Home arrow Interview arrow Intervju sa Situm Ivanom, zamjenikom predsjednika Org. odbora CROSSa 6
Intervju sa Situm Ivanom, zamjenikom predsjednika Org. odbora CROSSa 6 PDF Ispis E-mail
(5 glasova)

Kristina Špoljarec   
Tuesday, 23 March 2010
student Ivan SimunSTUDMEF: Već smo nekoliko puta intervjuirali predstavnike CROSSa i upoznati smo s kongresom. Zanima koja je posebnost CROSSa ove godine?

     O : Posebnost ovogodišnjeg CROSSa je što je to po prvi puta službeno izborni predmet. Još prije par godina je postojala inicijativa za tim, ove godine smo dobili kvotu od 120 studenata zahvaljujući studentskim predstavnicima u Fakultetskom vijeću.

      STUDMEF: Jeste li zadovoljni sa dosada pokazanim interesom sudionika, ima li dosta prijavljenih?

     O :
Ima, pogotovo ovaj dio sa izbornima koji su već popunjeni. Dolaze nam još i stalni gosti iz Mađarske, zatim iz Banja Luke te još mnogo drugih gostiju iz Rumunjske, Mostara, Osijeka, Rijeke, a također i iz Edinburgha te sa Cambrigea..

        STUDMEF: Novost je da se za sudjelovanje studente 3., 4., 5. nagrađuje sa 2 ECTSa koji im vrijede kao jedan izborni predmet. Odlična ideja, a kako je do nje došlo?

     O :
Željeli smo olakšati našim studentima, sjetili smo se te zgodne ideje te smo se potrudili da prođe na Fakultetskom vijeću.

        STUDMEF: Na koji način se kongres financira?

     O : Kongres financira većinom  Studentski zbor preko natječaja, njegove podružnice na našem fakultetu odnosno cijelom Sveučilištu. Također je dio sredstava osiguran uz pomoć dekana  prof. Miličića, te s potporom Hrvatskog kardiološkog društva..

      STUDMEF: S obzirom na vašu zauzetost oko organizacije ovih, a i ostalih događaja, kako pronalazite vrijeme za sve to?

     O : Pa dosta teško je pronaći vrijeme za sve, imamo još dosta obaveza, sport na primjer, sudjelovanje u Sportmefu i Studentskom  zboru. Neki kolege rade i u knjižnici na našem fakultetu, ako ima volje uz dobru organizaciju se sve stigne.

Situm Ivan        STUDMEF: Mislite li da mogu oni studenti sa puno aktivnosti izvan nastave ujedno biti i dobri studenti?

     O : Naravno. Jasno da nekad prosjek pati, ali mogu biti dobri studenti, a definitivno mogu biti dobri doktori. Ako ništa drugo ta hrpa obveza natjera čovjeka da razvije odlične organizacijske sposobnosti i osjećaj za rad u timu koje će zasigurno dobro doći u radu u medicini.

      STUDMEF: Kako ste vi počeli sa ovim poslom?

     O : Sa Studentskim zborom je počelo na način da Zbor u komunikaciji sa studentima gleda i prati adekvatne ljude za taj posao, koji su spremni žrtvovati dio svog slobodnog vremena i imaju određeni stupanj komunikacijskih i organizacijskih sposobnosti. Isto sad tražimo ljude sposobne i voljne za taj posao. Jednostavno se  kroz godine mijenjaju članovi Upravnog odbora,  tako evo i mene na mjestu zamjenika predsjednika..

      STUDMEF: Koje su mogućnosti studenata na našem fakultetu da naprave neko istraživanje i objave ga, ako nemamo aktivne mentore?

     O : Mogućnosti za samostalno istraživanje nisu velike, ali ima dosta profesora koji su voljni baviti se sa studentima, provode dosta vremena u radu s njima. Student se mora sam interesirati i naći si predmet istraživanja koji ga interesira, te ostvariti suradnju s potencijalnim mentorom. Ovim putem bih želio zahvaliti prof. Sikiruću koji osigurava većinu radova na našem kongresu, kod kojeg rade brojni studenti i bez kojeg ovaj kongres ne bih postojao, a pogotovo ne bi bio uspješan u ovoj mjeri.

        STUDMEF: Koja je budućnost CROSSa?

     O :
Budućnost? S obzirom da je postao naša tradicija moja vizija njega je da svake godine obradi kvalitetno temu kojom se bavi. Ima dosta kvalitetnih radova, moramo ići na širenje prema van jer je to međunarodni kongres koji se otvara prema drugim fakultetima i izvan našeg sveučilišta, odnosno izvan naše zemlje. Ove godine smo jako intenzivno krenuli sa promocijom kongresa u brojnim europskim zemljama što se pokazalo uspješnim. Dobra je i suradnja sa ostalim medicinskim fakultetima u državi, posebno na području znanstvenih radova studenata.

STUDMEF: Zahvaljujemo ti, Ivane na suradnji, vidimo se na kongresu!


       O :
Hvala.

Intervju vodila: Kristina Špoljarec

 

INterVIEW anketa

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 2

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0