici u Ammanu. Tijekom proteklog razdoblja stječe u Ammanu status izvrsnog plastičnog kirurga zbog kojeg pacijenti dolaze iz cijelog svijeta (Kanada, USA, Italija, Rusije, Bjelorusije, te iz zemalja regije poput Saudijske Arabije, Palestine, Libije, Sudana i zemalja zaljeva).
  2014. god. stječe titulu primarijusa.
  od 2014. god. je volonter i aktivni član neprofitne organizacije Operation smile of Jordan u okviru koje besplatno rekonstruira deformitete lica u djece.
  Dr. Zoimat je član je Hrvatske liječničke komore, Jordanskog udruženja liječnika, Jordanskog društva za plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju.
   
 • TeaTime w Stjepan Orešković (rujan 2017)
  64 slika
  stjepan oreškovićStjepan Orešković redoviti je profesor u trajnom zvanju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu - Školi narodnog zdravlja «Andrija Štampar».
  Rođen je 1960. god u Virovitici. Filozofski fakultet je upisao na Sveučilištu u Zagrebu na kojem je diplomirao 1982. god.
   
  Završio je poslijediplomske studije na Sveučilištu u Zagrebu uključujući i poslijediplomski studij iz gerontologije u organizaciji Medicinskog fakulteta i Filozofskog fakultetu. Doktorsku disertaciju brani 1991. godine Fellowship program na Harvard Medical School Blavatnik Institute - Department of Global Health and Social Medicine 2017 godine.
   
  Za asistenta na Katedri za Medicinsku sociologiju i ekonomiku zdravstva izabran je 1986. god. Docentom postaje 1993. god., izvanrednim profesorom 1998. god., a u zvanje redovitog profesora izabran je 2004. god. Angažiran je kao sveučilišni profesor i predavač, istraživač, voditelj projekata, manager i javnozdravstveni aktivist.
  Profesor Orešković djeluje na  integraciji  znanstvenih spoznaja u obrazovne i društvene politike s ciljem unapređenja zdravlja pojedinaca, društvenih skupina, nacije i naroda. Vjeruje da  tako slijedi misiju Andrije Štampara.  
  2000.-2004. god. direktor je Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar

  Od 2004. god. direktor je WHO Collaborative Center for HIV Strategic Information. Međunarodne tečajeve Centra završilo je 2600 stručnjaka, znanstvenika i kreatora zdravstvene politike iz 100 zemalja.
  Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu vodio je zajedničke edukacijske, istraživačke i konzultantske projekte s London School of Economics, London School of Hygiene and Tropical Medicine, Univesity College London, Goethe University Frankfurt, Bocconi University Milan i Universita di Trieste te Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Ljubljani i imao prilike upoznati svu raznolikost pristupa organizaciji i djelovanju akademskih institucija.
  Od 2004 godine voditelj je studija Leadership and Mangement of Health Services koji je osnovao zajedno s LSE Health. Studij je završilo 297 studenata među kojima brojni ministri, gradonačelnici, manageri farmaceutskih kompanija, ravnatelja kliničkih  bolnica  i domova zdravlja.
  od 1998.-2003. god. kao manager vodi projekt reforme zdravstva financiran od Svjetske banke.
   
  Autor je 156 radova objavljivanih i kod vodećih svjetskim izdavačima kao što su Springer Publishing, Elsevier Science, Wiley-Blackwell i Pergamon Press.
  Radio je kao konzultant za međunarodne organizacije kao što su the World Bank,  European Comission – DG Science i World Health Organization.  
  Sa svojim suradnicima razvio je projekte koji njeguju inovativne intervencije u zdravstvu, području kontrole ovisnosti o pušenju duhana, prevencije pretilosti i nadzora nad HIV-om. Istraživanja uključuju studije o utjecaju  digitalnih tehnologija i socijalnih mreža na bihevioralne poremećaje i razvoj suvremenih tipova ovisnosti te korištenje metoda digitalne epidemiologije za nadzor dinamike zdravlja i bolesti te predviđanje i nadzora epidemija.
   
  Brojni njegovi projekti, intervencijske studije i javnozdravstvene akcije promovirani su u Lancet-u i BMJ-u, te  citirani u vodećim svjetskim medijima, uključujući Reuters, CNN, BBC, NBC i RTL.
  Profesor Orešković je razvio dugogodišnju  suradnju sa nizom sveučilišta u SAD uključujući  University of California at San Francisco, Columbia University, UMICH at Ann Arbor te  Sveučilištem Harvard - Harvard Medical School Department of Global Heatlh and Social Medicine, Institute of Coaching at McLean Hospital Harvard Medical School te Radcliffe Institute for Advanced Study at Harvard Univesity.
   
 • TeaTime w Tomislav Jagetić (svibanj 2017)
  74 slika

  Tomislav JageticTomislav Jagetić, dr. med, rođen je 1981. godine. Prije studija medicine upisuje povijest na Wayne State University, Detroit, Michigan u SADu gdje stječe zvanje bachelor povijesti. Godine 2004/05. upisuje studij medicine na engleskom na Sveučilištu u Zagrebu i diplomira 2011. godine. Tijekom studija, dobiva dekanovu nagradu kao najbolji student prve godine (2005. godine). 2009. godine izbornu praksu provodi u bolnici ‘Chris Hani Baragwanath‘ u Sowetu u Južnoj Africi gdje radi u traumatološkoj jedinici.

  Nakon završenog studija, 2012. godine pridružuje se MSF-u u okviru kojeg se uključuje u niz projekata:

  • 2013. godine završava tečaj tropske medicine i međunarodno zdravlje - na Institutu of Tropical Medicine, Antwerpen, u Belgiji.
  • prvi projekt za MSF odrađuje od lipnja 2012. do ožujka 2013. god. kada kao liječnik u Kinshasi, Demokratska Republika Kongo djeluje na osiguravanju primarne i tercijarne zdravstvene skrbi za oboljele od AIDS-a, te dijagnostičke postupke i terapijsku skrb za oboljele od komplikacija tropskih bolesti, npr. malarije, amebijaze, loaze itd.
  • 2013. godine u odlazi u Gumuruk, Južni Sudan, gdje provodi 4 mjeseca (svibanj do kolovoz 2013.) i sudjeluje u osiguravanju primarne zdravstvene zaštite u ruralnim područjima, transport iz ruralnih područja u bolnice s kirurškim odjelima i bolničkim posteljama, zbrinjavaju traume ozlijeđenih u ratu.
  • 2014. godine u tri navrata radi na suzbijanju epidemije ebole i zbrinjavanju bolesnika. Najprije, od ožujka do travnja, boravi u Conakry, Gvineja, radeći s oboljelim od ebole, osiguravajući skrb za bolesnike u jedinicama za izolaciju, probir bolesnika, pronalaženje oboljelih u gradu, edukaciju lokalnog medicinskog osoblja u otkrivanju oboljelih, kontrolu infekcije kroz smanjivanja rizika od virusne kontaminacije. Zatim, u lipnju odlazi u Kailahun, Sierra Leone gdje skrbi za bolesnike oboljele od ebole u jedinicama za izolaciju, probir bolesnika, opći postupci s oboljelima i organizacija bolnica. Krajem 2014. i početkom 2015. boravi u Kankanu u Gvineji gdje skrbi za oboljele od ebole u jedinicama za izolaciju, educira lokalno medicinsko osoblje u postupku s virusom ebole, i sudjeluje u edukaciji stanovništva i pronalaženju oboljelih.
  • tijekom 2015. godine, šest mjeseci, boravi u Kanadi gdje se u okviru MSF uključio u pronalaženje novih proizvoda/tehnologija koje se mogu prilagoditi uporabi u uvjetima ograničenog financiranja kako bi poboljšala kvaliteta humanitarnog djelovanja u hitnim situacijama.
  • 2016. godine, tri mjeseca provodi u Grčkoj u kojoj je uključen u probir izbjeglica na obalama Egejskog mora, osiguravanje primarne zdravstvene skrbi u izbjegličkim kampovima, identificiranje prioritetnih slučajeva koji zahtijevaju hitni tretman, te upućivanje bolesnika kojima su ugrožena ljudska prava u UNHCR radi pravnog savjetovanja.

  U članku Clinical Presentation of Patients with Ebola Virus Disease, objavljenom u New England Journal of Medicine (http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1411249) opisuje iskustva s epidemijom ebole. Autor je članka Recent Developments of Neuropathology of Autism Spectrum Disorders, objavljenom u Translational Neuroscience. Autor je poglavlja o Eboli u Oxford priručniku za humanitarnu medicinu. Pozvani je govornik na više okruglih stolova o eboli u USA i Kanadi. Tečno govori tri jezika engleski, francuski i hrvatski.

  2016. godine dobiva Nagradu za humanost od ‘Help Fight Ebola Canada", a zatim i nagradu Sveučilišta u Torontu za odličnost Postdiplomskog Medicinskog Usavršavanja za doprinos složenom humanitarnom hitnom slučaju.

   
 • TeaTime w Ivan Klasnić (travanj 2017)
  57 slika
  Klasnic IvanIvan Klasnić rođen je u 1980. god. Hamburgu, Njemačka. Seniorsku nogometnu karijeru započeo je u njemačkom klubu, St. Pauliju u kojem je kroz nepune četiri sezone zabio 26 golova.
  • 2001. godine seli u Werder iz Bremena, klub koji će obilježiti njegovu karijeru. Početak nije bio obećavajući jer je u prve dvije sezone (36 utakmica) zabio tri gola, što je dijelom bilo i posljedica dviju ozbiljnijih ozljeda koljena. Nakon toga slijedi razdoblje sjajnih igara zbog kojih postaje jedan od ključnih igrača koji Werderu donose naslov prvaka i osvajanje kupa u sezoni 2003/ 2004.

  • Sljedeće sezone uz Klosea postaje ključnim igračem Werdera za koji u ligi prvaka zabija pet golova u dvije utakmice. Zbog lakoće u zabijanju golova dobiva nadimak 'Killer', koji fantastičnim igrama dovodi Werder u knock-out fazu natjecanja.
  • •    Posljedica sjajnih igara u sezoni 2005/2006. god. utječe i na njegovu vrijednosti na nogometnom tržištu koja dosiže 12 milijuna eura, čime je u to doba postao najskuplji hrvatski nogometaš.
  • •    Tijekom 2006. god pojavljuju se problemi sa bubrezima koji polako počinju otkazivati zbog čega je slijedeće godine podvrgnut transplantaciji bubrega.
  • •    Prošao je kroz dvije transplantacije (najprije je dobio bubreg od majke kojeg ubrzo odbacuje, a nakon toga dobiva bubreg od oca).
  • U početku su liječnici Klasniću branili treniranje zbog, kako su tada navodili, nemogućnosti njegovog tijela da se nosi s naprezanjima.
  • Dva mjeseca poslije Klasnić se vratio treninzima i profesionalnom nogometu. Sredinom 2008. god. odlučuje otići iz Werdera jer nije htio ostati u klubu u kojem bi brigu o njegovom zdravlju voditi liječnici koji su krivci za posljedice zbog kojih Klasnić i danas pati.
  • Kao sjajni nogometaš sa presađenim bubregom najprije potpisuje četverogodišnji ugovor s francuskim Nantesom, a zatim prelazi u Englesku gdje igra u Premiershipu za Bolton. U 77 nastupa zabija 20 golova i 2012. godine napušta Otok i seli u redove Mainza gdje je odigrao posljednje tri profesionalne utakmice.
  • Za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju debitirao je početkom 2004. godine u utakmici protiv Njemačke, a do kvalifikacija za EP 2012. godine odigrao je 41 utakmicu i zabio sedam pogodaka.
  • Igra na Euru 2008. kada postiže dva gola i postaje prvi nogometaš koji je s presađenim bubregom igrao na Europskom nogometnom prvenstvu .
  • U rujnu 2016. njegovo je tijelo odbacilo bubreg i sada se nalazi na dijalizi čekajući novu transplantaciju.
   
 • TeaTime w Milan Kujundžić (ožujak 2017)
  83 slika

  Kujundžić MilanProf. dr.sc. Milan Kujundžić, ministar zdravstva Republike Hrvatske, rođen je 1957. god. u Ivanbegovini. Specijalista je interne medicine. Do preuzimanja ministarske pozije bio je pročelnik Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju Klinike za unutarnje bolesti u Kliničkoj bolnici Dubrava.

  Diplomirao je na medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (MEF) 1982. god., a sedam godina kasnije polaže specijalistički ispit iz interne medicine (1989. god.).
  Magistarski rad pod nazivom “Liječenje metastaza mišjeg tumora modifikatorima biološkog odgovora” obranio je na MEFu 1988. god., dok je doktorsku disertaciju “Učinak kemoterapije i imunomodulatora na jetrene metastaze adenokarcinoma debelog crijeva u štakora” obranio 1992. god.

  1993.-94. god. dobiva postdoktorsku stipendiju na Oklahoma Medical Research Foundation u Oklahoma Transplantation Institute, Oklahoma City, USA, gdje provodi 18 mjeseci radeći na problemu ksenotransplantacije.
  1998. god. izabran je u znanstveno-nastavno zvanje višeg asistenta, 2004. god. u docenta, 2009. god. u zvanje izvanrednog profesora i 2016. god. u zvanje redovitog profesora na Katedri za internu medicinu, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
  2004.-09. god. predsjednik je Upravnog vijeća KBC Zagreb
  Redoviti je profesor i na Katedri za patofiziologiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta (FBF)

  Od 1990. do 2004. god. obnašao je dužnost glavnog tajnika Hrvatskog liječničkog sindikata.
  Od 2007. god. je voditelj Referentnog centra MZRH za bolesti pankreato-bilijarnog kanalnog sustava
  Od 2008. god. je predsjednik Odbora za etiku i zdravstvo Internacionalne lige humanista

  2004. god. obnaša dužnost pomoćnika ministra zdravstva Republike Hrvatske, a od 2004. do 2012. god. dužnost ravnatelja Kliničke bolnice Dubrava.
  Od 1996. je pročelnik Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju Klinike za unutarnje bolesti u Kliničkoj bolnici Dubrava.
  Sudjelovao je na više domaćih te jednom znanstvenom projektu u SAD-u. Voditelj je projekta Bolesti pankreato-bilijarnog sustava: etiologija, dijagnostika i terapija koji financira MZOS. Pozvani je predavač na više domaćih znanstvenih skupova s međunarodnim sudjelovanjem.

  Dobiva nagradu na 8. europskom gastroenterološkom kongresu za objavljeni znanstveni rad. Autor je brojnih znanstvenih i stručnih radova. Objavio je mnoga kongresna priopćenja.

   
 • No pictures in gallery
  TeaTime w Nikica Gabrić (veljača 2017)
  0 slika
  nikica gabricProf.dr.sc. Nikica Gabrić rođen je 1961. god. u Metkoviću. Medicinski fakultet je upisao u Zagrebu gdje je diplomirao 1984. god.,
  1988. god. stječe znanstveni stupanj magistra znanosti.
  1990. god. postaje specijalist oftalmologije.
  1997. god. stječe znanstveni stupanj doktora znanosti.
  U znanstveno-nastavno zvanje docenta biran je 2000. god., a u redovnog profesora 2003. god. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.
   
  Uža specijalnost mu je kirurgija prednjeg očnog segmenta, u kojoj broji više od 40.000 operacija. Operirao je u 17 zemalja svijeta u preko 50 operacijskih sala. Osobnim zalaganjem uvodi i cijeli niz novih operacijskih zahvata u hrvatsku medicinu.
  1995. god. osniva prvu hrvatsku očnu banku LHOB.
  1998. sa svojim mentorom, pokojnim prof. Krešimirom Čupakom, osniva oftalmološku ustanovu Polikliniku "Svjetlost" i iste godine nabavlja prvi laser za skidanje dioptrije u Hrvatskoj.
  2007. god. "Svjetlost" dobiva odobrenje za provođenje specijalističkog staža iz oftalmologije.
  2009. god. završava s izgradnjom nove zgrade Klinike "Svjetlost" u Zagrebu, koja 2010. god. postaje prva hrvatska Sveučilišna Klinika Medicinskog fakulteta u Rijeci sa pravom provođenja specijalističkog usavršavanja specijalizanata oftalmologije.
  2011. god. proširuje poslovanje i osniva poslovne jedinice "Svjetlost" u Banja Luci i Sarajevu, a 2012. god. poslovnu jedinicu u Splitu.
   
  Objavio je 400 znanstvenih i stručnih radova u domaćim i stranim časopisima, te je autor pet knjiga. Gostujući je urednik prestižnog znanstvenog časopisa Clinical Medicine, Royal College of Physicians.
  Jedno od novijih priznanja koje osvaja sa svojim timom stručnjaka je oftalmološki Oskar za “Best Live Surgery Award 2015” na Internacionalnom kongresu Videocatarattarefrattiva u Milanu.
   
 • TeaTime w Natko Beck (siječanj 2017)
  59 slika
  Natko BeckDr Natko Beck, radiolog, suosnivač i direktor tvrtke „Core Interface“ i osnivač i voditelj privatne ordinacije za neurorehabilitaciju Vires Refotate. Studij medicine je upisao 2000. god. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem diplomira 2007. god..
  Po završetku studija medicine dobiva poziciju znanstvenog novaka u dječjoj bolnici na Srebrnjaku. Specijalizaciju iz radiologije započinje 2009. god. i završava 2013. god. nakon čega subspecijalizira MSK i ultrazvuk koje završava 2016. god. u kliničkoj bolnici Sveti Duh. 
  Od 2009. suradnik-asistent je na elektivnom kolegiju “Management in hospital setting” koji se održava na MEFu u okviru studija na engleskom.
  2012. god. osniva i vodi privatnu ordinacije za neurorehabilitaciju Vires Refotate.
  2013. god. suosnivač je konzultantske kompanije „Sinapsa“ za pružanje konzultantskih usluga u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem
  2014. god. suosnivač je i direktor „Core Interface“ startup kompanije u području neuroznanosti koja okuplja tim hrvatskih znanstvenika, liječnika i inženjera. Izradili su aplikaciju koja uz pomoć "music-notch" terapije pomaže otkloniti tinitus (šum u ušima).
   
 • TeaTime w Vladimir Trkulja (prosinac 2016)
  65 slika

  Vladimir TrkuljaDr. sc. Vladimir Trkulja, dr. med., je redovni profesor farmakologije Medicinskog fakulteta na Katedri za farmakologiju.
  Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu je diplomirao 1989, nakon čega odrađuje staž kojeg završava 1990. god. Godinu dana radi kao liječnik opće prakse i zatim od 1991. do polovice 1994. djeluje kao liječnik u HVu.

  Od 1994. god. radi na Zavodu za farmakologiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Magistrira 1995. god. na PMFu i 1997. god. doktorira na Medicinskom fakultetu iz područja farmakologije (neurokemije) živčanog sustava pod mentorstvom Prof. Lackovića.

  Urednik je hrvatskog prijevoda 11. izdanja „Bazične i kliničke farmakologije“ (Katzung, Masterm Trebor, eds).    Neurofarmakologija i psihofarmakologija ostali su mu područje “hobističkog interesa”. Recenzent je u nizu znanstvenih farmakoloških i neuroloških časopisa.

  Autor je 80-tak znanstvenih radova i nekoliko poglavlja u knjigama, iz različitih područja biomedicine i kliničke medicine, uključujući i neuro-/psihofarmakologiju.

   
 • TeaTime w Trpimir Goluža (studeni 2016)
  81 slika
  Goluža TrpimirDr.sc. Trpimir Goluža, dr.med. viši je asistent na Katedri za ginekologiju i porodništvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Specijalist je ginekologije i opstetricije i subspecijalist fetalne medicine.
  Rođen je u Zagrebu 1971. godine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1996. godine, gdje je i doktorirao 2016. godine temom iz humane embriologije.
  Status specijalista ginekologije i porodništva stekao je 2005. godine, a subspecijalista fetalne medicine i opstetricije 2015. godine.
  Od 2001. godine zaposlen je kao odjelni liječnik u Zavodu za perinatalnu medicinu Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, a od 2011. godine je u kumulativnom radnom odnosu s MEF-om.
  Autor i koautor više znanstvenih i stručnih radova objavljenih u različitim znanstvenim bazama, kao i većeg broja međunarodnih i domaćih kongresnih sažetaka.
  Suradnik je na više znanstvenih projekata Ministarstva znanosti RH (“Čimbenici u nastanku prijevremenog poroda”, 1997.-01; „Utjecaj neonatalnih čimbenika na dugoročni neonatalni ishod“, 2002.-07.; „Muški i ženski spolni sustav: razvoj, normalna histiofiziologija i neplodnost“, 2007.-12.) te na projektima Sveučilišne potpore Sveučilišta u Zagrebu („Uloga neurotransmitera GABA u regulaciji aktivnosti endocervikalnih žlijezdi“ (2014.) i „Uloga neurotransmitera GABA u regulaciji aktivnosti endocervikalnog sekrecijskog epitela“ (2015.)). Osnivač je i prvi predsjednik (2013.-15. god) Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL).
  Od 2015. obnaša dužnost predsjednika Hrvatske liječničke komore (HLK).
   
  U utorak, 15.11.2016., u Klubu HIIMa s početkom u 17.00 održano je predavanje dr. sc. Trpimira Goluže pod nazivom „Specijalno o speckama“ u okviru kojeg je bilo riječi o prijedlozima i ulozi HLK u budućim promjenama i planovima vezanim uz specijalizacije, uz status mladih liječnika i specijalizanata te o aktivnostima koje se HLK misli poduzimati u cilju zadržavanja liječnika u Hrvatskoj.
  O atmosferi tijekom 11. TeaTime predavanja najbolje govori naša galerija (fotograf Kristina Tomak) 
   
 • TeaTime w Drago Prgomet (svibanj 2016)
  80 slika
  Prgomet DragoDr. Drago Prgomet je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu na Katedri za otorinolaringologiju s audiologijom i fonijatrijom. Predstojnik je Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC Zagreb u trećem mandatu. Uže polje stručnog djelovanja je kirurgija tumora glave i vrata, kirurgija štitnjače i plastično-rekonstrukcijska kirurgija.
  Rođen je 1965. god. u Žeravcu (općina Derventa), u obitelji sa šestoro braće i sestara, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Medicinski fakultet završava u Banja Luci gdje diplomira 1990. god. Pripravnički staž započinje u Medicinskom centru u Slavonskom Brodu.
  Specijalizaciju iz ORL započinje 1992. god. u Slavonskom Brodu i završava na KBC Šalata u Zagrebu. poslijediplomski studij otorinolaringologije na MEFu Sveučilišta u Zagrebu  upisuje 1993. god. Na osobnu zamolbu dopušta mu se da diplomira i na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, što mu se dopušta s tim da je morao odslušati i položiti razlike u ispitima.
  Magistarski rad pod naslovom “Ratne ozljede vrata” brani 1995. god., a godinu poslije brani i doktorsku disertaciju pod nazivom “Ratne ozljede glave i vrata”.
  Naslovnim docentom na MEFu u Osijeku na katedri za ORL postaje 2003. god, a docentom na MEFu u Zagrebu na Katedri za ORL 2005. god.. Poziciju izvanrednog profesora dobiva na MEFu u Osijeku 2007., a na MEFu u Zagrebu 2010. god. Od 2012. god. je pročelnik katedre za ORL.
  Voditelj je kolegija za fonijatriju na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Voditelj je i više kolegija na poslijediplomskom studiju. Osnivač je i predsjednik Hrvatskog društva za tumore glave i vrata.
  Prof. Prgomet se dragovoljno priključio u Domovinski rat 1991. godine, a na zapadnom i istočnom slavonskom bojištu bio je do konca 1992. godine. Nakon toga bio je pripadnik sanitetskog stožera, a 1995. godine, za vrijeme Oluje, čuvao je istočnu granicu RH. Pričuvni je brigadir.
  Svoja iskustva s prve crte bojišta opisuje 2014. god. u zbirci kratkih ratnih priča pod nazivom “Sakupljači gelera”. Knjiga je bila jedna od najprodavanijih knjiga u protekle dvije godine, a kompletan honorar autor je donirao u humanitarne svrhe.
  Urednik je desetak udžbenika, zbornika radova i monografija. Objavio je 50-tak stručnih i znanstvenih članaka u indeksiranim časopisima i preko dvjesto predavanja na različitim stručnim skupovima.
   
«« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»
Stranice 1 - 10 od 19
 

Galerija je prazna

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0