Home arrow Mef.hr časopis
Riječ dekana PDF Ispis E-mail
Branko Šimat   
Monday, 08 February 2016
Opširnije...Poštovani nastavnici, suradnici, zaposlenici i studenti, sve vas s veseljem pozdravljam povodom devedesetosme obljetnice postojanja i djelovanja našeg Medicinskog fakulteta i želim svima čestit Božić i sve najbolje u nastupajućoj 2016. godini. Zagrebačko Sveučilište koje je već stoljećima najvrednija i najjača kulturna i intelektualna odrednica civilizacijskog dostignuća i prepoznatljivosti Hrvatske, hrvatskog naroda i svih građana Hrvatske, tek s osnutkom Medicinskog fakulteta postaje zaokruženom cjelinom.
Opširnije...
 
Kako ostvariti san u znanosti – intervju s akademikom Ivicom Kostovićem PDF Ispis E-mail
Branko Šimat   
Friday, 05 February 2016
Opširnije...O ključnom razdoblju i ranim danima u razvoju svoje neuroznanstvene karijere svjedoči sam Ivica Kostović: "Moja gotovo fanatična sklonost istraživanjima mozga bila je jasno definirana već dok sam bio student prve godine medicine. Tada sam (i prije polaganja ispita iz anatomije) već secirao više od 20 ljudskih mozgova (za potrebe nastave studentima drugih fakulteta) i odlučio da ću se baviti istraživanjima bazalnih ganglija i limbičkog sustava. Da bih to ostvario, trebalo je uvesti i razviti nove znanstvene metode ...
Opširnije...
 
Budućnost mladih liječnika u Hrvatskoj PDF Ispis E-mail
Mef.hr   
Monday, 27 July 2015
Opširnije...U srijedu 27. svibnja 2015. Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ugostio je ministra zdravlja Sinišu Vargu. Ministar je pristao na sastanak sa studentima na temu „Budućnost mladih liječnika u Hrvatskoj“ kako bi odgovorio na razna pitanja koja su predmet brige studenata medicine, a poglavito studenata šeste godine.(Pogledaj galeriju)
Opširnije...
 
Knjiga "Sestrinska riječ" – Između sućuti i dužnosti PDF Ispis E-mail
Mef.hr   
Monday, 27 July 2015
Opširnije...Knjiga Sestrinska riječ – Između sućuti i dužnosti posvećena je strukovnom listu Sestrinska riječ, koji je izlazio od siječnja 1933. do svibnja 1940. godine i bio glasilo diplomiranih sestara pomoćnica, danas znanih kao medicinske sestre. Napisala ju je Snježana Grković-Janović. U ovoj najnovijoj knjizi na sustavan i strukturiran način obrađeni su svi članci objavljeni u časopisu Sestrinska riječ omogućujući današnjem čitatelju da s lakoćom saznaje o socijalnim i općim životnim prilikama u vremenu u kojem su se još snažno osjećale posljedice Prvog svjetskog rata i
Opširnije...
 
Zašto pisati domaće medicinske udžbenike PDF Ispis E-mail
Mef.hr   
Monday, 27 July 2015
Opširnije...     Svjetska je znanstvena dostignuća nužno asimilirati, ali samo objavljivanjem na hrvatskome jeziku naša znanost ima prigodu opstati i postati samosvjestan, a time stvaralački sposoban dio sveopćeg, globalnog. Europa i svijet zasigurno će nas ponajprije prepoznati prema znanstvenim, stručnim i kulturnim pregnućima, temeljitije nego u mnogim drugim djelatnostima.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 9 od 12

Kalendar

« < Prosinac 2020 > »
P U S C P S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 1

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0