Home arrow Interview arrow Prof. dr. Marko Mesarić predsjednik organizacijskog odbora "LIJEČNIČKI VELESLALOM 2003"
Prof. dr. Marko Mesarić predsjednik organizacijskog odbora "LIJEČNIČKI VELESLALOM 2003" PDF Ispis E-mail
(1 glas)

Nikola Pavlović   
Monday, 03 March 2003
mesaric        STUDMEF: Recite nam ukratko nešto o prvom liječničkom veleslalomu na Sljemenu?

     O :
Prvi liječnički veleslalom održati će se u subotu 15. ožujka ove godine s početkom u 10 sati. Cilj je na Sljemenu okupiti što više liječnika i stomatologa, te studente svih Medicinskih fakulteta i Stomatološkog fakulteta. Nakon utrke družiti ćemo se u pansionu «Medvednica» (bivši Sindikalni dom). Nadam se da će u budućnosti ovo natjecanje postati tradicionalno okupljanje studenata, liječnika i stomatologa iz cijele Hrvatske, te da će vremenom poprimiti međunarodni karakter.

 

     STUDMEF: Kako to da ste se baš ove godine odlučili organizirati liječnički veleslalom? Da li to ima veze s uspjesima obitelji Kostelić ( iako je njihova disciplina slalom )??

     O :
Jednom treba početi. Ideja o liječničkom veleslalomu nije od ove godine, ali naprosto uvijek je bilo prećih obaveza. Organizirati športsku priredbu nije jednostavno, što može potvrditi svatko tko se toga prihvatio. Ne, to nema neposredne veze s uspjesima obitelji Kostelić, no sigurno da su njihovi uspjesi bitno pridonijeli popularizaciji skijanja kod nas. Kada se organiziraju skijaška natjecanja za rekreativce to je uglavnom veleslalom jer je «manje zahtjevan» od slaloma (ima manje vrata i vozi se jedna utrka).

     STUDMEF: Možete nešto reći o samoj stazi! Kako će staza biti postavljena?

     O :
Staza će najvjerojatnije biti postavljena na gornjoj polovici Crvenog spusta koji nije jako zahtjevan za natjecatelje, a postavljač će postaviti vrata tako da svim natjecateljima omogući bez većih problema ulazak u cilj na skijama. Osim toga staza će biti lako dostupna svima onima koji kao gledatelji, odnosno navijači dođu na Sljeme.

     STUDMEF: Zašto nije liječnički veleslalom organiziran ranije? Ne bojite li se da će se natjecatelji skijati po travi?

     O :
To su mi pitanje mnogi postavili, jer kod nas kada «zima popusti» prestaje interes za skijanje. No na sjevernoj strani Medvednice ima još jako puno snijega i sasvim sigurno će natjecatelji skijati po snijegu, na stazi koja će ih sve bez problema « izdržati». Dođite i uvjerite se u to.

     STUDMEF: Koje je geslo ovog veleslaloma?

     O :
Recite DA boravku u prirodi.

     STUDMEF: Koliko ima kategorija i koje su kategorije natjecatelja?

     O :
Predviđene su četiri kategorije u ženskoj i muškoj konkurenciji: 45 godina i mlađi, stariji od 45 godina, studentice i studenti, te gosti u koje spadaju sponzori, djelatnici Ministarstva znanosti i tehnologije, Ministarstva zdravstva i članovi Gorske službe spašavanja.

     STUDMEF: Koje su nagrade za osvojena mjesta?

     O :
Svi natjecatelji dobivaju diplome, prva trojica u svakoj kategoriji dobivaju medalje, a pobjednici i pokale. Osim toga postoje i nagrade sponzora; mogu reći da su nagrade u športskom stilu: rafting na Kupi i Zrmanji, canyoning u Vražjem prolaz, penjanje po umjetnoj stijeni.

     STUDMEF: Koliki odaziv skijaša, natjecatelja očekujete? Da li očekujete više skijašica ili skijaša?

     O :
U ovom trenutku mi je to teško reći, no biti ću zadovoljan ako bude više od 50 natjecatelja oba spola.

     STUDMEF: Da li će biti slavlja nakon natjecanja?

     O :
Nakon utrke predviđeno je druženje u pansionu Medvednica, a kako dugo će ono potrajati ovisi o svima nama koji budemo prisutni.

     STUDMEF: Poruka sudionicima!

     O :
Skijanje je prekrasan i zdrav šport; Sljeme je tako blizu Zagreba, a ponekad tako daleko. Prijavite se u što većem broju za natjecanje, ili naprosto dođite kao turisti na Sljeme (po mogućnosti pješice) i uživati će te u pravom zimskom ugođaju.

 

Intervju vodio: Nikola Pavlović

 

INterVIEW anketa

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0