Dobrodošli

   Prelijep je osjećaj kad se dobiva nagrada, dekanova, rektorova ili neka druga, jer u tom trenutku plijeniš svačiju pažnju i zavist cijelog gledateljstva (no, dobro bar onog  dijela koji nema istu takvu ili vrijedniju :))
U svakom slučaju isplati se potruditi da bi bili faca bar na nekoliko sati/dana/mjeseci - ovisi koliko ste vješti u produživanju svojih svijetlih trenutaka.  Ovdje možete vidjeti tko su sretnici i saznati kome su morali prodati dušu da bi ih dobili..
Home arrow Nagrade arrow Nagrada "MEDICINA" arrow Nagrada Medicina za 2015/16
Nagrada Medicina za 2015/16 PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Doc   
Monday, 26 December 2016
Nagrada „Medicina“ se dodjeljuje u znak priznanja i zahvalnosti za promicanje načela humanosti i etičnosti u čuvanju zdravlja i spašavanja ljudskih života. Dobitnik nagrade Medicina za akademsku godinu 2015/16. je dr. Magdalena Nardelli Kovačić.
 nagrada medicina 2015-16
nagrada medicina 2015-16
 Dr. Magdalena Nardelli-Kovačić od 1980. godine živi i radi kao liječnica opće i obiteljske medicine u ambulanti u Babinom Polju na otoku Mljetu. Od prvog dana rada na Mljetu zalagala se je za poboljšanje uvjeta rada i života otočkog liječnika i podizanje nivoa zdravstvene zaštite na otoku. 
  Izborila se je i za mljetsku ordinaciju stomatološke medicine, za uvođenje telemedicine, putem koje se konzultira sa specijalistima s kopna. Borila se i za opremanje ambulante suvremenom opremom, za edukaciju kako sebe kao liječnice, tako i svojih sestara, pa  onda i vatrogasaca i rendžera u Nacionalnom parku
 
  Za svoj je rad dobila brojna priznanja.  2012. godine dodijeljena joj je Nagrada za životno djelo Općine Mljet, a iste. godine dobila  je najviše državno odlikovanje za postignuća u zdravstvu  „Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske“.
Sudjelovala je u istraživanju Mljetske bolesti od 1980. godine i kao autor odnosno koautor objavila više radova s tom problematikom.
 
Spremajući se u mirovinu dr. Nardelli-Kovačić je putem društvenih mreža pozvala kolege i kolegice da se jave na natječaj za radno mjesto liječnika obiteljske medicine na Mljetu, koje će se uskoro otvoriti, jer ona nakon 35 godina rada odlazi u mirovinu.
„Nikad se nisam pokajala, i da se još 1000 puta rodim i još 1000 puta završim medicinski fakultet, opet bih došla raditi i živjeti na Mljet“ – tim je riječima izrazila svoju ljubav prema otoku i prema ljudima koji tamo žive. Uzbudila je svekoliku hrvatsku javnost i uspjela je naći dostojnu zamjenu u liječniku  specijalisti kardiologu  koji je napustio službu u Varaždinu i došao za liječnika na otok Mljet.
 
    Naime, biti toliko godina liječnica obiteljske medicine na Mljetu znači da „većinu stanovnika poznaš i o njihovom zdravlju brineš od rođenja“. Dr. Nardelli-Kovačić porodila je 11 mljetskih beba, koje je pratila do odrasle dobi - pa potom i njihovu djecu. Njezin posao uključuje i prenatalnu njegu trudnica, brigu o bebama, cijepljenje, sistematske preglede i još mnogo toga. Prakticirala je „pravu“ obiteljsku medicinu. S pacijentima je ostvarila prijateljski odnos i uvijek imala povratne informacije. S njima je išla u berbu grožđa, na ribanje, u poklade i spašavala njihove živote. Kaže da nikada nije razmišljala da ode nekamo drugdje, pa ni u ratu kad su mjesecima bili u blokadi. Dijelila je sudbinu otočana i suseljana u svakom trenutku.
 
Treba reći da je teško sresti osobu s toliko profesionalnih i humanih karakteristika, potpuno stopljenu s pacijentima i zajednicom u kojoj živi, osobu koja sav svoj život posvećuje ljudima i da se i sama time osjeća obogaćenom. Sve idealno u liječničkom zvanju utjelovljeno je u liku i djelu dr. Magdalene Nardelli-Kovačić.
Stoga je dr. Magdalena Nardelli-Kovačić zaslužila da joj se dodijeli nagrada MEDICINA.
 dr. Magdalena Nardelli Kovačić
 Nagradu"MEDICINA" dr. Magdaleni Nardelli Kovačić dodjeljuje dekan prof.dr.sc. Marijan Klarica uz prisustvo predsjednika Odbora za dodjelu NAGRADE akademika Marka Pećine
 dr. Magdalena Nardelli Kovačić
 Atmosferu sa Svečane sjednice Medicinskog fakulteta možete pogledati kroz našu GALERIJU
 

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Prosinac 2020 > »
P U S C P S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Gostiju online: 2

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0