Dobrodošli

   Prelijep je osjećaj kad se dobiva nagrada, dekanova, rektorova ili neka druga, jer u tom trenutku plijeniš svačiju pažnju i zavist cijelog gledateljstva (no, dobro bar onog  dijela koji nema istu takvu ili vrijedniju :))
U svakom slučaju isplati se potruditi da bi bili faca bar na nekoliko sati/dana/mjeseci - ovisi koliko ste vješti u produživanju svojih svijetlih trenutaka.  Ovdje možete vidjeti tko su sretnici i saznati kome su morali prodati dušu da bi ih dobili..
Home arrow Nagrade arrow Priznanje arrow Priznanje za međunarodnu suradnju za 2015/16
Priznanje za međunarodnu suradnju za 2015/16 PDF Ispis E-mail
(0 glasova)

Doc   
Monday, 26 December 2016
Priznanje 2014-15
 Priznanje za doprinos radu fakulteta u međunarodnoj suradnji za 2015. dodijeljeno je dr.sc. Carol Phillips Cotton
Priznanje 2014-15

Dr. sc. Carol Phillips Cotton radi na Školi narodnog zdravlja Sveučilišta u Georgia, SAD. Izrazito je aktivna na promociji zdravlja i zdravstvenih navika opće populacije.

Članica je naše hrvatske dijaspore. Potječe iz obitelji Filipčić koja se iselila iz Žumberka (od tog prezimena i sadašnje-Phillips) u SAD prije drugog svjetskog rata. Njezin otac je, kao umirovljeni liječnik američke vojske, osnovao zakladu za financiranje međusveučilišne suradnje između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država. Zaklada funkcionira u okrilju Sveučilišta u Georgia-i.

Od 2005. godine do danas zakladom rukovodi njegova kćer, Carol Phillips Cotton, koja je osnovala poseban program, „Croatia Study Abroad“. Program omogućuje da godišnje dvadesetak američkih studenata Sveučilišta u Georgia-i (studenti medicine i javnog zdravstva) posjete naš Fakultet, upoznaju se s radom pojedinih dijelova Fakulteta, zavoda i klinika i Školom narodnog zdravlja „Andrija Štampar“.

Osim stručnog dijela boravka (predavanja, seminara i vježbi – u čemu aktivno sudjeluju naši nastavnici i asistenti), dr. Cotton redovito organizira i obilazak grada Zagreba te pojedinih dijelova naše domovine. Studenti se upoznaju s javnozdravstvenim, povijesnim, kulturološkim i drugim aspektima naše zemlje. Na taj način je spomenuti program „Croatia Study Abroad“ i velika promidžba Republike Hrvatske među skupinom mladih američkih studenta.

Gđa. Cotton je više puta organizirala razmjenu sveučilišnih nastavnika, studenata i doktoranata između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Georgia-i (koje spada među najstarija javna sveučilišta u SAD-u). Također je organizirala niz javnozdravstvenih skupova i konferencija, ne samo u Zagrebu nego i Slavonskom Brodu. Svojom neumornom energijom i upornošću, Carol Phillips Cotton zalaže se čitav niz godina za tijesne veze i bogatu suradnju između našeg Fakulteta i Sveučilišta u Georgia-i. Stoga se predlaže da se dr.sc. Carol Phillips Cotton dodijeli priznanje za međunarodnu suradnju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 Dr.sc. Carol Phillips Cotton
 

Korisnički račun


Zaboravili ste lozinku?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Kalendar

« < Studeni 2020 > »
P U S C P S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nadolazeći događaji

Bez dogadaja

Tko je online

Statistika

Korisnika: 174
Novosti: 1625
Linkova: 0